Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé fleky a tečky na jazyku

Od: orinz

Prosím o radu, nedávno se mi objevily na špici jazyka bílé vystouplé fleky, nebo tečky, při doteku a při jídle to bolí, nevíte co to může být?

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

viky*
hodnocení

2x

Vyzkoušejte osvědčení prostředek na dezinfekci úst. Bílé flíčky mohou způsobit různé mléčné živočišné produkty. Také to dělají některé pomazánky z marketu,/ česnekosýrová, tvarohová, budapešťská a jiná pomazánka/. Může to dělat i jogurt s živou kulturou. Zamyslete se, co jste od rána jedla, než to začalo. Rychlá a osvědčená rada. Olivový olej, musí být panenský, to je za studena lisovaný. Stačí jedna lžíce a nechte v ústech, jen olej převalujte, nesmíte ho polknout. Vydržte olej převalovat v ústech nejméně deset minut, pak olej vyplivněte a ústa vypláchněte teplou vodou. Olej který vyplivnete bude bílý. Opakujte dvakrát denně. Za dva dny budete mít klid.

doplněno 26.10.11 05:28:

Tuto radu jsem dostala od lékaře, vyzkoušela jsem ji nejen u sebe,ale i u vnučky a nám pomohla

Viky, olivový olej je fakt dobrý, ale bílý bude asi proto, že když ho převaluješ v ústech 10minut, tak v něm jsou i Tvé sliny. Jinak si také myslím, že to jsou afty. Ale zase že by i na jazyku? Já je jednou měla vevnitř tváří. Ale je to spousta let, a myslím, že mi to nějak odeznělo.

martinaa*

Ja mam treba afty vzdycky na jazyku:) Na tvari jsem je nikdy nemela...

Ale Marti, ne na tvářích! Zevnitř, uvnitř, v puse, ze strany na té měkké části, já to neumím popsat. tak tam se mi jednou udělala ta afta. Takové nateklé to bylo a modré. Jakoby v tom byla sražená krev. Pak to zmizelo. Třeba to ani ta afta nebyla. ;)

martinaa*

Ja vim, ze uvnitr:D:D Nebojte, sice jsem dneska mimo, ale tak ne:D Srazena krev a modra barva... hmmm to jste mela cosi unikatniho*tanec*

No možná, že jsem do té tváře asi kousla. Fakt je to už dávno. Já si jen vzpomínám, že to byl malý puchýřek, a fakt byl modrý. Bůhví, co to vlastně bylo. Někdo mi to tenkrát "odborně" prohlédl a tak zněla jeho diagnóza. *smich*

martinaa*

Tak muzete zase s necim machrovat, ze:D:D

Martino, to to fakt vypadalo, jakobych chtěla machrovat? Tak to jsem opravdu nechtěla. Fakt ne! *plac**smich*

martinaa*

*mala*Ja to myslela dobe, Suzy!*vtip*

viky*

Nechci nějak dál rozvádět co jsem napsala. Paní doktorka mi vysvětlila, že tím převalovaním olivového oleje v ústech se vše očistí. Skutečně mi to pomáhá, už moc dlouho.

Však ano! Olivový olej, ten kvalitní, má opravdu léčivé účinky. A to nejen na afty. Mně kdysi dávno někdo doporučil, abych každé ráno, nalačno, spolkla lžíci, že to má blahodárný vliv na srdeční sval. Pak jsem to nějak pustila z hlavy, a teď jsi mi to připoměla a začnu s tím znovu. *placni*

viky*

Děkuji. Viky

martinaa*
hodnocení

0x

Afty. Kloktejte vincentku nebo listerine (pripadne v lekarne poridite i vodicku primo na afty), vyhnete se mleku a mlecnych vyrobkum, ktere afty podporuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]