Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neaktivní THC

Od: klaus* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

chci se zeptat, jak mám reagovat, když...

Moje vozidlo je zastaveno hlídkou PČR a já jako řidič jsem vyzván k testu na přítomnost omamných látek, test ukazuje přítomnost marihuany. Ale jelikož jsem během uplynulých 24 hodin marihuanu nekouřil (aktivní THC po cca 18 hod degraduje), požaduji odvoz na odběr krve k podrobnější analýze... Bude můj požadavek na odvoz krevní testy akceptován, když jsem se nejprve podrobil ústnímu testu a ten byl pozitivní?

Z odběru krve vyplyne, že jsou přítomny pouze neaktivní metabolity THC. Budu v tomto případě nějak proviněn?

Děkuji. K.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

3x

Test je orientační
Pokud policisté zjistí řidiči ve slinách přítomnost THC, musí postupovat dál, aby se zjistilo, zda marihuana v době řízení ovlivňovala schopnost řídit. Test je jen orientační a nemá sílu důkazu. Řidič by proto měl podstoupit krevní test, po němž lékaři dokáží rozlišit aktivní a neaktivní metabolity. Pokud bude mít řidič v krvi pouze ty neaktivní, laboratoř sdělí policii, že THC nebylo v krvi nalezeno. A řidič je z problému venku. V opačném případě motorista přijde o řidičák na dva roky, hrozí mu pokuta až 50 tisíc, sedm trestných bodů a obvinění z trestného činu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]