Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat na jednu věc docela často střídám mobilní telefony tak 2 do měsíce vždy mě ten starý omrzí tak ho prodám a koupím jiný ten potom zase prodám .. kamarád mi ale řekl o jisté dani že při prodeji toho telefonu bych měl odvádět daň není to nějaká blbost? Jakou daň? Daň snad platím když ten telefon koupím nebo bych měl státu dávat další peníze při prodeji toho telefonu?
díky za vaše odpovědi
No kdybyste to dělal hodně často, mohl by to iniciativní úředník z finančního úřadu považovat za podnikání v oboru "nákup a prodej mobilních telefonů" . Ale také si myslím, že je to hodně vykonstruovaná situace. navíc - odvádí se daň ze zisku, čili rozdílmezi příjmem z prodeje a výdajem na jeho nákup a já pochybuji, že telefon po 2 měsících prodáte za vyšší cenu, než jste ho pořídil. Čili - v klidu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.