Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na DPP + přivýdělek při rod.příspěvku

Od: poradite odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o informaci. Pobírám rodičovský příspěvek, při němž pracuji z domova na dohodu o provedení práce pro jednu firmu. Jsem OSVČ, ale živnost mám momentálně pozastavenou, proto pracuji na tu dohodu. Zároveň si chci ještě přivydělat o víkendech, kdy může hlídat manžel, jedná se o tři hodiny, každý týden. Mohu si takto přivydělat? Aniž bych musela obnovit živnost nebo musela pro někoho pracovat na dohodu a platit daň. Do jaké částky si mohu takto přivydělat, aby mi byl zachován rodičovský příspěvek? A kde to najdu černé na bílém? Děkuji!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

2x

Pracovat pri rodicovskem prispevku muzete jak chcete to vubec zakone neomezuje. Klidne muzete chodit na 8,5 hodiny denne. Jedine musite zajistit hlidani ditete po dobu co se o nej nemuzete starat - zletilou zpusobilou osobou. No a nesmite ho dat do skolky nebo jen na par hodin to ted presne nevim na kolik - tedy pokud o neni skoukroma skolka tam je to neomezene.

Privydelat si muzete kolik chcete to neni omezene. Jedine pokud chcete pouzit odpocet na vyzivovanou manzelku tak se s prijmy (nepocita se do toho rodicovsky prispevek) musite vejit do 68 000,- No a pak jeslti se to nezmenilo, tak pokud nate vydelek do 20 000,- za rok tak se to myslim ani danit nemusi, ale to bych zadsi overila na financnim urade.

Dalsi informace jiste najdete na minisrerstvu prace a socialnich veci nebo napriklad tady: finexpert.e15.cz/...

Kdyz si to zadate do vyhledavace najde vam to spoustu odkazu.

Tofi

pmalik
hodnocení

Dobrý den, omlouvám se, že vstupuji do diskuze, ale nedaří se mi nikde na internetu najít informaci o výši ročního přivýdělku, který se nemusí danit pro tento rok, nalezl jsem jen rok 2009 a tu částku 20 000 Kč. Někde to přeci být napsané musí i pro tento rok. Zajímá mě to, protože si přivydělávám doučováním, v rozsahu ročního příjmu cca 18 000 Kč. Jedná se o doučování, které je pravidelné, několikrát týdně, ale i přesto, je to příležitostná činnost. Alespoň v to doufám, jenom ověřuji, abych s tím pak neměl problém... Nemusím v tomto případě opravdu platit žádnou daň?

tofi*

No letos by to opet melo byt 20 000,-

asi jde o to jako co to mate. Nemate to jako OSVC?

Kdyztak kouknete zde:

duchody-duchodci.cz/...

hodnocení

0x

U rodičovského příspěvku si můžete vydělávat bez omezení na základě jakékoliv smlouvy chcete a kolik chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]