Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se zaevidovat na ÚP po návratu z UK

Od: martusena* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Chci se zeptat,kde se mám zaevidovat na ÚP po dlouhodobém pobytu po návratu z Anglie.Jde mi o to,jestli to musí být ÚP v místě mého trvalého pobytu,který mám uveden v OP,/zda to nařizuje nějaký zákon?/nebo to může být i v jiném okrese,pokud si chci hledat práci tam a na adrese trvalého pobytu se nezdržuji.

Předem děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zaevidovat se musíte podle trvalýho bydliště, je to podle zákona.

doplněno 06.11.11 06:48:

Jinde by vás ani nezaevidovali.

hodnocení

1x

business.center.cz/...

Tyhle věci řeší zákon o zaměstnanostič. 435/2004 Sb. Není na škodu si z něho aspoň něco přečíst.

martusena*
hodnocení

Právě proto,abych si tento-/mimochodem dost nepřehkledně uspořádaný zákon/-nemusela pročítat.Proto jsem položila zcela jednoduchou otázku sem do,,Poraďte.cz a čekala jsem jednoduchou odpověď..přesto děkuju a mějte hezkou neděli ,,inzinyrko,,:)) s pozdravem Martina:))

Martuseno, však sem vám dal jednoduchou odpověď nebo néééé?.?.?

Až budete zaevidovaná tak se dá domluvit že budete přesunuta na jiný Úřad práce než ke kterému patříte ale jak a podle jakýho zákona to je nevím .

martusena*
hodnocení

Ano..Za Vaši odpověď samozřejmě děkuji.Byla stručná a jasná.Já jsem reagovala na odpověď,,inzinyrky,,která mi vlastně nepomohla.Vím samozřejmě,že kterýkoliv zákon si můžu na internetu najít a přečíst.Teď už vím,že podporu v nezaměstananosti mi může vylácet skutečně pouze ÚP v místě mého trvalého bydliště,nicméně pro ,,hledání zaměstnání,,můžu po dohodě požádat kterýkoliv jiný ÚP v ČR.Mějte hezký den M:)

Martuseno, nemyslela jsem to jako "poučování", spíš už ze zkušenosti pobízím k přečtení zákonů, které se týkají téměř každého, jako je např. zákoník práce. Bylo by dobré, kdyby měli lidi lepší informovanost a orientaci v těchto zákonech, aspoň by si byli vědomi svých nároků a uměli by si je pohlídat, třeba co se týká odstupného, dovolené, podpory atd...

hodnocení

0x

No jo, ale tam se mimo jiné uvádí...požádá o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání

kteroukoliv krajskou pobočku Úřadu práce.

Zájemcem o zaměstnání je občan (zaměstnanec, podnikatel, student, důchodce, žena na mateřské dovolené apod.), který má zájem o zaměstnání a nemůže být na ÚP veden jako uchazeč o zaměstnání. Zájemci o zaměstnání ÚP zprostředkovává vhodné zaměstnání a může mu zabezpečit rekvalifikaci.

Uchazečem o zaměstnání je fyzická osoba, která osobně požádá o zprostředkování vhodného zaměstnání ÚP, v jehož správním obvodu má bydliště, a při splnění zákonem stanovených podmínek je úřadem práce zařazena do evidence uchazečů o zaměstnání. Uchazečem o zaměstnání může být občan, který není v pracovněprávním vztahu nebo ve služebním poměru, osobou samostatně výdělečně činnou, členem družstva, jednatelem nebo společníkem s.r.o, apod., s výjimkami, které jsou uvedeny v zákoně 435/2004 Sb., o zaměstnanosti.

Zájemce je tedy např. člověk v pracovní neschopnosti, žena na mateřské... který nemůže být uchazečem. Po skončení pracovní neschopnosti může být zařazen jako uchazeč, ale podle bydliště.

doplněno 06.11.11 10:10:

Zájemcem může být i člověk, který momentálně práci má, ale hledá jinou. Moc logiky ty naše zákony opravdu nepobraly...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]