Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na dietu

Od: dcmen odpovědí: 5 změna:

Ahoj

chci se zeptat těch, kteří mají zkušenosti se salmonelou co se dá a nedá jíst

teď jsem na piškotech, banánech a mineralce/ čaj

jsem v tom asi třetí den a je to jak noční můra

předem děkují za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rangy13*
hodnocení

1x

Měla jsem jí 3 měsíce. Za první dva týdny průjmu a zvracení jsem shodila 12 kilo, takže jsem neměla pomalu v čem jít na kontrolu. První tři dny, nebo než přejde to nejhorší, jen suché rohlíky, vodu, černý čaj neslazený. A vše po trochách. I ten rohlík jezte třeba na třikrát, buďte rád, že to v sobě vůbec udržíte. Ty piškoty taky vůbec nedoporučuji! A u minerálek si je nechte vyprchat, páč ty bublinky Vám taky moc nepomůžou. jakmile Vám zaberou antobiotika (chemoterapeutika-ty jsem měla já) a uvidíte zlepšení, přidávejte ty potraviny, jak vám poradili výše. Nicméně chci poradit něco jiného. Mě už bylo dobře, nebýt těch pozitivních odběrů jsem se cítila dobře, ale bylo to prostě furt ve mě. A doktorka mi poradila, abych jedla co nejvíc kysaného (zelí, mléčné zákysy atd), že to ta salmonela "nemá ráda". Do týdne jsem měla pokoj! Takže až překonáte ten týden až dva toho nejhoršího, riďte se touto radou-zabírá to! A jinak-hodně pijte, držte se od lidí doma a pokud nebudete mít rapidní úbytek na váze na špitál to není. Je to sice infekční, ale ne přes sliny, pouze přes stolici, takže dbejte doma zvýšené hygieny zejména na toaletě, je-li vás doma více.

eulalie*
hodnocení

0x

Salmonela? Nepatří to do nemocnice na infekční oddělení? Jinak ty piškoty jsou sladké, mohou průjem ještě zhoršovat. Spíš by bylo dobré jíst nějaké suché keksy slané. Jablka jsou dobrá, banány také. Pak třebas na jídlo vařená rýže s mrkví na styl polévky bez koření, jen osolit, případně ochutit zelenou petrželku.. Nebo podobně rozvařené ovesné vločky s mrkví. Vařila jsem to i jedla a dá se to. Ale tři dny průjem mít, hm. to je drsné. Byl jste s tím u lékaře? Nepodceňovala bych to, hrozí dehydratace organismu.

dcmen
hodnocení

průjem momentálně nemám od té doby kdy držim dietu

ono u doktorky se nic nedovím než ta dieta a hodně pit

Sice máte pravdu, nic moc se nedozvíte, ale do té doby, než budete mít tři po sobě následující odběry bez nálezu, měl byste být doma. Jinak budete nákazu roznášet dál.

hodnocení

0x

Podívejte se na www.ordinacehaman/.... Tam najdete rady přímo od lékaře.

doplněno 04.11.11 10:11:

Mohlo by Vám to pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]