Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Dnes jsem otevřela internet banking a zjistila že můj účet vykazuje - 16200,nemám povolený kontokorent. Vyřizuji si insolvenci,takže zdřejmě exekuce. Nechápu jak je možné že banka umožní čerpat peníze které nemám a ani nemám povoleno jít do mínusu. Je možné se nějak bránit. Sledovala jsem diskuze zde,ale jsou staršího data,máte prosím někdo nové informace. Za každou radu děkuji předem.
Pokud si dotyčná vyřizuje insolveci,nemůže si sjednat kontokorent, což je vlastně druh půjčky.Banka si ověří její závazky a pokud už je v registrech,stejně jí nebude povolen.A také pokud jí ho dá na základě mylných informací,a posléze bude zahrnut do pohledávek, může ji banka obvinit z úvěrového podvodu.
Zašla bych do banky a informovala se ,my jako pozorovatelé,těžko posoudíme, proč se tak banka chová.Banky mají spoutu pravidel a postupů,o kterých my jako obyčejní smrtelníci nemáme tušení.
a neznalost zákona jak víme neomlouvá.
a kdo ty peníze vyčerpal, jestli Vy, tak buďte ráda, že Vám pomohli. Jinak já mám zážitek, že moje banka bez mého vědomí převedla sto tisíc na jiný účet a to proto, že se mnou ústně jednali o spořícím účtu s tím, že mi připraví smlouvu a já druhý den zjistil, že je sto tisíc pryč, sice na mém jiném účtu, který jsem si nezřídil a jelikož nebyla smlouva atd. tak jsem ty peníze ani nemohl čerpat. Takže to co se stalo Vám je stejně zajímavé.
Jsem z toho dost otrávená...nechápu jak si to mohou dovolit když jsem o žádný Kontokorent nežádala... máte všichni pravdu že banka a úředníci si dělají co chtějí... netuším komu ty peníze poslali. Prostě jsem to zjistila v Pátek před odchodem do práce takže jedině zajít v pondělí do banky.
Dělají z lidí ještě větší dlužníky než už jsou je to pak běžně nesplatitelné,pak vážně nezbývá než ta insolvence většině lidí kteří se takto dostali do dluhové pasti. Ale všem vám děkuji za odpovědi.
Tohle je normální při obstavení konta exekutorem. Exekuční příkaz na 100 tis. Banka na tuto částku musí zablokovat konto i do minusu. A to i přesto, že tam ty peníze nejsou. Pokud tam nějaké budou chodit, účet se dorovnává a teprve až bude celá část takto doplacena banka exekutorovi peníze pošle, nebo se po půl roce, pokud tam není žádný pohyb zruší.
Já se připojím s dotazem. Má to znamenat, že i když na kontě není povolen debet, tak banka jde s kontem do mínusu? No to je pro ní dobrej kšeft. Dostane s k úrokům, ke kterým by se jinak nedostala.
Cituji z článku mesec.cz/...
Také často dochází k exekuci "do mínusu", a to v případě, kdy je zřízen tzv. kontokorent (možnost přečerpání účtu do mínusu), případě zastavení poskytování ostatních služeb (úvěry, kontokorenty, kreditní karty) nebo zpoplatnění provedení exekučního příkazu s tím, že je možno při tomto jít i do nepovoleného mínusu na účtu. Toto vše je závislé na smluvních podmínkách a vnitřních předpisech peněžního ústavu a občanský soudní řád (o.s.ř.) toto nijak neupravuje. Z důsledku tak vzniká další dluh, který se v budoucnu v případě jeho nesplacení může stát opět předmětem exekučního řízení.
Takže evidentně banka může jít i do mínusu, pokud je to ošetřené ve smluvních podmínkách nebo vnitřních předpisech banky.
Napíšu sem jak to dopadlo aby věděli i ostatní...nejhorší je že mě tam nepřidou peníze,ale mému synovi,takže mu je nebudu moci dát prekérní situace..taky by mne zajímalo jestli mi banka alespoň dá to životní minimum na které mám právo při blokaci účtu když si dali účet do mínusu bez povoleného kontokorentu ...nejlepší je že mi nabízejí půjčku jenže to by vážně byl uvěrový podvod,když vím že jdu do insolvence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.