Nejste přihlášen/a.
Rok a půl jsem v insolvenci. Jsem rozvedená a mám dvě děti. Splácím pravidelně. Máte někdo zkušenost, jakou mám šanci na zvýšení výživného. Bývalý manžel mi platí na obě děti dohromady 3 500,- Kč už od doby rozvodu (cca 7 let). V insolvenci splácím i zbytek naší společné hypotéky na bydlení (tu jsme si brali v době manželství), i když mám ve smlouvě o vypořádání závazků po rozvodu stanovené, že já se vzdávám domu a zajistím si bydlení jinde a on zůstane a bude hypotéku nadále splácet?
díky za Vaše zkušenosti M.
pokud to chápu dobře,tak rok a půl jste v insolvenci a rozvedená jste 7 let...
to snad váš bývalí manžel má doplácet váš finannční krach?...nějak nechápu ženský hienismus...co jste si zavařila to si taky sama vyřešte a netahejte do toho bývaláho manžela a děti...
Mondo... okamžitě zažádat o zvýšení výživného. Děti jsou o 7 let starší a mají větší nároky - stravou počínaje a přes ošacení, obuv, atd... se dostaneme až na kroužky, dopravu do školy. A pokud máte ve smlouvě o vypořádání závazků stanoveno, že manželovi připadne dům a bude platit hypotéku, tak jej zpětně požádejte o vyplacení toho, co jste zaplatila. A pokud nebude chtít, podejte žalobu. (Doufám jen, že jste ale z domu pryč?)
Hanko, i kdyby bývalý manžel tazatelce zpětně vyplatit tento obnos, dokud je v insolvenci, obávám se, že by to stejně padlo na dluh. Zabavil by to insolvenční správce ve prospěch věřitelů.
Děkuji Vám za Vaše názory. Jen pro informaci. Z domu jsem se odstěhovala i s dětmi současně s podáním návrhu na rozvod. V době rozvodu jsem již žila v bytě, který jsem si musela zajistit včetně pořízení nového vybavení. Bývalý manžel zůstal v domě sám, splátky platí. Ve vypořádání máme uvedeno, že on bude platit dále hypotéku, ale brali jsme si ji oba, takže v okamžiku, kdy jsem podala žádost o oddlužení, spořitelna podala pohledávku na mně. Asi bych to měla do budoucna nějak ošetřit, jen nevím, kam se obrátit, zda začít u té spořitelny, nebo raději u nějakého právníka. Nebo se mám obrátit na insolvenčního správce?Ještě jsem nic nepodnikla. A co se týká zvýšení výživného, mám docela obavy, ale spíš z toho, jak se na mě budou dívat a jak to budou probírat. Stydím se za to, jak jsem dopadla. Věřte není mi nejlépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.