Nejste přihlášen/a.
Co si myslite o muži nebo o ženě , co má v péči dítě , je to zodpovědná osoba, nemá žádnou půjčku, ani dluh, ale má velmi špatnou rodinu, nepomohou mu, nebo jí a tak má málo peněz, nebo skoro žádné co byste v této situaci udělali, jak byste sami zvládali dítě, finanční, sociální i prestižní problém prosadit se ve společnosti a ještě k tomu domácnost? Děkuji za odpovědi a Vaše pohledy na osamělého člověka.
Jak se pozná špatná rodina? Nic jí nedá? Rodina, jí, jemu, nic nedá? Co? Nedá? Nerozumím tomu? Každá rodina má svoje problémy, práci, nakupování, zajišťování chodu rodiny. To znamená, každý, kdo odejde z domu, dělá si svojí vlastní rodinu, musí si také vybudovat svojí rodinu. Když si někdo pořídí dítko, musí počítat s tím, že o dítě se musí starat. Nejde jen počítat s tím, že je sociální případ a stát se o něj postará. Znám hodně párů, co spolu jen žijí a mají děti, nechtějí se brát, je to pro ně výhodnější, mají více peněz a různé sociální výhody. Nedovedu si představit, kdyby se muži, něco stalo, to by bylo nářku, že měl rodinu i když nebyl ženatý.
Tedy to jsem ani nečekala takovéhle krásné reakce. A moc Vám všem překvapeně děkuji. Napřed jsem na položenou otázku Toma, reagovala krátce, ale pak, když se obrátil přímo k mé osobě s tím, že si já nedovedu představit co to je žít bez přátel, bez rodiny, a tak dál, nevydržela jsem to a odepsala. Přiznám se, že když jsem to v návalu emoce odklikla, hned jsem toho začala litovat. Nerada se odhaluji, je to velice intimní a bolestivé. Navíc jsem se v životě už dávno naučila, že si to člověk musí srovnat sám se sebou, aby vůbec mohl nějak pokračovat. Tak Vám všem moc děkuji za zvláštní, a nečekanou odezvu. Vaše Suzy.
Ps. Zase mám o čem přemýšlet. Ale v tuto chvíli, je mi hodně dobře na duši, díky Vám všem
Moc té otázce nerozumím, co bych si měla o takovém rodiči myslet? že dělá, co umí... bude si muset poradit, tak to v životě chodí, máte zodpovědnost sám za sebe, nemůžete se spoléhat na rodinu, že pomůže - není to jejich povinnost... otec dítěte by měl sice platit, to je pravda, ale realita často bývá, že neplatí a o to je problém větší - ale i tak to onen rodič bude muset zvládnout... není mi jasné, na co se vlastně ptáte...?
Tak za prvé, takový člověk, není OSAMĚLÝ! Má přece své dítě a má pro koho žít. To by mělo být pro takového člověka hnacím motorem k tomu, aby se snažil z problémů vybabrat sám. A věřte mi, že to jde! Pokud takový člověk bude spoléhat na asistenci společnosti, nebo rodičů a sám nad sebou naříkat, chudák dítě.
Ani si nedovedete predstavit, jak to je tezke byt sam s deckem mezi hyenami v CR, to je jako ocitnout se na divokem zapade , nebo jako opusteny sam v lese mezi vlky napadan, nebo jako ovce mezi vlky, ci dravymi selmami, prirovnal bych to ke kryse. Svet se krys stiti a tak jim ve sklepech vsude nastrazuje jed, krysa se chce uzivit, ale nesmi si kousnout do jedovateho zrna, jinak ihned prijde o dite i zivot..dite je to, co mezi tim jedem a jedovatym pohledem od okoli ocekava ochranu od one krysy, nebot si ji nemuze poskytnout sama. Zena, matka v CR je nejslabsi clanek ve spolecnosti a nejvice napadatelna obet nasili zvlaste, kdyz je sama a navic, je na ni nahlizeno jako na tu prasivou krysu. Muz je zase ten, co by mel mit vzdycky dobre prijmy, to se od neho ocekava a kdyz je nema, je odkopnuty jako potkan a nikoho nezajima, ze ma nejake potreby- sexualni, je na nej , kdyz ma dite taky pohlizeno jako na levnou napadnutelnou obet. Tyto dva clanky ve spolecnosti jsou nejvice nicitelne a je snahou kapitalisticke spolecnosti, aby lidi rozdelili, rodiny rozvratili, aby pak osamele rodice vykradli, ublizili jim a zlikvidovali je a ziskali jejich majetek..na to jsem prisel..a boj osameleho cloveka v CR vyda za 5 lidi v rodine..pokud mu nekdo nepomuze z venku, pada vysilen..vyhorely a vic nez sam umira zakousnut touto hyenou CR a lidmi touzici po moci v ni
Suzymon..osamely znamena, ze nemate rodice, nemate sourozence, nemate dobre kamarady, protoze se jim neda verit, nemate stat, protoze je situace, jaka je, situaci v CR zna kazdy z obcanu CR, nemate neziskovku, ani poradnu, protoze ti tezi jen jak by z vasi situace vydelali a ziskali penize ve svuj prospech a aby reditelka neziskove spolecnosti na krasno kdovijak krestansky se nazyvajici a tvarici se, ze poskytne pomoc, ale jejiz hlavnim cilem je, aby vydelala na vasi bolesti na stavbu sveho domku treba nkdev USA..mozna se budete divit, jak vy a Vase dite koluje na strankych USA serveru a preposilava se e-mailem, jak jste na tom bidne, aby chudym prispeli.., ale naplni si jen svoje konta pani reditelka a za to si postavi honosnou vilu a one osamele matce, ci otci neprijde ani koruna! Nemate proste nic, jen hole ruce a makat, makat makat..a musite se drzet zdrav jak jen to jde! To byste se divila, co je to osamely..lide sou osameli a sou sami, maji problem se kolikrat postarat jen sami o sebe, natoz o dite..a nejhorsi je, kdyz vas treba na malem meste znemozni a nemate moznost ani sehnat dokonalou praci, ac vase zkusenosti a vedomosti predci treba i ty prezidenske.., jen je problem, ze se o vas proste nevi..protoze po vas chteji, aby jste byl zalezly a nebyl videt..inu, jako ta krysa, ci potkan..a kdyz neco reknete..uz se ozve : hus,jedes do diry, tam mas byt a drzet hubu!
Milý Tome, když jsem psala že to jde, tak jsem mluvila z vlastní zkušenosti. Je zajímavé, že to co píšete, že si nedovedu ani představit, já opravdu prožila na vlastní kůži. V roce 1979, jsem se opravdu ocitla sama na Západě, sice ne na divokém, byla to Francie, ale neměla jsem tam žádnou rodinu, nemohla jsem se vrátit domů, protože jsem dešla ilegálně, otec dítětete zemřel a já za něj nebyla provdaná, takže nárok na nic. A ještě bez dokladů a bez znalosti francouzštiny. Mluvila jsem pouze anglicky. Otec dítěte byl Švéd. Kdybych tady měla popisovat čím jsem si musela projít, když jsem chtěla přežít, tak by z toho byla kniha a ani byste mi to nevěřil. Vy tady máte kolem sebe lidi, se kterými se alespoň domluvíte v mateřském jazyce a máte, jak je vidět, i komu si postěžovat, ale já nemohla jít za nikým, protože mi málokdo rozuměl, tenkrát byla jiná doba a a Francouzi uznávali jen svůj jazyk. Dítěti byl necelý rok, mně bylo 31 let. Jediným mým bohatstvím bylo to, že jsem byla hezká. V Paříži jsem šla hledat místo do Ruského slavného kabaretu, protože tam jsem se domluvila rusky. Přijali mne jenom proto, že jsem byla přitažlivá. Oblékli mě do ruského kroje a chodila jsem mezi stoly a nabízela různé zákusky k pití a tak různě. Pánové mě zvali ke stolu a objednávali šampaňské, a já měla z každé láhve procenta. Bylo to pro mne hodně ponižující a hlavně jsem žila v neustálém strachu, co bude dál a věřte mi, že byly chvíle, kdy jsem to chtěla všechno ukončit. Ale měla jsem své dítě, a to byl ten můj hnací motor a celý můj vesmír, pro který jsem žila a šla tvrdohlavě za svým cílem. Dokázala jsem to! Sama! Nikdy jsem se nevdala, chlapi se navždy zošklivili, a přesto jsem dosáhla i francouzského občanství, bez toho, abych se musela vdávat a být někomu za něco vděčná a otrokem. Ale věřte mi, že jsem určitě neseděla a nebrečela nad osudem. To bychom oba dva chcípli hlady. Já, i můj syn. Takže hlavu vzhůru a přestat fňukat, že Vám nikdo nic nedá. Nejste sám a tak to ve světě nefunguje. Alespoň ne pro ty, kteří chtějí žít tak, aby se za sebe nemuseli stydět. Suzy.
doplněno 25.10.11 06:39:Ještě doplním, mně se opravdu stalo, že jsem neměla ani rodiče, ani kamarády, ani stát. Měla jsem však svoje dítě.
Suzy, klobouk dolů. Hrála jsi v životě na tvrdo, tam nešlo švindlovat. Seš silný jedinec. - stařenka
Pred Vami tedy tezce klobouk dolu Toto by jen tak nekdo nezvladl, plno zbabelcu by hledalo utechu v alkoholu, drogach ci dnes velmi oblibenych sebevrazdach "naoko". Pouze silny clovek, co pro svuj zivot CHCE neco udelat (a neceka, ze to za nej udelaji jini), toto dokazi.
Obdivuji Vas
suzy, jste obdivuhodná. Úžasná! Máte mou úctu a obdiv. Ano, přesně tak vypadá boj o holý život v civilizaci. Přežít a udržet dítě naživu za každou cenu.
Většinu života jsem prožila se dvěma dětmi sama. Vím o čem je řeč, když se řekne boj o chleba. Ale to, co jste musela vy, já jsem přece jen měla snadnější. Je třeba hodně popracovat, aby děti dostaly to, co potřebují. A jako nástavbu vzdělání.
A ta úžasná úleva, když bylo doma maturitní vysvědčení, druhé maturitní vysvědčení, třetí maturitní vysvědčení, červený diplom. Bez jakékoliv pomoci!
Pro tazatele : Hledáš pomocnou ruku? Najdeš ji na konci svého pravého ramene. Ty neseš zodpovědnost za svůj život, za svá rozhodnutí, za své činy. Každý má co dělat se svým životem, se svými závazky a povinnostmi, nemůže ti pomáhat! Nikdo nezajímá tebe, proč bys měl zajímat někoho ty?!
Suzy, klobouk dolu, to je prispevek, ktery stoji za to precist, ne to plakani o neco vyse. To me spis nastve, nez cokoli jineho. jen skoda, ze se vam ty chlapi zprotivili
Suzy: ! Souhlasím se vším, co jsi napsala. I když jsem nic takového sama nezažila, muselo to být hrozně těžké, o to víc, že tu byla jazyková a národnostní bariéra, že nebyl člověk vlastně "mezi svými".
Pro Toma: když si někdo pořídí děcko a má ho rád, přilne k němu, měl by to pro něho bý takový hnací motor. A dělá vše pro své dítě. Takový člověk není nikdy osamělý, ale má své dítě a to je víc, než cokoli jiného. Jen se podívejte kolem sebe, kolik párů je dnes bezdětných a dítě by velice rády přivítaly. Tak proč naříkat, stěžovat si? Víte, dnes mnoho rodin žije od výplaty k výplatě a tak dotyčný nemůže něco chtít od svých rodičů. Jednou je dospělý, má své dítě, od rodičů se odpoutal, tak se musí umět postarat sám. Je mnoho lidí, kteří vychovávají děcko sami. My s manželem také nemáme na rozdávání. Přesto s oběma dětmi dobře vycházíme. Klidně je občas pozveme v neděli na oběd, když jedu v létě na samosběr jahod, na každého s velkou miskou pamatuji. Když mi vyroste hodně malin, či hrachových lusků, ráda jim natrhám. K svátku či narozeninám nedávám hlouposti, ale třeba velikou krkovici či mraženou kachnu a má to pokaždé úspěch. Ale peníze od nás čekat opravdu nemohou.
Tak si nestěžujte, o děcko se musí postarat rodiče /či jen rodič/ a nesmí spoléhat na to, že mu rodina bude donekonečna sypat. Když vidíte to zdražování energií, vody, kom, odpadu, potravin a dalšího, věřte mi, že ti rodiče opravdu asi nemají z čeho dávat a jsou rádi, že vyžijí sami. Vím to podle sebe. Přesto se s dětmi a jejich rodinami máme rádi. Tak hlavu vzhůru. Jaga.
Až teď jsem si znovu přečetla Váš dotaz a z něj cituji: "... ta osoba je zodpovědná, ale rodina jí nepomůže, tak má málo peněz, nebo skoro žádné."
Omyl: TA OSOBA NENÍ VŮBEC ZODPOVĚDNÁ! Měla by se sama postarat, dát děcko do školky, pracovat, aby si vydělala peníze pro dítě i pro sebe. To čeká, že ji někdo bude vodit pořád za ručičku? Proč by jí rodina měla pomáhat? Své si splnila, vychovala ji, živila, dala vzdělání, ale dotyčná se už osamostatnila, tak co může ještě od rodiny čekat? Donekonečna nevratné finanční dary? No fuj za takové myšlení!
Nezlobte se, že jsem se tak rozparádila, ale kdyby mi s podobným scestným názorem přišly moje dospělé děti, vytrhnu tyčku z plotu a domluvím jim. Dotyčný je dospělý, má své dítě a jeho povinností je se o něj postarat /pracovat/ tím si vylepšit svoji finanční situaci a nečekat od rodiny nějaké milodary. Byla by mě hanba. Jaga.
Navíc: pokud mají rodiče podobně vykoukaných potomků víc, určitě by chtěli sponzorovat všichni a nakonec by se rodiče sami mohli ocejtit někde pod mostem. Takové děti bych tedy zaručeně nechtěla.
Jste úžasná žena, děkuji za Váš příběh. Moje známá měla podobný, ale ocitla se jako cizinka v CR a nezbylo jí, než držet hubu a krok a přizpůsobit se místním poměrům..Bylo by úžasné, holky, kdyby jste ty zážitky sepsaly, máte můj obdiv.
susy a umíte taky francouzsky tak dobre, jako by jste se tam byla narodila? Syn se jiste taky naucil
Tome, syn se tam narodil, a má francouzské školy. Česky šišlá jako ten Ital, co vaří v televizi. Pro mne je francouzština dneska druhým "mateřským" jazykem. Odešla jsem tam ve třiceti a vrátila se domů v osmapadesáti, když odečtete dětství, prožila jsem tam většinu svého života. Ale jsem šťastná doma, až tady, i když se bez kontaktu s nimi neobejdu. Ale je to jen přes televizi. Je to na dlouhé povídání.
Nezlobte se za můj názor, ale s těmi krysami a potkany se mi zdá, že buď jste POŽIL, nebo jste si ŠLEHNUL. Nebo obojí. Takovou slátaninu jsem už dlouho nečetla.
Moznosti jsou vzdy, treba se prestehovat. Prace je, jen mozna ne na urovni, ale penize na jidlo a obleceni to urcite pokryje. Kdyz ne, tak na socialce jsou ruzne prispevky, treba o bydleni. Z vaseho prapodivneho prorovnani a popisu mi spis vypliva, ze ta osoba, potazmo vy, nedela nic, aby se z te situace dostala a ceka na zazrak. Clovek by se mel spolehat predevsim sam na sebe, kdyz je zdravy a neocekavat jekae pomocne davky. Jak bylo napsano, jsou skolky a rodic muze vesele vydelavat.
Poradit jaksi nedokazu, protoze tolik zasti, nenavisti, jedu a stezovani si na vsechno kolem sebe jsem dlouho nepotkala. Zatim jsem moc zivotnich ran neschytala, takze asi mam malo co mluvit, ale nedivte se, ze diky tomuto postoji jste bez kamaradu a sam. Ono poslouchat toto treba tri dny dokola by dokonale otravilo i me...
Sisi, já ani nevím, jak bych reagovala. Jak to myslíte? Jestli je to tak, jak jsem to pochopila "z prvé vody", tak to byl přesně ten důvod, proč jsem litovala, že jsem v návalu emoce odklikla svou odpověď. Jinak opravdu nevím, čemu nerozumíte. Vyjádřete se srozumitelněji. Nenaznačujte a napište to narovinu. Co Vám není jasné? Suzy.
doplněno 25.10.11 23:02:Ale přece jenom ještě doplním, mé díky byly adresovány lidem, kteří už mne trochu znají a já znám je, pochopitelně, že pouze virtuelně, až na jednu, dvě výjimky. Co si myslíte Vy, je určitě zajímavé, ale není ani v mé moci, a ani mou touhou, abych se snažila o jakékoliv bližší vysvětlování. Tak mne berte jako "romanciérku", chtěla jsem se určitě dělat zajímavou, a Vy jste to prokoukla. Blahopřeji. A co dál, nic.
Suzy, já jsem to pochopila tak, že ta poslední otázka Sisi nepatří Tobě, ale autorovi původní otázky Tomovi Veselému. Já mu také moc nerozumím - hodně zloby, stěžování, nenávisti a nakonec mě dorazili ti potkani a krysy. Tak se, holky, nekočkujte. Jaga.
Ahoj Jagi, asi jsem byla včera přecitlivělá a tím pádem vztahovačná. Ono mi to také "seplo" v mozku. Ale až dnes, kolem páté ráno, když jsem se probudila. Ještě že nemám ve zvyku nadávat, to už by někdo musel sakra hnout žlučí. Tady prší. Tak papa Suzy. Ona ta otázka je opravdu jako nějaký divný román.
pro ,,suzymon,, teprve ted ctu dal,a uvedomuji si,k jakemu tu doslo nedorozumeni a ze jsem Vam zpusobila asi plno premysleni a bezesnou noc.Jeste jednou se omlouvam,ale to opravdu nebyla reakce na Vas prekrasny pribeh z Vaseho nelehkeho zivota.Jste moc statecna zena.Preji Vam uz jen mnoho hezkych chvil.
,,suzymon,, moc se omlouvam pokud to vyznelo ze jsem reagovala na vas prispevek.Nee,myslela jsem tim,ze vubec nerozumim autorovi otazky.
Sisi,vůbec nic se neděje. Já jsem někdy divná. proto se spíš omlovám já Vám. Stává se mi, že jsem vztahovačná a že někdy reaguji impulsivně, pak toho lituji. Vše je OK, a já se Suzy.
Suzy nic se nedeje,jsem moc rada,ze se to vysvetlilo.Jsem rada,ze jsem tuto internetovou poradnu nasla,zezacatku jsem se tu obracela sama o pomoc a timto vsem radcum dekuji,a pozdeji jsem si dovolila se zapojit i ja.Dlouhodobe marodim a tak sem moc rada chodim.Vsem preji hezky vecer.sisi
Ty samé pocity jsem měla i já, když jsem tuto poradnu objevila čirou náhodou. Ale pokud Ti mohu poradit, zaregistruj se, je to děsně zábavné. Napřed budeš jako "student". a pak, podle ohodnocených odpovědí bude stoupat i Tvá hodnost. Já už jsem Docent! Zezačátku jsem tomu ani nerozuměla, ale pak, když jsem pochopila princip, hodně se mi to líbilo. Registrace je zdarma a jestli jsi "uvázaná" doma, tak uvidíš, že se Ti bude mezi námi líbit. Ahojky, Suzy. Taky se tu ale někdy "dohadujeme", neboj, je i vzrůšo
. Tak se měj, a registruj se. Suzy.
Zase jsem to uspěchala. Zapoměla jsem Tě i oslovit, Sisi má být na začátku. To jsem celá já.
Ahoj ,,suzy,,dekuji za mile privitani.Uz davno se mi tu mezi Vami libi a kdyz muzu,chodim sem denne.Ze se tu obcas i nepohodnete,jsem si uz vsimla,ale to je asi normalni,co clovek,to jiny nazor.S tim se musi pocitat.Dekuji za radu a ja se tedy kouknu jak na tu registraci.Treba to aspon na teto poradne nekam dotahnu a budu taky mit titul.Hahaha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.