Nejste přihlášen/a.
Tak to je standardní detail odchozí platby, kterou si může odesílatel rozkliknout v přehledu plateb. Spíš jsem si myslela, že vás natáhl jinak. Mohl totiž zadat veškeré údaje a pak se mu otevře okno, kde je přehled v detailu odchozí platby a rámeček pro zadání bezpečnostního kódu, bez kterého platba neodejde. To, co jste obdržel, je ale opravdu potvrzení o uskutečněné platbě.
Má odesílatel vyplněn správně váš účet?
Jinak si myslím, že banka nemá právo vám sdělovat detaily z účtů svých klientů. U vaší banky bych si ověřila, zda nemáte nějaký problém s příchozími platbami. Je možné, že banka platbu obdržela, ale nespadla vám na účet.
Na 1. pohled se to zdá být v pořádku, ale dnes se dá zfalšovat téměř vše a navíc když páín neodpovídá. Ale vaše banka nepatří k těm lepším, platby ráda zdržuje. Počkejte pár dní a pak můžete podat trestní oznámení pro podvod.
To je mi bohužel k ničemu, policisté by to stejně neřešili takže tam nemá cenu chodit. Právě že se mi to zdálo v pohodě, nic zfalšovanýho ale co já vím...mBank nepoužívám...
Napište mu doporučený dopis s dodejkou, že pokud peníze nebudou na účtě do pátku 11.11.11, tak předáte celou záležitost k vymáhíní právní cestou svému advokátovi a současně podáváte trestní oznámení na jeho osobu - podezření trestného činu podvodu (i když toto zrovna na nic není - třeba se zalekne). Současně bych mu to poslal i mailem a SMS.
nevím co máte za špatnou zkušenost s mBankou, ale určitě není pravda, že by docházelo k nějakému zpoždování plateb.
Obsluhuji u mBanky 2 hlavní účty, 1 podnikatelský a několik spořících a jsem u mBank od počátku a nikdy jsem nezaznamenal jakýkoliv problém. Naopak reklamace ve formě jakou popisuji níže proběhla v řádu hodin.
Navíc třeba platby mezi mBank a FIO (možná i mezi nějakou další bankou) jsou v rámci jediného pracovního dne.
doplněno 06.11.11 17:33:tato odpověď je směrována rádci @ringo
Dobrý den,
tento obrázek Vám bezproblémů můžu poslat také, není problém takovou platbu vytvořit, udělat tento screen a potom v transkacích tuto položku stornovat.
Platby u mBank odcházejí po 7 hodině ranní každý všední den, takže ty peníze i když zadáte příkaz čekají až do té 7 ranní a do té doby si to s příkazem můžete kdykoliv rozmyslet.
Takže tímto způsobem bych to viděl, že jste byl ošizen.
Bohužel jste v nevýhodě, jelikož pokud by to bylo obráceně a vy jste peníze poslal a on tvrdil, že nepřišly, normálně podáte telefonicky reklamaci a během pár hodin Vám vaše banka vykomunikuje s bankou příjemce, zda peníze dorazily v pořádku a dotyčný si vymýšlí nebo zda se opravdu stala chyba.
Myslím, že není dobrý nápad posílat zboží dřív než peníze fyzicky máte.
Jestli jsem to pochopil správně screen v tomto případě znamená .html soubor v prohlížeči. Jak víme .html lze upravovat např. v editoru .html, takže není problém udělat editaci k obrazu svému.
Postoj banky je OK. Neboť nemůžou na základě vašeho screenu zjišťovat info. o majiteli účtu. To může až např. PČR.
Jak tady psali výše, písemný doporučený dopis s dodejkou a ultimátem, jinak že to budete řešit právní cestou.
Pozn. na okraj, soudní poplatky se zdražili, soudní řízení probíhá taky nějakou dobu. Proto chápu, že u nás vznikají agentury pro vymáhání pohledávek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.