Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce - dárek pro dítě 1,5 roku

Od: martinsima* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, můžete poradit, co dát na vánoce dítěti? V květnu jí budou 2 roky, je to holka a doposud si ráda hraje s autíčky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Podle 18ti měsíční vnučky se přimlouvám za Lego duplo, magnetickou tabulku na psaní, kvalitní odrážedlo + helmu no to bych asi počkala na narozeniny, interaktivní kočičku nebo jiné zvíře a od roku šílí po každé věci s hellou kity-dnes dostala kalhotky a celý den se nepočůrala. Magnetické rybky s udicí-vyhrajem si všichni. Záleží jen na tom kolik chcete investovat.

martinsima*
hodnocení

Na penězích tolik nezáleží, hlavně že malá bude spokojená.

doplněno 02.11.11 20:40:

Jen nechci kupovat zbytečné kraviny, jako blbosti do vody, chrastítka a čínské kraviny s melodií.

lidka*
hodnocení

1x

Já už podle svých zkušeností prababči dávám za pravdu Liduš. Děcka (naše 3 a 6 let) ráda něco tvoří, ať je to stavebnice nebo modelína. Je fakt, že budete na počátku pomáhat tvořit - ale to je to krásné. A u modelíny ještě počítejte s tím, že občas kousek upadne. Ale modelovali jsme třeba celý les i s veverkami a myslivcem a pod. a ještě s tím hráli divadlo. Určitě i nějaký plyšák do postýlky. A nezapomeňte i na knížku s dobrými ilustracemi, kde si nesplete, co je autíčko a co třeba kočička. :D Hezký večer!

hodnocení

0x

Taková malá myška nebude ještě určitě dárky nijak zvlášť prožívat. Nejvíc ji zaujme barevný a rozsvícený stromeček - bude to poprvé v jejím životě, co ho už bude lépe vnímat

Přimlouvala bych se, jak už tady padlo, o nějakou knížku. Třeba Ladova říkadla. Je to už klasika, vyrostly na tom celé generace, ale je to pro děti pořád zajímavé, srozumitelné, hezké barevné obrázky a jednoduché veršovánky, které bude děcko brzy opakovat. Dodnes si vzpomínám na: Žába skáče po blátě... či Koza bílá hrušky sbírá.

My jsme koupili před časem vnučce takovou skládačku, z kostek. Každá byla o něco menší, než předchozí, střídaly se 4 různé základní barvy. Dal se z nich postavit vysoký komín, který se nahoru zužoval. Dítě ale muselo správně vybírat velikosti a stavět je na sebe. Kromě toho se učilo poznávat barvy. Ten komín stál tak do stovky a dodnes si s ním malá moc ráda hraje. Vydrží sedět na koberci a stavět a je spokojená, když jí ho někdo legračně zboří a ona může začínat znovu.;) Jaga.

doplněno 03.11.11 06:24:

Bylo to něco podobného, jako tady, ale nebyly tam žádné obrázky a barvy byly pro děcko jednodušší /jen základní/. Tyto jsou hodně těžké pro malé dítě.

doplněno 03.11.11 06:29:

Operace se nezdařila, takže znovu:

Vánoce - dárek pro dítě 1,5 roku
dzordz*

hokynarka.cz/... ;)

Pro mě vždycky bylo zábavnější, když komín postavil někdo jiný a já ho pak zbořil :D Když ho pozdějš dokázala poskládat i mladší sestra a já se jen tak prošel kolem a nenápadně do něj prstíčkem ťuknul, jééé to bylo řevu *plac*

Pro Dzordz: Ano, to je přesně ono, co má naše malá vnučka a co jsem měla na mysli! *hej* Jaga.

jarmik*
hodnocení

0x

Dneska děti mají strašných hraček, doma se pak pomalu není kam hnout pro všechny ty krámy.

Pokud byste chtěla dát velký dárek, tak se připojuji k předřečníkovi, který doporučoval odrážedlo. Starší dítko na tom strávilo několik let.

Jinak pro naše děti bych mohl prodávat jako reklamu na Fischer Price - co se vzalo za hračky od této značky, tak měly rády a hrály se s tím obě dlouho.

martinsima*
hodnocení

Dnes jsem koupil tu kreslící magnetickou tabulku. Ty skládací kostky na sebe už má. Takže ještě tak deset dalších hraček a bude to snad stačit :)

lidus*

Martine neblázněte, dítě zaujme jedna nebo dvě hračky, zde neplatí čím víc tím lépe.

doplněno 04.11.11 11:20:

Ještě mě napadla skluzavka a bazének s míčky nebo houpačka na zavěšení do futer, toto jsou věci co vnučka maximálně využívá.

Přesně tak.Nikdo nemůže chtít, aby dnešní holčičky chovaly v náručí polínka, jako třeba v dětství maminka Antonína Zápotockého /V knize Barunka/. Dobré hračky jsou třeba, rozvíjejí schopnosti dítěte, ale pokud je jich mnoho, dítě si ničeho moc neváží, pokoj vypadá jako hračkářství, dítě v tom brká a neví, co dřív vzít do ruky. Měla jsem v dětství třeba několik panenek, ale oblíbila jsem si jedinou, menší, gumovou a na tu jsem si šila. Možná až někdy do 15 let.

A vzpomínám si, že když mi bylo 12 let a chodila jsem do šestky, moje největší touha k Vánocům bylo: 24 pastelek. Někde jsem o nich slyšela, ráda jsem kreslila, ale měla jsem do té doby jen 12 odstínů. A nic jiného jsem nechtěla. Kdepak dnešní mobily, ipody, herní konzole apod.! Psal se tehdy rok 1966. Moje mamka mi někde pracně 24 pastelek sehnala. Byly sovětské /v té době jak jinak/, smutných tmavých barev a příšerně se lámaly. Ale moje ohromné přání bylo splněno a mé nadšení nebralo konce. Dneska se některé děti topí v přepychu, kamarády posuzují podle značkového oblečení a ničeho si neváží.

Klidně té své berušce nakupte dárky, proč ne, ale nezapomeňte, že méně znamená někdy více! ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]