Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte nám co je tohle za předmět, byl nalezen v opuštěném strážním, železničním domku. Je 4 cm vysoký a 2,5 cm široký. Materiál je zřejmě slitina olova s jiným kovem. V drážce po obvodu bývala osekaná guma , která se již rozpadla.
Děkuji Jirka
Nemám ani tušení, ale manžel, jakožto vášnivý detektorář radí, vložit fotku s popisem sem : detektorweb.cz/...
Snad to pomůže, jemu podobní zde určují hodně neznámých předmětů.
Hezký večer
St.
Ahojky já si myslím,že je to závěsné závaží ta guma tam je proto,pokud by při houpavém pohybu toto závaží naráželo gumou a né železem na další předmět
A jooo! Už vím. Ano. Podobný předmět, ale skleněný, jsem viděl někde na záclonových šňůrách... Ten popis použití je naprosto dokonalý!
Takže zátku odvolávám...
Zatím moc díky za Vaše identifikace. Pravda je ,že nás už napadly oba dva případy jak zátka (např. do necek?), tak i ten přívěsek na záclony (kolega si ho pamatuje od babičky, ale menší a skleněný?). Doufáme, že se ozve někdo, kdo se s tímto předmětem skutečně setkal. Napadá mě ještě jeden směr pátrání, na místě se nacházela spousta tiskovin z oboru rybářství, (snad žávaží z nějaké větší sítě?). Ještě časový údaj , domek byl zřejmě postaven 1872 spolu ze železnicí.
Díky Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.