Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyjádřit ke změně územního plánu

Od: gred odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, od obce jsem dostal následující dopis:

V souvislosti se zahájením prací na územním plánu obce ********, žádáme naše občany, aby písemně podali své požadavky na způsob využití svých pozemků na OÚ ******* do 31.10.2011. Všechny Vaše požadavky budou předány firmě ARCHTEAM, která bude zpracovávat územní plán obce ********.
Územní plán stanoví zejména koncepci a ochranu hodnot území obce, je z hlediska obce a jejich občanů nejdůležitějším nástrojem územního plánování. Vymezuje zastavěné území, zastavitelné plochy, plochy přestavby, plochy pro veřejně prospěšné stavby, plochy pro veřejně prospěšná opatření, plochy pro územní rezervy a stanovuje podmínky využití těchto ploch. Dále řeší koncepci dopravní a technické infrastruktury, koncepci využití krajiny apod. Bez pořízení územního plánu nelze v obci vymezit zastavitelné plochy, tedy plochy pro novou výstavbu, ta je v tomto případě možná pouze v zastavěném území. Územní plán je v řadě případů také podmínkou pro poskytování prostředků z veřejných rozpočtů. S pozdravem starosta obce ******
Jelikož jsou mé pozemky vedeny jako pastviny a na jedné parcele se nachází coci jako obytná chata, rád bych s tím ku této příležitosti něco udělal. Bohužel to je pro mě španělská vesnice a nevím jak. Mám napsat pouze na papír, že žádám o převedení toho a toho pozemku na stavební parcelu? Moc bych to potřeboval vědět. Jak to mám udělat, jesti je to spojeno s nějakým administrativním poplatkem a jak dlouho to asi bude trvat. Zatím moc děkuji. Dle datumu v dopise vidíte, že to i trochu spěchá. Moc děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

K tomuto si přečtěte Stavební zákon, část třetí. Jinak bych zašel na Odb. stavebního řádu a popovídal si s nimi, co tím sledují, co chtějí po občanech.
Papírem změnit charakter pozemku jen tak nepůjde, je třeba žádost (je na OdbSŘ) a další dokumenty, ale to vám jistě rádi řeknou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]