Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nějakou dobu mě láká představa designéra interiérů. Dělám grafiku a webdesign a hodně sleduji interiéry, design, ať už různé pořady v TV nebo časopisy. Líbí se mi to a baví mě hrát si s barvami a něco tvořit (i když mi to zatím nejde, ale snad to chce jen čas).
Jak ale můžu zjistit, že by mě něco takového vůbec fakt bavilo a že by mi to šlo? Jestli mám ten (asi) potřebný talent, cit, vkus a nadání?
Co je pak popřípadě potřeba? Nějakou školu? Třeba na webdesign co vím, žádná škola potřeba není a záleži na zkušenostech a referencím. Jak je to tady?
Nebo myslíte si že je to blbost a jen taková moje nainvní myšlenka? Už dlouho hledám něco co by mě bavilo a naplňovalo, ale pořád si to nedokážu nějak srovnat, tak si říkám že by nebylo špatné toto zkusit.
U designéra interiérů není určitě od věci vzdělání v oblasti konstrukce nábytku. Dělám truhlařinu už spoustu let a za tu dobu jsem zažil mnoho architektů a návrhářů, kteří sice navrhovali nábytek efektní, nicméně nevyrobitelný. V lepším případě ,,to´´ vyrobit šlo, ale o nějaké funkčnosti, či využití prostoru nemohlo být ani řeči.
Možná by něbylo úplně od věci jít na to z druhé strany - od nábytku k návrhům. Já jsem dělal SPŠD v Bystřici p.H., tehdy to byla tuším jedna ze dvou takových škol v republice (druhá byla ve Volyni, pak ještě UMPRUM v Praze) Dneska je takovýchto škol zaměřených na nábytek mnoho a vím, že se zabývají i návrhy. Určitě nebude od věci, když budete umět víc než jen návrhy - tím myslím ono staré české ,,řemeslo má zlaté dno´´.
Dobrý den,
zkuste třeba interierdesignskola.cz/... nebo něco podobného. Myslím, že na webu se toho dá najít dost. Někde se musí začít a ono se to potom "zřetězí".
Zdraví
JL
Díky té ceně je bohužel pro mě nemožné studovat to co bych chtěl. Dokonce to mám do Prahy celkem dost daleko. Ale zase bych se nerad vymlouval na peníze a hledal důvod proč to nejde a raději bych našel způsob jak by to šlo. Opravdu je nutnost a potřeba ten podělaný papír? Mám nějakou jinou možnost?
Baví mě třeba grafika a webdesign, ale nějak cítím, že to není ono a nevidím důvod proč to dělat. Sice do budoucna bych se tomu občas rád věnoval, ale nevidím v tom něco víc. Ano, baví mě hrát si s grafikou, barvami atd., ale to je tak všechno. Třeba takový designer interiéru... Domov je přece jen místo, kde člověk tráví většinu času a hezký domov přece jenom ovlivní kvalitu života (aspoň si to já myslím). Proto bych rád pomáhal lidem se zařizováním interiéru a tím pomáhal k jejich šťastnějšímu bydlení a životu. Jen nevím kde začít a jestli na to mám (talnent, cit atd...)
skola neni potreba, pokud je talent neni co resit, pokud ho nemas skola nepomuze. Jako kdybych ja sel na nejakou skolu kde me nauci kreslit (neumim to)
i kreslit se dá naučit. Nic na tom není. A to že má někdo talent, ještě nemusí znamenat, že v tom bude mistr. Talent je jen plus. Pořád je důležitá ta dřina kolem toho, učit se, naslouchat, a zkoušet, zkoušet a zkoušet! Vždycky a u všeho.
Jestli nevíš jestli by ti to šlo a skutečně bavilo, není nic jednoduššího než si stáhnout nějakej fajnovej program (chce to mít fakt dobrý PC a najít opravdu dobrej soft) a zkusit si navrhnout vlastní byt. Nebo byt sousedky... Uvidíš hned, jestli to má smysl nebo ne. A pokud by to šlo, zainvestovala bych do nějaký tý školy nebo alespoň kurzů a pak kromě těch peněz na kurz potřebuješ i prachy na ten SW, protože mít ho na černo a živit se tím je docela o hubu... A ten soft opravdu není levná záležitost... jako ty kurzy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.