Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistí FU, že jsem něco koupil?

Od: kahsa* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, má možná hloupou otázku, ale já to prostě nechápu.

Příklad: Živnostník koupím nahradní díl do auta ve velkoobchodu. A někomu ho prodám + montáž do auta. Dostanu zaplaceno a nevydám fakturu. Vím že bych měl mít nakoupený a neprodaný zboží z velkoobchodu na skladě, ale jak to zjistí finančak že jsem to koupil? Když jse kolikrát dostal fakturu bez mého jmena.

Doufám že jse to napsal srozumitelně:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

6x

Nijak to nezjistí. Je to podobné, jako když díl anonymně koupíte v maloobchodu a někomu obratem bez faktury (a bez zdanění) "prodáte" i s cenou práce. Právě proto jsou kšefty "bez faktury" tak časté. Finanční úřad to může odhalit leda při náhlé přepadové kontrole nebo když vás někdo udá.

kahsa*
hodnocení

Díky za odpověď. Takže takhle si tedy člověk klidně může nakoupit levněji ve velkoobchodě a nikdo mu to nedokáže. Je to tak i když mi dají ve velkoobchodě fakturu na mé jmeno? Že si to mohu nechat a nikde na to nepřijde? Přijde mi to totiž strašně jednoduchý:)

des*

Ono to tak jednoduché není.Když vám napíší fakturu,musíte ji dát i se zbožím do evidence.Zboží můžete prodat jen s DPH a na to právě chodí z finančáku.Takže buď zboží ve skladu,nebo doklad o prodeji.

kahsa*
hodnocení

takže řikáte že finánčak si to zjistí. Ale asi zpětně,nejdřív za rok- dva, ano? Protože mne furt nejde do hlavy jak oni vědí že já jsem v tom V.O. koupil ty a ty věci. Je mi jasný že V.O. bude mít mé údaje. Takže jedině co mne napadá je že finančák má něco jako mou složku a tam se sejdou´všechny faktury na mé jmeno? Je to tak V.O. udělá daně a tomu a tomu jsme prodali to a to zboži?

Je to tak?

doplněno 31.10.11 19:24:

Podotýkám jsem uplnej amatér a o podnikání jen přemýšlím a tyhle věci mi nejdou do hlavy.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud podnikáš jako OSVČ,musíš vést účetnictví a podle toho platíš daně.Nedostatky ve vedení účetních knih jsou přísně trestány.

JABRAKA

kahsa*
hodnocení

Nepodnikám

lui*
hodnocení

0x

To o čem hovoříte je v podstatě křížová kontrola účtů. Pokud vím, tak se provádí u faktur od 100.000 výše. Pokud se něco nezměnilo.

doplněno 31.10.11 22:06:

Zapomněl jsem dodat že jen namátkově. Většinou na udání, nebo při zjištěných nedostacích při běžné daňové kontrole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]