Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na potraviny - zkušenosti

Od: juglans® odpovědí: 10 změna:

Dobry den,mam potize se zahlenenim,poleptana sliznice,paleni oci,duseni,neschopnost nekdy polykat.Lecili me nejdrib´v na reflux jicnu,coz stale beru Nolpazu.porad se mi nelepsilo,tak jsem navstivila alergologa.zjistili mi ze zakladnich testu,ze je tam alergie na peckove,jadrove ovoce,korenova zelenina, atd.pelynek,byliny,hermanek,vsechno koreni,paprika,slunecnicovy olej.No ,je toho vic.Hodne jsdem si od toho slibovala,ze konecne nekdo vyresi moje problemy,cekala jsem 3 mesice po objednani,dalsi 3 mes.mela hlidat,ktere potraviny me nedelaji dobre.nebyla jsem si u nekterych jista,jednou dusily,pak nahodou ne,nektere vedela jako orechy,papriku,ze urcite.Nakonec jsem se dozvedela neprimo,ze testy na alergii jsou drahe a pri me nejistote p.Dr.napsala krevni testy jen asi na 4 veci.Takze stejne nebudu mit jasno a na vic cekam dalsi 3 mes.nez se laskave dozvim co dal.Vcera jsem delala sekanou,s bezlepkovou strouhankou,kvuli synovi,takze z kukurice a maso kureci,davala jsem jen kmin,ktery mi zatim neudelal nic.uz jsem tuhle strouhanku jedla a nevsimla jsem si nic,ale ne s kurecim masem.Vcera vecer jsem se tak dusila po malem soustu ,nekolik hodin to trvalo,hleny ,sliznice poleptana,nemohla moc dychat.tak jsem se pak docetla,jak kukurice muze byt alergen a lide pisi,hlavne z kombinaci z kurecim masem,pokud byli ziveni take kukurici a jeste nejaka antibiotika.vzpomela jsem si,ze jsem pred tim jedla pudink a ten je z kukuricneho skrobu.tak to byla asi bomba.dnes rano jsem mela jeste zbytek pudinku a lehce se mi pritizilo.Mate s kukurici a masem podobne zkusenosti?Jinak si rikam zkousi mi jeste testy na mleko,tak to je jedina hlavni strava s bramborami,nejim Ecka,koreni,to je ve vsem na co se podivate.tak by me zajimalo,co vlastne mam jist a hlavne jak se rychle posune vysetreni,je to hruza.me to pripada,ze proste predstiraji,ze leci a ve skutecnosti neni na to.Chodim k lekarsce o ktere se rika,ze je nejlepsi Alergolozka z okoli.Jde o to s kym srovnavaji a je fakt ze dnes ty moznosti jsou vsude omezene.Napiste prosim Vase zkusenosti a Alergii.dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

No, nevím, máte toho strašně moc. Obecně můžete být alergická na něco (např. rajčata) v syrovém stavu a vařená vám nevadí a naopak.

Já mám např.alergii na vlašské ořechy a vadí mi se jich jen dotýkat nebo hrabat listí z ořešáku...

Nevím kam chodíte na alergologii, ale znám pracoviště v Praze i v okolí, kde se takhle dlouho nečeká - testy na kontaktní alergie jsou ihned při vyšetření, testy z krve (obvykle na jídlo) jsou do 14 dnů... Zkuste Imunologické centrum v Praze v Mlynářské ul.

S tím jídlem - zkoušejte jednotlivé potraviny abyste vyloučila co vám vadí...

Já vím je to komplikované, ale žít se s tím dá...

des*

Tyhlety alergie mají nasvědomí játra.Přečtěte si o tom a věřte tomu. ayurveda.cz/... fiftyfifty.cz/...

hodnocení

Des to mate pravdu,ze je souvislost s jatry,neni divu,beru tolik leku na vazne nemoci,ale i prave kvuli tomu nemohu kazdou ocistu prijmout.neni to jednoduche,rozsypava se mi cely system-hypofyza,stitna zlaza,nadledvinky,je to hruzinec,vsechno od jedny blbinemoce -hypofyzy.Ale dekuji,jeste to proctu lepe

doplněno 25.10.11 14:55:

Koukala jsem na to,ale to jsou velke kapsle,ja mam nyni problem spolknout maly prasek.Beru chlorelu ta take cisti a tam jdou tablety drtit,tyto ne.

des*

Jsou na to též kapky,opravdu fungují,beru je.S těmi tabletami bych zkusil je rozmačkat a rozpustit ve vodě. nadeje-byliny.eu/...

hodnocení

Dekuji myse,pokud to takhle pujdedal budu muset zkusit treba v Praze.trochu problem z cestovanim,ale nejak to musim udelat,k nicemu to nevede.jak se jmenuje prosim lekar?

moxa*
hodnocení

1x

Des má pravdu, při všech těch problémech bych šla k někomu, kdo se zabývá člověkem celkově, celostní, čínská nebo i ta ajúrvédská medicína, sama teď někoho dobrého hledám, ale zatím jsem nenašla.

Mám několik chorob, mimo jiné vysoký cholesterol a alergie na pyly, prach, roztoče, chemikálie... z potravin některé ovoce, treska, kmín, soja, žito, olivy, čaj, vepř a nevím co ještě všechno, každopádně mi mnoho potravin nezbývá, sója je prakticky ve všem.

Podotýkám, že reakci po konzumaci mám jen u jablek, ostatní vyplynulo z testů.

Žiji poměrně zdravě a onávám se, že za tím vším je hodně psychika a disharmonie :(

Jinak já si všechny testy u alergologa hradím, taky bych to být vámi udělala, abych věděla, jak na tom jsem.

hodnocení

Prosim vas kolik stoji,kdyz mi tvrdimze jsou drahe,abych na to mela?s tou psychikou ja vim,ze dokaze hodne udelat,znam to z drivejska,nemela jsem, lehke detstvi.Ale ja krom mych zdravot.problemu,v podstate ziji v pohode,navic mam ,3,5letou holcicku a dalsi deti,takze se mam z ceho tesit a bohuzel jsem misto toho blbe onemocnela,ze jim ani nejsem tolik platna.Zeptam se vas co treba jite,ja jsem porad na br.kasi a tvarohu.Jim jak kojenec.dnes jśem hlady nevidela,tak krupicova kase,rano pudink,ktery me neudelal dobre,jinak mi neslo kvuli zahleneni nic.Na ten prach prijdou pri zakladnich testech na ruku,nebo testy?Mne totiz take vadi a nic mi nerikali.Roztocik taky vysel a tecka,zadne poucewni,co delat nevim.Jestli se mohu zeptat jak se vam alergie projevuje?Mate take natekle v krku a jakoby poleptane patro.DekujiJeste jsem si vzpomela,ze kdysi jeste pred takovym onemocnenim jsem byla u cinskeho lekare a daval mi takove bobulky,musela jsem jich snist nekolik denne,to bych ted nedokazala.Dnes jsem jeste mluvila s obvodni a premyslej jak mi vysetrit jeste jicen,abych dokazala vypit kontrastni latku,je to pry dost husta kase a ja bych to prave nemusela zvladnout.Ja jsem toti zbyla v unoru na gastru a zjistili reflux jicnu a od tamtud me posilali na psychiatrii,na misto,aby me vysetrili podrobne.No a ja sla,proc ne,ale psychiatr nic neshledal,tak holt premysli jeste i toto vysetrit.jenomze na alergologii mi rikali,ze reflux prave souvisi s alergii.takze si muzu hazet korunou a doufat,ze na neco prijdou.nechci hazet flintu do zita,tak bych chtela resit bud prez homeopata,dejme tomu u cinana se nechat vysetrit.Zitra jdu na akupunkturu,ktera mi docela pomahala.

moxa*

No, je to problém, chvíli jsem nejedla skoro nic, teď se učím.Vždycky jsem byla zaměřená na zdravou výživu, takže teď jím hodně ořechů, sušené ovoce (některé můžu), semínka, výhonky, zeleninu. Nejím mléko, mám silné pochybnosti o jeho prospěšnosti. Jím některé ryby a občas i maso, druhy, na které mi alergii nezjistili. Na spoustu věcí mi ale testy nedělali, takže nevím, jestli je smím! :(

Jím v podstatě jako vegan, ale občas si dám maso, protože jsem alergická i na soju a fazole a zároveň těhotná, takže nějaké bílkoviny jíst musím. Taky jím rostlinné "maso" robi. Pečivo kupuji zatím dopékací, možná budu muset začít i péct, žito a soja je totiž ve všem.

Testy mi krevní nedělali, takže cenu neznám. Platila jsem jen ty na předloktí, stály 400 a ještě mi odhalily tohle všechno :D

Prach, pyly, roztoče mi zjistili taky z ruky, ale tyto alergeny mi dělaly už před tím velké potíže. plísně jsem měla negativní, i když mám z nich potíže. Prach utírejte vhkým hadrem, luxujte matrace, povllečení měnte každý týden, větrat peřiny, jsou i přípravky pro odstranění alergenů z postele - sprej. Budu si pořizovat protiroztočové povlečení, je velice drahé, ale moje záchvaty by mohly přenést alergii na dítě. Také beru vakcíny na roztoče - desenzibilizační léčbu. To je jediná léčba alergologa, jinak umí jen tlumit příznaky *bum*

Já chodila kdysi k léčitelce a ta první mě přivedla na myšlenku, že na našem zdraví se velice odrážejí nezpracované zážitky a křivdy způsobené dříve, především v dětství, kdy jsme je ještě neuměli zpracovat. A já vím, že mě opravdu tyto zážitky pronásledují celý život. Jediným řešením je odpustit těm, kteří nás zranili. Exiistují na to účinné terapie - "cesta k sobě" nebo "vnitřní dítě", terapie něhou apod. - zkuste si najít na internetu, jsou o tom i knížky, ale určitě je účinnější k někomu chodit. Já se už rozhodla a mezitím otěhotněla, takže teď je to pro mě vyloučené. :(

To, že se na někoho zlobíme, vždycky ubližuje naprosto nejvíc nám samotným. Nebojte se tedy odpustit i největší zrůdě, prospějete tím SOBĚ!

Já jsem se po letech opravdu přesvědčila, že měla ta paní pravdu, celý život lítám od doktora k doktorovi, protože ve mně něco leží jako kámen a tlačí to na všechno kolem...

Doporučuji knihu Brandon Bays - Cesta - napsala ji paní, která si prostřednictvím této metody vyléčila obrovský "nevyléčitelný" nádor.

doplněno 26.10.11 08:13:

Ptala jste se na moje alerg. potíže - slzení, rýma, kýchání, svědění očí, otékání patra, krku, svědění PŘÍŠERNÉ v uších a v krku, až si jazykem "rozškrábu" patro. Potraviny - svědění a otékání patra, krku.

des*

Něco pro vás obě zdravi-az.cz/...

hodnocení

dobry den,dekuji za obsahle psani.Je to nejak podobne,ja take jim vse bez konzervantu,ani detem nic jineho nedavam.Problem mam ale ze at jsem na potravinu alůergicka ci ne,ale je nejak hrubsi,proste neni na kasi,tak ji do sebe nedostanu.dnes uz nemuzu mleko ani videt,vseho moc skodi,nic mene jsemkvuli cestovani po dr.se zivila smetankem,ted doma zase zerve s chlebem.Presto ze jsem alergicka na zeleninu,dnes se tesim na polevku,uz nemuzu ...,jist tyhle salakvardy.Ovsem reakce bude nejspis.Dnes jsem byla na akupunkture,tak zas jen nadeje k preziti dal..zatim vam dekuji,urcite jeste na neco vzpomenu,tak budu rada kdyz to s nekym rozeberu.zkusim jinak co se da.

doplněno 26.10.11 21:58:

asi jsem nepochopila prve,pisete,ze si testy hradite sama a pak ze nevite kolik stoji,prosim o vysvetleni.dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]