Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

mBbank ověření platby

Od: vesly* odpovědí: 17 změna:
Zdravím, pravděpodobně došlo k podvodu,prodal jsem mobil ale peníze nikde. Pán na mobil spěchal a nabídl mi jestli stačí screen platby protoze na mobil spěchá a než to přijde na účet bude to trvat. Tak jsem na to přistoupil protože jsem nikdy neměl problém a poslal mi screen platby z mBank. Vše souhlasilo tak sem poslal. Do dnešního dne(6 dní) peníze nikde, pán nereaguje tak sem napsal na mBank jestli mi mohou napsat zda-Li byla platba odeslána(poslal jsem jim screen ) a odpověď byla že mi to nemohou sdělit. Mám právo to chtít a mají oni povinnost mi to nesdelovat? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Máte ten screen? Pošlete mi a já vám řeknu, co to je.:)

vesly*
hodnocení

fotoskladnik.cz/... toto jsem obdržel na mail, nijak neupravováno.

hankauk*

Tak to je standardní detail odchozí platby, kterou si může odesílatel rozkliknout v přehledu plateb. Spíš jsem si myslela, že vás natáhl jinak. Mohl totiž zadat veškeré údaje a pak se mu otevře okno, kde je přehled v detailu odchozí platby a rámeček pro zadání bezpečnostního kódu, bez kterého platba neodejde. To, co jste obdržel, je ale opravdu potvrzení o uskutečněné platbě.

Má odesílatel vyplněn správně váš účet?

Jinak si myslím, že banka nemá právo vám sdělovat detaily z účtů svých klientů. U vaší banky bych si ověřila, zda nemáte nějaký problém s příchozími platbami. Je možné, že banka platbu obdržela, ale nespadla vám na účet.

vesly*
hodnocení

Mnohokrát vám děkuji za pomoc :) Účet je dobře, ale je podivné že pán neodpovídá, přitom jsem mu psal na mobil ať se podívá do mailu. Určitě vám zde napíšu jak to dopadlo ;)

hodnocení

0x

Na 1. pohled se to zdá být v pořádku, ale dnes se dá zfalšovat téměř vše a navíc když páín neodpovídá. Ale vaše banka nepatří k těm lepším, platby ráda zdržuje. Počkejte pár dní a pak můžete podat trestní oznámení pro podvod.

vesly*
hodnocení

To je mi bohužel k ničemu, policisté by to stejně neřešili takže tam nemá cenu chodit. Právě že se mi to zdálo v pohodě, nic zfalšovanýho ale co já vím...mBank nepoužívám...

Policie musí přijmout každé TO.

vesly*
hodnocení

To ano, ale do 5000 to stejně vůbec neřeší

coop*

Napište mu doporučený dopis s dodejkou, že pokud peníze nebudou na účtě do pátku 11.11.11, tak předáte celou záležitost k vymáhíní právní cestou svému advokátovi a současně podáváte trestní oznámení na jeho osobu - podezření trestného činu podvodu (i když toto zrovna na nic není - třeba se zalekne). Současně bych mu to poslal i mailem a SMS.

coop*

A jak mu trestní oznámení pomůže získat neuhrazenou kupní cenu?

drich*

nevím co máte za špatnou zkušenost s mBankou, ale určitě není pravda, že by docházelo k nějakému zpoždování plateb.

Obsluhuji u mBanky 2 hlavní účty, 1 podnikatelský a několik spořících a jsem u mBank od počátku a nikdy jsem nezaznamenal jakýkoliv problém. Naopak reklamace ve formě jakou popisuji níže proběhla v řádu hodin.

Navíc třeba platby mezi mBank a FIO (možná i mezi nějakou další bankou) jsou v rámci jediného pracovního dne.

doplněno 06.11.11 17:33:

tato odpověď je směrována rádci @ringo *palec*

mBanku má odesilatel...nejste v obraze.

coop*

Znáte rychlejší banku, než je mBank?

drich*
hodnocení

0x

Dobrý den,

tento obrázek Vám bezproblémů můžu poslat také, není problém takovou platbu vytvořit, udělat tento screen a potom v transkacích tuto položku stornovat.

Platby u mBank odcházejí po 7 hodině ranní každý všední den, takže ty peníze i když zadáte příkaz čekají až do té 7 ranní a do té doby si to s příkazem můžete kdykoliv rozmyslet.

Takže tímto způsobem bych to viděl, že jste byl ošizen.

Bohužel jste v nevýhodě, jelikož pokud by to bylo obráceně a vy jste peníze poslal a on tvrdil, že nepřišly, normálně podáte telefonicky reklamaci a během pár hodin Vám vaše banka vykomunikuje s bankou příjemce, zda peníze dorazily v pořádku a dotyčný si vymýšlí nebo zda se opravdu stala chyba.

Myslím, že není dobrý nápad posílat zboží dřív než peníze fyzicky máte.

vesly*
hodnocení

Právě toho jsem se bál že to jde poté ještě stornovat... Nikdy jsem s tím neměl problém asi proto že jsem prodával reklamu slušným lidem... a né takovýmu zmr.dovi

radarbrdy*
hodnocení

0x

Jestli jsem to pochopil správně screen v tomto případě znamená .html soubor v prohlížeči. Jak víme .html lze upravovat např. v editoru .html, takže není problém udělat editaci k obrazu svému.

Postoj banky je OK. Neboť nemůžou na základě vašeho screenu zjišťovat info. o majiteli účtu. To může až např. PČR.

Jak tady psali výše, písemný doporučený dopis s dodejkou a ultimátem, jinak že to budete řešit právní cestou.

Pozn. na okraj, soudní poplatky se zdražili, soudní řízení probíhá taky nějakou dobu. Proto chápu, že u nás vznikají agentury pro vymáhání pohledávek.

juldab*

Tento screen byl dělanej 31.10 s tím že to odejde 1,11 tdíky tomu měl spoustu času to stornovat. Už jenom to proč to neposílal v den zadání ale den poté. To je jasnej umysl a měl jste si toho všimnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]