Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volno na stěhování

Od: kravsko* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Chtěl jsem se zeptat. Slyšel jsem že když se stěhují tak mám mít nárok na jeden dne volna, proplaceného..je to pravda? kde toto znění mohu přesně najít...děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nařízení vlády 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah důležitých osobních překážek v práci, bod 10:

Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 2 dny při přestěhování zaměstnance, který má vlastní bytové zařízení; jde-li o přestěhování v zájmu zaměstnavatele, poskytne se pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu.

business.center.cz/...

hodnocení

2x

Muselo by jít o stěhování v zájmu zaměstnavatele. Pak máte právo na pracovní volno s náhradou mzdy.

hankauk*

To jo... kdyby vás například zaměstnavatel poslal na pobočku třeba do zahraničí, tak to je o něčem jiném.

hankauk*
hodnocení

0x

O dnu na stěhování jsem nikdy neslyšela. Já se stěhovala dvakrát (pokaždé u jiného zaměstnavatele) a pokaždé jsem si musela vzít dovolenou.

olaf71*
hodnocení

0x

znal jsem holku z práce, která chtěla volno, protože její kůň je neklidnej *smich*. nevím jestli nakonec nemyslela manžela,ale už u nás nepracuje a rozvedla se ( s manželem)

buss
hodnocení

0x

Jde o překážku v práci, dle nařízení vlády a délka kde se stěhuje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]