Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímá mě, zda-li mohu například na ulici, při konfliktu s jiným občanem tedy FO, natočit si veřejný záznam, ve kterém bude vyobrazena daná osoba, jak na mě slovně útočí, či pronásleduje, kde už se přibližuje daná situace k stalkingu. Vím, že se tato skutečnost, pak špatně prokazuje a tedy přichází prostor na mou otázku, zda-li ta osoba, která je předmětem těchto problémů, může využít zákona, či vyhlášky k zabránění v pořízení těchto dokumentů, nebo následně zdiskreditovat, tento záznam např., že ona osoba nesouhlasila nebo nebyla uvědemena o započatém nahrávání.
Předem děkuji za odpovědi.
ace
Ano, může namítnout nepřípustnost použití takového důkazu, byl-li získán bez jeho vědomí a souhlasu, nebo byl-li bez jeho souhlasu použit.
Dobrý den,
děkuji za odpověď, ale s Vaší reakcí příchází další moje otázka a to:
Problémem je totiž jedna důchodkyně, která neustále pronásleduje mou babičku, (bydlí na proti přes uslici od mé babičky => z okna vidí do okna bytu mé babičky) neustále mám na mysli, že když babička vyrazí do města, tzn. jde na zastávku MHD, ve stejném okamžiku je na dané zastávce inkiminovaná důchodkyně a hanlivě začne pokřikovat na mou babičku, neslušné výrazy. Jde o to, že má babička je spořádaná paní, které je přes 75 let, a výše dementovaná důchodkyně je cca 55-60 let věku a často trpí opilostí, takřka pravidelně každý den. Nicméně příběh pokračuje nástupem do MHD, kdy urážky a pokřikování pokračuje. Horší je, že už se to stupňuje. Vím, o té paní, že si babičku vyhlídla zhruba před rokem, že se celá její rodina od ní odstěhovala, žrejmě kvůli jejím excesům.
Z vašeho nickname soudím, že byste mohli vědět, co by mohlo pomoct. Trestné oznámení, zvažujem, ale nemáme žádné důkazy, jen to. že má mamka i teta, tedy byly už několikrát u toho, když se taková situace odehrávala, ale myslím si, že v tomto státě to bude asi málo, na to aby se něco začlo dít.
Jde o to, že ta paní je v letech a nikdo si na ní nic neveme, jenže v tomto věku, může pomoct snad jen policie, jen bych chtěl znát argumenty, kterými se můžem bránit a jen tak je nikdo neodlehčí nebo nesmete ze stolu, jak tomu bývá zvykem.
Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem ace
Trestní oznámení za slovní napadání, útoky a obtěžování, možné podat je. Kromě rodinných příslušníků, je dobré mít svědka cizího (třeba i řidič MHD). Babičce to jistě způsobuje psychickou újmu a policie by to měla prošetřit v každém případě. Třeba to pro paní bude výstrahou, aby se dalších útoků zdržela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.