Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát masérem?

Od: ati odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, velice rád bych si při studiu udělal maserský kurz a založil si tak živnost. Zajímalo by mne, zda-li máte někdo s nějakým kurzem zkušenosti a také jestli se to dá na nějakém kurzu pořádně naučit. Příjde mi, že to je docela obsáhlé ( člověk musí znát svaly, kosti, vědět co dělat když má někdo nějaký problém... např skříplý nerv apod.) Co jsem tak koukal na internetu, tak jsem našel například 3 týdenní intenzivní kurz. Stačí to? Jde mi o klasické masáže ( ne žádné lávové kameny a podobně... ) Stačí k založení živnosti certifikát o absolvování kurzu a co musím splnit abych daný certifikát získal? Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den. Po slozene zkousce dostanete certifikat, ktery staci na zalozeni zivnosti. Ale jak se na kurzu dozvite, vybavit si maserske studio je celkem draha vec. Tchyne na takovem kurzu byla v ramci rekvalifikace a masiruje perfektne. Je to tam celkem narocne co se na samostudium tyce. Musite umet pojmenovat svaly v tele a kosti, hmaty, jejich poradi a tak. Je to jen zaklad, takze potom by bylo dobre se nekde nechat zamestnat a nacerpat zkusenosti

ati
hodnocení

Nechci žádné masérské studio, předpokládám že bych potřeboval pouze přenosný kvalitní stůl, nějaké oleje... Začal bych po známých a třeba časem by se na doporučení nějaká klientela našla .)

No v tom to je, jestli to chcete delat oficialne, tak potrebujete mistnost s umyvadlem. X prosteradel, ktere Vam bude prat nejspis pradelna a tak. Neni to jen o stole a leji, to samozrejme na neoficialni masaze staci, jinak ne

ati
hodnocení

Jak to myslíte neoficiální. Nejsem v tom znalý, ale neslyšel jsme o tom, že je někde v zákoně psáno, že každý masér musí mít salon. Co když bych chtěl jezdit k zákazníkům přímo domů. Tehdy přece nepotřebuji žáden salon. účet bych jim klasicky vypsal, takže by to mělo být oficiálně přeci ne?

Salon je spatny vyraz. Mistnost, kde by jste doma podnikal. Jinak kdyby jste dojizdel, tak je to oravdu jinak

hodnocení

0x

Když by vás to tak bavilo, neuvažujete nad regulérním studiem na vysoké škole-fyzioterapeut?*hej*K tomu masírovacímu oleji, vyzkoušejte jedlou Lukanu s kapkou aromatického oleje. Pro každého klienta speciální. (odzkoušeno studenty provozujícími masáže u klientů v bytě, za účelem přivýdělku ve škole)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]