Nejste přihlášen/a.
Měl jsem na to takový notýsek, kde se všechno zapisovalo, i s razítkama a obrázkama a tak. Kdo ví, kde skončil.
Tdpaslík tdnky tdhá, tdhání mu dlouho tdvá. (Docela problém to vyslovit "správně" s D, bez R :D) D je vlastně jeden "úder" jazyka o patro, R je skoro ve stejné pozici, jen trochu víc vzadu, dva údery, T jeden a ještě víc vzadu. Takže z rychlého TD za sebou vznikne R.
Na ř si žádný nepamatuju, vlastně ani nevím, jak sem se ho nakonec naučil.
doplněno 29.10.11 13:13:Asi to není relevantní ke způsobu výuky, většina dětí místo R říká L, ale já a sestra, která to ode mě pochytila, jsme říkali J.
cvičím TDN TDN TDN TROUBA..Když se soustředí má krásné R ale ve větě to fláka...chodíme k logopedce tam jí to odříka ale zas si jede po staru...zkoušela jsem číst pohádky že místo r jsem šišlala..to mě opravovala ale jak říkám v běžny mluvě to tam prostě neda..písmeno Ř je ŽŽ ale pak dá krásný slovo ŘÍZY...Ve škole čte s r a ř ale když má povídat,tak je to konec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.