Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezuje tetování povolání u policie?

Od: jamra® odpovědí: 20 změna:

Chtěla bych se zeptat jestli ovlivňuje tetování, které nelze schovat pod oblečení, ale také není nijak extrémní, práci u policie? Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Policista nesmí mít při výkonu služby viditelné tetování, které by svým umístěním, velikostí, nebo podobou, mohlo snižovat vážnost nebo důstojnost policisty.

hodnocení

ted záleží na tom, co snižuje vážnost nebo důstojnost policisty...a tak záleží na pracovní pozici? např. policista v terénu a policista v kanceláři?

buss

To bylo v zákonu o SNB?

cigi666

Chtěl bych se zeptat jestli by tetování které mám v umyslu si nechat udelat( viking na lýtko) jestli by to také omezovalo pak u policie? Děkuji za odpověď ;)

hodnocení

1x

Nejsem příznivcem tetování. Vím, začala to být módní vlna, ale dříve bylo tetovaní jenom doménou kriminálních živlů. A když už se to někomu líbí tak, že to musí mít, měl by to mít na takovém místě, kde by to viditelně neukazoval. Takže bych naprosto vyloučila obličej, krk, hřbety rukou apod.

Potetovaný policista, ať už v terénu či kanceláři by prostě neměl moji důvěru. Zvláště pak v terénu bych si opravdu myslela, zda není ten člověk převlečený lump a nesnaží se o nějaký podvod. K policistovi by to rozhodně patřit nemělo, stejně jako piercing, jsou to lidé, kteří by měli vzbuzovat důstojnost a ne pocit, že stojím před nějakým hajdalákem.

Možná se Vám můj názor nebude líbit, ale je to prostě názor můj - a basta! ;) Jaga.

vzpominam si ze u nas na koupalisti byla cedule-Psum a potetovanym vstup zakazan.Dnes by to byla diskriminace.no,ani me se tetovani nelibi a skutecne to ve me vyvola pocit s kriminalem,nebo lumparnou.Nikoho neodsuzuji,ale uctivam prirozenou krasu.No ,potetovany policajt,asi bych si pomyslela,ze v dnesni dobe uz se nema co zkazit,vse je naruby.

martinaa*

Samozrejme zalezi na vkusu:) Vazne jste takovou ceduli meli? Jaj, to by me asi nepustili:D:D

Neco jineho je sympaticky cernobily obrazek tu ci onde a neco jineho priserny barevny portret pres cela zada, pres ramena a ruce, fuj.

Ovsem u policisty bych jakekoli tetovani videt nechtela, samozrejme co ma pod trickem, je jeho vec, ale na krku ci zapesti to opravdu nepusobi dvakrat verohodne.

Martino,meli.Drive se to tak bralo, a je fakt ze cedule uz tenkrat mne sympaticka nebyla.Samozrejme,brali potetovane jako kdyby nebyli lidi.Je to otazka vkusu.Mne se libi,kdyz ma nekdo zdravou, peknou pokozku,opravdu tu krasu vidim jinak.je pravda,ze kdyz mi bylo nekde jak se rika 20,tak bych tu prirozenou krasu nevnimala tolik., je to prirozeneDalo by se o tom jeste diskutovat,ale neni to k otazce.proste potetovany policajti by nemeli nedela to dobry dojem,neprispiva vaznosti verejne cinne osoby,zkratka spatna vizitka policie.mozna ze se ale dostanem do doby,ze tetovani u policie nebude vadit nikomu,lide si uvedomi,ze podle toho nemuzou soudit,ze je potetovany neduveryhodny.A neboprijde uz jiny trend a tetovani se nebude vyskytovt tolik.existuje samozrejme od pradavna,ale v kazde spolecnosti ma jiny vyznam.Lide se radi zdobi,nejak chteji podtrhnout svoji osobnost.Napada me Martino,proc vam se to treba libi?

martinaa*

Omlouvam se, nejak jsem Vasi reakci zasklila a nasla ji dnes:)

Tetovani nepochazi od kriminalniku, jak se mnoho lidi domniva, ale od pradavnych kmenu, co si nanaseli na kuzi barvu, pripadne ji pod kuzi vpichovali. Souhlas, ze u policisty to nevypada dvakrat verohodne, ostatne ani u ucitelky ne:D

Proc se mi to libi? Jako byvaleho plavce a soucasneho padlare me charakterizuje voda. Proto delfin na rameni, ten je charakteristicky pro vsechny byvale plavce:D A morsky konik nejenze patri tez do vody, ale je to uzasne stvorenicko, ktere se mi strasne libi.

jumba
30.10.11 09:21

paní jaga *hej**palec*

hodnocení

0x

máte na mysli krk nebo obličej? kamarád dělá na kriminálce a je potetovanej dost, ale mimo zmíněné lokality.

hodnocení

Já sem právě uvažovala o tetování za ucho a na krk (zezadu) takže s rozpuštěnýma vlasama to neni vidět vůbec.

lidus*
hodnocení

0x

Záleží na zařazení policisty, pokud se má infiltrovat mezi kriminálníky tak je tetování spíš žádoucí ale pokud bude u některé z pořádkových služeb nebo vyšetřovatel na kriminální službě tak určitě viditelné tetování ne. Ale toto mu vše řeknou při přijímacím pohovoru.

hodnocení

při přijímacím pohovoru uz je docela pozdě co se týče tetování, jen tak se vygumovat nedá
martinaa*

Laserem. Ale hodne to boli a jeste vic stoji. Druha moznost je flexa:)

1jara*
Policista je taky člověk ale nesmí mít při výkonu služby viditelné tetování, které by svým umístěním, nebo podobou, mohlo snižovat vážnost či důstojnost policisty nebo policii.
bizon*

Potkal jsem městského strážníka, který měl tetování na hřbetu ruky, respektive na zápěstí a k hřbetu ruky sahalo, vypadal jako člověk který má problém sám ze sebou, ale opak byl pravdou.. Byl jsem rád, že mě překvapil. Na rozdíl od jiných "dobře" vypadajících.

Také mám zajímavou zkušenost s revizorem PID, totálně potetovaný, všude samé náušnice a dredy, kraťasy, boty určitě neuniformní, ale jednání velmi slušné.. Řekl bych, že svoboda se u některých jedinců posunula razantně dopředu, ale to není problém, pokud je zachována slušnost a respektování svobody druhých a hlavně úcta.. Bizon

krkovicka*
Ono i potetovaný securiťák v obchodě je divný a to patřím do mladší generace.

Ano, Krkovičko, také takového znám. Podsaditý starší týpek, vzadu s culíkem, tetovaný po krku až k bradě a po hřbetech rukou. Dělala jsem kdysi v práci s jeho bývalou ženou a tak vím, že byl namočený v každém podvodu, krádeži a policajti si u nich podávali dveře ve dne v noci. Dneska chodí kolem kas a rentgenuje lidi pohledem. Pokaždé si říkám, že udělali kozla zakradníkem.

Jiný sekuriťák v jiném obchodě sice viditelně tetovaný není, ale... také jsem s ním kdysi dělala. Přijížděl pokaždé na jiném kole, chlubil se, že je krade u jednoho nádraží, sundá z nich nálepky a pak je prodává. Pořídil si na ty zámky silné pákové nůžky. Vůbec se tím netajil, naopak se chlubil, jaký je geroj. Také vyprávěl o tom, jak mu odstřihli elektřinu a on se zase načerno připojil. Dvakrát si ho policie vyzvedla přímo z práce. Dneska hlídá v Albertu.

Je to hrozné, kdo všechno může být u ochranky,*modla* ale nedivím se. Když je naše vláda taková, jaká je, jak má potom vypadat národ?*zed* Jaga.

dzordz*

Dneska jsem potkal zaměstnance nejmenované agentury pro převozy peněz, kterak ráno v té kose nesl kufry, rukávy vyhrnuté a obě předloktí potetovaná, tak sem si vzpomněl na tuhle debatu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]