Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje sedma a zubařka

Od: krkovicka* odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer.Tak mě dnes zubařka přesvědčovala,že když si nenechám udělat dolní sedmu tak ta vrchní se nemá o co opírat,začne se vyklat a nakonec vypadne.Sedmičku zub tam nemám 4rokem,doteď jí to nevadilo,mě se nic v puse nevyklá ani neroztahuje a teď na mě vyrukovala tím,že jí musím mít.Jenže takový zadní zoubek stojí 7.5tis.Ta moje sedma(co tam už není)se úplně rozpadla,jelikož do ní rostla osma-moudrost.Musely jít obě ven.Před čtyrmi roky stál zub 3tis,dnes 7.5tis porcelán.Ano,jde mi o peníze.Mě tam nechybí a jak jsem psala,problém nemám.Co myslíte vy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

No nevím - také mi chybí zrovna jedna sedmička a podobný návrh jsem neslyšel. Když si vzpomenu, jak obtížně šla vytrhnout, tak nevěřím že by se ta protilehlá mohla sama uvolnit. Docela bych měl chuť se na tohle zeptat své zubní lékařky, cestu tam budu mít v nedaleké budoucnosti. Před nedávnem jsem s ní probral i techniku čištění zubů a dozvěděl se, že dospělí mají "tahat" kartáček jinak než děti, je to trochu nepohodlné ale účinné: krčky zubů máme přejíždět tak, aby "štětiny" kartáčku jezdily ve směru od dásně na zub (ve směru jak vyrostl) ale už ne zpátky (ze zubu na dáseň - obnažoval by se krček a to je u dospělých nežádoucí) a kartáček (my dříve narození) používat měkký. Takže dobře čistit a vypadávat nebudou.

Jinak si ale myslím, jako laik, že návrh který jste dostala, má hlavní příčinu v tom, že Vánoce se pomalu blíží.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji za odpověď.Taky se mi to moc nezdálo,neboť čtyři roky nic nenamítala.Byla bych ráda,kdybyste se zeptal a pak dal vědět.Zkusím ješte on-line poradnu.

hodnocení

1x

Evidentně jde o peníze i Vaší zubařce. A to o Vaše. Sám nemám taky dvě stoličky v dolní čelisti, přičemž v horní ano. A ačkoliv tento stav trvá už poměrně hodně let, problém není.

krkovicka*
hodnocení

Zas můžete mít jiný zdravý kořínek.Nevím no,moc se mi do toho nechce.Navíc 7tis před vánoci a po nich nedám dohromady a sponzora nemám ;)

lidus*
hodnocení

1x

Mám dolní sedmičku v pravo po "úspěšné léčbě" zubaře od 17 let vytrženou a ta horní se nevyklala a nevypadla ale sestoupila si níž , je vlastně delší a když stisknu zuby tak tu díru téměř vyplní. Mě to nijak nevadí a zubařka co jí mám léta také nic neříká. Před 12ti lety mi chtěla trhat osmičku kde byl kaz, protestovala jsem a tak ji zablombovala a já jí mám ještě dnes bez problémů.

martinaa*
hodnocení

0x

Ted problem nemate, co dva roky ho mit muzete... Pokud se nebudou mit zuby o co oprit, skutecne se mohou zacit viklat a vypadavat. No, zkuste se zeptat jineho zubare, jaky ma nazor...

sokolik
hodnocení

0x

Používám už léta Herbadent, kupuji v lékárně. Většinou ráno a večer po čištění zubů. Špejličku s vatičkou namočím do Herbadentu a ojedu si všechny zuby, nejčastěji dutiny, kde dříve zub byl. Také už jich pár odešlo. Zuby mám bez čtyř všechny svoje. Pár křížků už mám zubaře se bojím. Herbadent mi pomáhá vše přežít. Když náhodou začne nějaký zlobit, mažu častěji.

mutinecka
hodnocení

0x

Mě když chyběla sedmička, která mi vůbec nenarostla, tak tu druhou, která kousala do dásně mi zubařka bez jakéhokoliv vysvětlení vytrhla :(

hodnocení

0x

Mám velice dobrou a příjemnou zubařku, neměnila bych ji, ale také jí jde o peníze /jako každému/. Za léta vzájemné spolupráce jsme se dobře poznaly a už jsem ji trochu usměrnila. Ví, že nemám na rozhazování a s porcelánovým zubem za 7,5 tisíce by na mě vůbec nevyrukovala. A podle toho mi nabízí. Pokud to je sedmička, která není v ústech vůbec vidět, stačí Vám klidně kovová náhrada a tu ta moje dává zdarma - na pojišťovnu. Pokud je to blíže k ústnímu otvoru - třeba čtyřka, pětka, může dát rovněž kovovou náhradu a zvenku bílý potah, aby to nebylo vidět. To už si sice něco doplatíte, ale bude to jen pár stovek za ten bílý povrch, zub bude sedět a nikdo nic nepozná, pokud je zubař šikovný. Myslím si, že Vás zkouší, kolik z Vás dokáže vypadnout. Buď se jí zeptejte na levnější variantu - opravdu jsou, nemá každý z nás porcelánové zuby, ale doktoři se s tím moc nešíří. Proč nabízet levnější, když mohu nabídnout to dražší? A u sedmičky je to naprosto zbytečné. Tam by klidně stačil kolík z hrábí *haha*, vidět to není.

Nebo se zkuste poptat u jiného lékaře, jak by on to řešil a co by to podle něho stálo. Zubní ošetření je dneska sice drahé, ale pokaždé se najde cestička, kdy je pacient spokojený a nenechá tam výplatu. Tak hodně štěstí a ať to nebolí ani pusu ani peněženku! *mala* Jaga.

krkovicka*
hodnocení

Právě že říkala,že porcelán vydrží než nějaká náhražka,pryskyřice.Půjdu od toho,přinejhorším za pár let půjde ven i vrchní sedmička.To mě teda nakrklo,při každý náštěvě tam nechám v průměru 6stovek a teď zas chce tohle.Dík za info.

hodnocení

0x

Mně kdysi říkala zubařka, že v zásadě je dostatečný chrup do pětky; co je navíc, je dobře, ale bez toho lze žít.

Jinak, najít nvou zubařku, jak to také radí, nemusí být zrovna peříčko. Já mám svoji a jsem spokojen, ale jak to tak sleduji, zdá se, že zubařky (i zubaři) jsou nedostatkové zboží.

myse*

Mám dobrou zubařku, nemůžu si stěžovat ani trošinku.

Ovšem s tímto názorem jsem se ještě nesetkala. Já osobně bych sedmičku vůbec neřešila... Zvenku to vidět není, kousat můžete vedle tak o co jde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]