Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost s vyrovnáním po rozvodu po vypršení lhůty tří let. Po rozvodu jsme se dohodli, že mi zůstane byt v OV. Zápis v katastru se zkomplikoval odkupem pozemků pod domem a nakonec mi proběhla tříletá lhůta pro převod bytu v katastru. Bohužel jsem neměla o této lhůtě ani tušení. Nyní je byt v podílovém spoluvlastnictví můj a mého bývalého manžela, který je ovšem znovu ženatý. Nevím jak situaci řešit. Nemám zrovna dost peněz na právníka a nemluvě o darovací dani. Manžel souhlasí s jakýmkoliv řešením, ale také nemá peníze na vyhazování. Poradí mi někdo nějaké řešení? Děkuji
Pokud se s manželem dohodnuti, nic nebrání přepisu pouze na vás.
Pokud by se manžel bránil, donutit ho nemůžete, protože 3 roky uplynuly...
Ale já jsem již podala dvakrát návrh na zápis do katastru a ten mi to zamítl, protože je to již po tříleté lhůtě. Dohodu mám již od rozvodu a je platná .Bohužel od rozvodu již uběhlo 5 let. S manželem problém nemám. D
To se ale vztahovalo k dohodě při rozvodu, ne? Selským rozumem, když se teď dohodnete znovu a byt, který oba vlastníte, přepíšete pouze na jednoho z vás, nemá jim co vadit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.