Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké životní pojištění pro děti

Od: rozbeeth* odpovědí: 7 změna:

rád bych pojistil svoje děti, tak aby splátky nebyly nijak vysoké a musím říct, že po přečtení stránek několika pojišťoven jsem si nedokázal vybrat(neodpovídalo to mým požadavkům). Moje kritéria jsou: žádná spořící složka, plnění v případě vážného onemocnění(seznam nemocí mají vyjmenovaný) a snad ještě plnění za pobyt v nemocnici. Máte někdo s tímto zkušenost? poraďte, díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Podle dotazu jste (bez urážky) ideální cíl pro všemožné prodavače pojistek a jiných finančních produktů. Je však nutno říci, že minimálně konzultaci či poradenství v této oblasti potřebujete už jen proto, abyste poznal rozdíly mezi pojistnými produkty a slepě neskočil na zdánlivě první supervýhodnou nabídku. Z jakého důvodu požadujete zrovna "životní" pojištění pro děti? To kupříkladu na nezletilce nelze sjednat. Podobných úskalí je celá řada a trochu zkušenější prodejce dokáže Vaše neznalosti výborně využít především ve svůj prospěch. Každopádně je vhodné najít někoho, kdo bude schopen (znalostmi) a ochoten (povahou) v této věci racionálně poradit především ve VÁŠ prospěch. ;)

sebod*
hodnocení

0x

vaše kriteria jsou na nic! Žádná spořící složka - to je v pořádku. Ale to ostatní je na nic. U dětí je předpoklad řada i jen drobných úrazů. Takže to je důležité pojistit. Vážné onemocnění - jaký Vás k tomu vede důvod? Ve většině případů jsou to naprosto vyhozené peníze. Ono ta diagnoza vážných onemocnění není tak jednoznačná. Pojistíte si např. rakovinu, ale je tam tolik forem rakoviny, na které se pojištění nevztahuje. Pobyt v nemocnici. No, o tom by se také dalo diskutovat. Jestli máte doma nešiku, který tam leží několikrát roně, tak ano, Jinak nevím, nevím.

Levně vám vychází pojištění rodinné. Např. jeden dospělí a dvě děti.

Jinak vybírat si pojištění na stránkách v internetu je holý nesmysl! S kvalitním pojištěním vám musí poradit někdo, kdo z Vás nechce jenom vyždímat peníze za provizi.

Asi tak: Kdo má sjednanou opravdu dobré úrazové pojištění, tak je spokojený s případným plněním. Ten, kdo si pojistku postaví špatně, je samozřejmě zklamaný.

Já jsem spokojená. Před dvěma měsíci jsem měla autonehodu, jsem stále nemocná, ale už mám na účtě 70% pojistného plnění. Pěkná sumička...

Takže chce to myslet.

Pojištění vážného onemocnění dítěte bych postavil na stejnou úroveň jako životní pojištění dospělého v případě, že rodič má závazky, které musí splácet. Stejně jako v případě smrti rodiče, i u dlouhodobé nemoci dítěte hrozí významný výpadek příjmů v rodině, protože někdo se o to dítě musí místo práce starat. Je samozřejmě otázka, jakým způsobem je vážné onemocnění v konkrétním případě definováno v pojistné smlouvě.

hankauk*
hodnocení

0x

Tak, tak... životní pojištění pro dítě (pokud to nechcete jako formu spoření), je naprosto mimo mísu. Životní pojištění se ve většině přípdů sjednává proto, kdyby se s dotyčným něco stalo (a přiznejme si, že je to proto, kdyby umřel), tak aby rodina nezůstala na holičkách. V případě hypotéky se dá umořit ta, ev. zbylé polovičce s dětmi zůstanou nějaké finance do začátku, než se z toho vzpamatují. A je jasné, že pokud vypadne jeden příjem, je to znát.

Dítě nepotřebuje finančně nikoho krýt, tudíž bych volila úrazové pojištění. Můžete si zvolit, zda jej chcete s trvalými následky (což doporučuji, protože např. i ze špatně srostlé zlomeniny je trvalý následek), zda chcete náhradu za pobyt v nemocnici, denní plnění, atd. Pokud chcete ušetřit, nechte si zpracovat pojištění pro celou rodinu. Budete tak krytí všichni a bude to levnější při zachování stejných parametrů pro celou rodinu.

hodnocení

0x

Nejlepší pojištění pro dítě je, když jsou dobře pojištěni jeho rodiče!

rozbeeth*
hodnocení

ad cyril: nemyslím, že bych byl ideální cíl pro prodavače pojistek, zatím jsem všechny odmítl, nepodepíšu co nechci

ad další: mám dva syny, kdy ten starší bohužel vážné omenocnění dostal a je docela pravděpodobné, že to toho mladšího čeká taky

očekával jsem nějaké konstruktivní názory, ne chytré řeči, protože neznám žádného solidního pojišťováka, tak jsem se zeptal tady.

antara

Smůla je ta, že lékaři pojišťovni a následně revizní lékaři jsou stejně chytří jako vy. Pokud vám syna vůbec pojistí, pak vám/mu na 99% stejně nic nevyplatí - vážné nemoci v rodině je nutné předem sdělit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]