Nejste přihlášen/a.
No nevím - také mi chybí zrovna jedna sedmička a podobný návrh jsem neslyšel. Když si vzpomenu, jak obtížně šla vytrhnout, tak nevěřím že by se ta protilehlá mohla sama uvolnit. Docela bych měl chuť se na tohle zeptat své zubní lékařky, cestu tam budu mít v nedaleké budoucnosti. Před nedávnem jsem s ní probral i techniku čištění zubů a dozvěděl se, že dospělí mají "tahat" kartáček jinak než děti, je to trochu nepohodlné ale účinné: krčky zubů máme přejíždět tak, aby "štětiny" kartáčku jezdily ve směru od dásně na zub (ve směru jak vyrostl) ale už ne zpátky (ze zubu na dáseň - obnažoval by se krček a to je u dospělých nežádoucí) a kartáček (my dříve narození) používat měkký. Takže dobře čistit a vypadávat nebudou.
Jinak si ale myslím, jako laik, že návrh který jste dostala, má hlavní příčinu v tom, že Vánoce se pomalu blíží.
Evidentně jde o peníze i Vaší zubařce. A to o Vaše. Sám nemám taky dvě stoličky v dolní čelisti, přičemž v horní ano. A ačkoliv tento stav trvá už poměrně hodně let, problém není.
Mám dolní sedmičku v pravo po "úspěšné léčbě" zubaře od 17 let vytrženou a ta horní se nevyklala a nevypadla ale sestoupila si níž , je vlastně delší a když stisknu zuby tak tu díru téměř vyplní. Mě to nijak nevadí a zubařka co jí mám léta také nic neříká. Před 12ti lety mi chtěla trhat osmičku kde byl kaz, protestovala jsem a tak ji zablombovala a já jí mám ještě dnes bez problémů.
Používám už léta Herbadent, kupuji v lékárně. Většinou ráno a večer po čištění zubů. Špejličku s vatičkou namočím do Herbadentu a ojedu si všechny zuby, nejčastěji dutiny, kde dříve zub byl. Také už jich pár odešlo. Zuby mám bez čtyř všechny svoje. Pár křížků už mám zubaře se bojím. Herbadent mi pomáhá vše přežít. Když náhodou začne nějaký zlobit, mažu častěji.
Mám velice dobrou a příjemnou zubařku, neměnila bych ji, ale také jí jde o peníze /jako každému/. Za léta vzájemné spolupráce jsme se dobře poznaly a už jsem ji trochu usměrnila. Ví, že nemám na rozhazování a s porcelánovým zubem za 7,5 tisíce by na mě vůbec nevyrukovala. A podle toho mi nabízí. Pokud to je sedmička, která není v ústech vůbec vidět, stačí Vám klidně kovová náhrada a tu ta moje dává zdarma - na pojišťovnu. Pokud je to blíže k ústnímu otvoru - třeba čtyřka, pětka, může dát rovněž kovovou náhradu a zvenku bílý potah, aby to nebylo vidět. To už si sice něco doplatíte, ale bude to jen pár stovek za ten bílý povrch, zub bude sedět a nikdo nic nepozná, pokud je zubař šikovný. Myslím si, že Vás zkouší, kolik z Vás dokáže vypadnout. Buď se jí zeptejte na levnější variantu - opravdu jsou, nemá každý z nás porcelánové zuby, ale doktoři se s tím moc nešíří. Proč nabízet levnější, když mohu nabídnout to dražší? A u sedmičky je to naprosto zbytečné. Tam by klidně stačil kolík z hrábí , vidět to není.
Nebo se zkuste poptat u jiného lékaře, jak by on to řešil a co by to podle něho stálo. Zubní ošetření je dneska sice drahé, ale pokaždé se najde cestička, kdy je pacient spokojený a nenechá tam výplatu. Tak hodně štěstí a ať to nebolí ani pusu ani peněženku! Jaga.
Mně kdysi říkala zubařka, že v zásadě je dostatečný chrup do pětky; co je navíc, je dobře, ale bez toho lze žít.
Jinak, najít nvou zubařku, jak to také radí, nemusí být zrovna peříčko. Já mám svoji a jsem spokojen, ale jak to tak sleduji, zdá se, že zubařky (i zubaři) jsou nedostatkové zboží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.