Nejste přihlášen/a.
Zdravím, má možná hloupou otázku, ale já to prostě nechápu.
Příklad: Živnostník koupím nahradní díl do auta ve velkoobchodu. A někomu ho prodám + montáž do auta. Dostanu zaplaceno a nevydám fakturu. Vím že bych měl mít nakoupený a neprodaný zboží z velkoobchodu na skladě, ale jak to zjistí finančak že jsem to koupil? Když jse kolikrát dostal fakturu bez mého jmena.
Doufám že jse to napsal srozumitelně
Nijak to nezjistí. Je to podobné, jako když díl anonymně koupíte v maloobchodu a někomu obratem bez faktury (a bez zdanění) "prodáte" i s cenou práce. Právě proto jsou kšefty "bez faktury" tak časté. Finanční úřad to může odhalit leda při náhlé přepadové kontrole nebo když vás někdo udá.
Díky za odpověď. Takže takhle si tedy člověk klidně může nakoupit levněji ve velkoobchodě a nikdo mu to nedokáže. Je to tak i když mi dají ve velkoobchodě fakturu na mé jmeno? Že si to mohu nechat a nikde na to nepřijde? Přijde mi to totiž strašně jednoduchý
Ono to tak jednoduché není.Když vám napíší fakturu,musíte ji dát i se zbožím do evidence.Zboží můžete prodat jen s DPH a na to právě chodí z finančáku.Takže buď zboží ve skladu,nebo doklad o prodeji.
takže řikáte že finánčak si to zjistí. Ale asi zpětně,nejdřív za rok- dva, ano? Protože mne furt nejde do hlavy jak oni vědí že já jsem v tom V.O. koupil ty a ty věci. Je mi jasný že V.O. bude mít mé údaje. Takže jedině co mne napadá je že finančák má něco jako mou složku a tam se sejdou´všechny faktury na mé jmeno? Je to tak V.O. udělá daně a tomu a tomu jsme prodali to a to zboži?
Je to tak?
doplněno 31.10.11 19:24:Podotýkám jsem uplnej amatér a o podnikání jen přemýšlím a tyhle věci mi nejdou do hlavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.