Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztek na přítele mé ex

Od: venacz* odpovědí: 20 změna:

Zdravím, nedávno sem se rozešel s dlouhodobou přítelkyní. Zůstali sme kamarádi (dalo by se říct nejlepší). Ona má teď nového přítele, což mi nijak nevadí, sem rád, že je šťastná, každý si deme svojí cestou. Všechno bylo v pohodě, než sem si představil situaci, jak spolu spí. Popadl mě snad největší vztek, jakej sem v životě cítil a nemůžu se ho zbavit. Vím, že jedinej způsob, jak se toho zbavit, je nemyslet na tu situaci. To se snadno řekne, ale když už najdu nějaký rozptýlení, tak se mi vždycky zase ta myšlenka vprátí a já bych nejradši rozbil první věc co najdu. Potkat ho někde na ulici, nevím co bych dělal. Představuju si tu úlevu, kdybych mu jednu vrazil. Ale protože lidi nemlátim a věci schválně nerozbíjím, tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo nemá radu, jak to přejít. ;) Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

To je žárlivost, nepěkná to vlastnost. Tu těžko přejdete, zvláště, budete-li se utápět v představách. Snažte se tedy na tuto situaci nemyslet, snažte se ovládnout, i když je to těžké. Ještě jste se úplně nevyrovnal s rozchodem. lČas nebo nová přítelkyně vše spraví.

hodnocení

2x

Také zdravím. Véno, zatnout zuby, přestat žárlit a přát jí štěstí. Říkat si, že její život se Vás již netýká a do jejího vztahu Vám nic není. Trénovat sebeovládání a zachovat si chladnou hlavu, chce čas. Váš rozchod je pro Vás ještě zřejmě moc čerstvou záležitostí a než to z Vás všechno vyšumí, používejte svůj zdravý rozum. Ono to přejde, netrýzněte se myšlenkami na to, co s kým dělá. Myslete na to, co budete s kým dělat Vy...

hodnocení

1x

Zrovna včera jsem si "stáhla" film z Uložto Poslední kat. Vřele doporučuji, alespoň uvídíte, kam až může dojít nezdravá vazba na bývalou přítelkyni...:( Jinak souhlasím s rádcem přede mnou, najděte si novou přítelkyni a užívejte si... Nový rok, nová přítelkyně...;)

ladaadal*
hodnocení

1x

No, pokud si dva řeknou, že si daj pauzu, budou si užívat a pak se k sobě vrátěj, tak z 99,99% se k sobě už nikdy nevrátěj. Ber to tak, že jsi o ni přišel stejně jako ona o tebe. I kdybyste se k sobě vrátili, tahle epizoda bude mezi váma už navždy.

hahanaj*
hodnocení

0x

najdi si novou partnerku a užívej si , vztek tě přejde

namyslenecek*
hodnocení

0x

Hej tak to jsem mel stejnou situaci. Me pomohlo to, ze jsem s ni omezil kontakt a zacal jsem koukat po jinych holkach. A ted je mi uprime jedno co tam vyvadej a dokonce jim to preji ;)

venacz*
hodnocení

Samozřejmě jí to přeju. Řekli sme si, že se pořát milujeme, ale vztach nevydržel, protože sme oba ještě moc mladý na to, aby sme se upíchli jen na jednoho. Díky za rady, asi vážně začnu koukat po jiném objevu. ;)

ron*

Teď tomu úplně nerozumím. Řekli jste si, že se pořád milujete. Vaše žárlivost to potvrzuje. Přece mládí není důvod k rozchodu. Nechápu ten důvod", že jste moc mladí, abyste se upíchli jen jednoho". Pokud se opravdu milujete, tak proč hledat někoho jiného.*nevi* S tím přece nemá věk nic společného. Aspoň já to tak cítím.

doplněno 01.01.13 16:59:

Píšete, že z vás dělala blbce , ale že jste měl také nový objev. Pak jste dělal z ní to stejné. Ale pokud už vztah po čase nebyl takový, jaký jste si přáli, pak je opravdu zbytečné ho udržovat. Jen si musíte zvyknout, že to skončilo, vyrovnat se s tím, přestat žárlit. Pak budete připravený na vztah nový. Z toho předchozího vám zůstanou pěkné vzpomínky a také ponaučení.

venacz*
hodnocení

Už nějakej čas to nebylo ono. Oba sme měli touhu poznat něco novýho, užívat si. Ze začátku to bylo super, byli sme oba šťastný. I já měl "noveš objev". Nakonec sem zjistil, že ze mě dělá blbce.

askmenow*
hodnocení

0x

Máš váš rozchod a nově vzniklé přátelství zatím zvládnuté po rozumové stránce (přeješ jim to) více, než po citové - ten vzteh je projev žárlivosti. Možná tě štve že ona někoho má a ty třeba ještě ne, možná ve skrytu duše bys byl přecijen ty rád ten, s kým by spala, možná je to troška sebestřednosti, majetnictví...

Jdeš na to dobře - nevolíš cestu násilí. V tom pokračuj, zbytek vyřeší čas. A také až si najdeš novou partnerku, a tvé zájmy a city se upnou jinam.

doplněno 01.01.13 16:42:

Teď čtu, že se pořád milujete. Moc vám nerozumím. pokud s emilujete a ve vztahu problémy nebyli a rozešli jste se jen proto, že jste mladí a stejně by to asi jednou krachlo... nedává to smysl. Pak chápu, že žárlíte. Ale nechápu, jak se dva zamilovaní mohou rozejít. A upřímně myslím, že kdyby vás ta slečna skutečně milovala, nebude si hledat nového chlapa.

venacz*
hodnocení

Řekli sme si, že se teď si budeme užívat a k sobě se můžeme vrátit vždycky. To sem netušil že to bude takový. ;) Jinak sem naopak absolutně nežárlivej typ.

doplněno 01.01.13 16:55:

Navíc mi tohle vůbec není podobný, nesnáším sebelítost a řešení svých problémů sem si vždycky našel sám.

iz*

Véno, vztek na přítele bývalé přítelkyně, představy jejich intimních chvilek a žárlivost svědčí o Vaší nevyzrálosti.

Totéž platí pro "dohodu o užívání si": Jestli Vás přítelkyně příslibem, že byste se k sobě snad mohli vrátit, pouze nechlácholila, není ani ona vyzrálá.

V takovém případě podle vztah stejně neměl moc šancí.

___ Než se začnete ohlížet po jiných, ujasněte si, co vše jste ochoten do vztahu investovat (tím nemíním finance), co očekáváte od partnerky a od vztahu.

A určitě před začátkem nového vztahu odhoďte žárlivost.

nu*
hodnocení

0x

Je to úplně normální, chlapovi nevadí chlap který byl před ním, ale VŽDY mu vadí ten chlap, který následuje po něm...Jen nemocný nevyrovnaný měkkýš bude řešit věci rozbíjením, nikoho si nelze přivlastňovat. Jak to přejít? Pochopit, co jsem napsal.

hop®
hodnocení

0x

Dělala z Tebe blbce? A Ty bys ho ještě k tomu bil? Nene, přej mu, ať si ti s ní taky užije, ať z něj udělá taky blbce, a pak se mu vysměj...

venacz*
hodnocení

Zkus si znova přečíst to, co sem napsal ;).

venacz*
hodnocení

Tak už je to v pohodě. :-D Řekl bych, že ted sem šťastnější, než kdy dřív. Ženský se o mě perou. :-D

askmenow*

Tak ono to s tou láskou nakonec nebylo tak žhavý, koukám :D Rozhodně gratuluji ke spokojenosti.

Fíha..To jsou tedy změny.. Ženské se o Vás perou? Chudáčku...*modla*

hodnocení

0x

Milý Véno, nepředstavuj si, co se Ti nelíbí.

Tak, jako přítelkyně spala s Tebou, spí nyní s novým přítelem. Na tom nic nezměníš. Navíc jste se v dobrém rozešli, tedy Tě ani nepodvádí, je volná. To, co dělá je naprosto normální.

To si myslíš, že když jste se rozešli, že už nikdy nebude s žádným mužem spát? To si myslíš i o sobě, že už nikdy nebudeš spát se žádnou ženou? To jsi tedy jelimánek, pokud si to myslíš.*zed*

Tak tomu nech volný průběh. Važ si toho, že rozchod byl hladký a na úrovni, občas tomu tak nebývá. Ona má nového partnera, Ty si časem najdeš novou partnerku a budete oba s nimi dělat to, co jste dělali spolu. To je prostě život. *ua*Jaga.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nooo,logicky vzato vztah není definitivně ukončený.Sejde z očí,sejde z mysli.To bude asi nejlepší.Hlavně neviňte jí,někdo prostě bez partnera nevydrží ani jeden den.Mohla bych hodně vyprávět.Docela dobrý kopanec a shodný s tím Vaším.Trvalo to rok a nejsem na něj vůbec hrdá.To co bylo už není a nikdy nebude-takhle si to musíte říct...Po mnoha letech: Dnes nejsme ani přátelé a ani nepřátelé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]