Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jsem příbuzný

Od: duffy92 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl bych vědět vše o přibuzenstvu v rodině nevím jak se to dělí ,když moje matka má otce a ten matčin otec měl sestru a ta sestra měla holku a ta holka dítě tak to dítě je pro mě jak příbuzné? Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to vlastně dítě matčiny sestřenice,

takže druhá sestřenice - druhý bratranec, nebo také vlastník - vlastnice.

dzordz*

U nás se vlastník a vlastnice nepoužívá, ani ve východních Čechách, slyšel jsem to poprvé až celkem nedávno na jihovýchodní Moravě.

On ten vztah je vlastně jakoby sestřenice/bratranec. Dvě rodiny, kde v jedné úrovni jsou sourozenci (tj váš děda a jeho sestra) a o úroveň výš společní rodiče. První potomci těch sourozenců jsou sestřenice a bratranci, další generace jsou druhá sestřenice a bratranec (váš případ), vaše děti a děti dotazované osoby budou navzájem třetí setřenice. Stejně tak ta "holka", matka dotyčného, je pro vás druhou tetou.

hodnocení

0x

Něco jako bratranec nebo sestřenice.

hodnocení

0x
Našla jsem na internetu, tak hledejte...snad tady najdete celý příbuzenský strom. Je to zajimavé.Příbuzenské vztahyByzimmion26.8.2007Švagrbratr manžela/ky, nebo manžel manželovy/činy sestryŠvagrovásestra manžela/ky, nebo manželka manželova/čina bratraZeťmanžel vaší dcerySnachamanželka vašeho synaTchánotec jednoho z manželůTchyněmatka jednoho z manželůSynovecsyn vašeho bratra/sestryNeteřdcera vašeho bratra/sestryBratranecsyn bratra/sestry vaší matky/otceSestřenicedcera bratra/sestry vaší matky/otcePradědečekotec vašeho dědečka/babičkyPrababičkamatka vašeho dědečka/babičkyPředponapra-nemá u příbuzných pranic společného s jejich stářím.Vynechal jsem nejbližší příbuzné (tetičky, strýčky, babičky, dědečky), jelikož se dá předpokládat, že drazí čtenáři ví, o koho se v jejich rodině jedná. Ví ale, jestli mají neteř, zetě či nedejbože tchyni?

hodnocení

0x

Máme v rodině něco podobného. Moje takto vzdálenější sestřenice je o rok starší, než já. Nebyla to přímá sestřenice, ale už z druhého kolena, tedy taková PRA. Trávily jsme spolu jako děti část prázdnin a já ji pokaždé hrozně vytáčela větou: "Kde jsi, ty moje PRASE - střenice!" nebo: Pojď sem, ty...Většinou jsme se pak popraly. Už je to dávno pryč, přesto na prázdniny s Libuškou dodnes ráda vzpomínám. *smich* Jaga.

denisaw*
hodnocení

0x

praprasestřenice nebo praprabratranec ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]