Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití peněz z prodeje nemovitosti vs daně

Od: ivik* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím o odpověď nějakého znalého člověka:, kdo o tom nic nevíte, prosím, nepleťte mi hlavu. Prodáváme se sestrou dům, který jsme asi před 20 lety nabyly darem od rodičů.sestra tam těch 20 let bydlí, já mám trvalé bydliště20 let jinde. Pokud peníze z prodeje použije sestra ke koupi bytu pro se a já ke koupi bytu pro dceru, jaké budeme platit daně a za co a nebo nebudeme daně platit?.Za jak dlouho po prodeji domu musíme nakoupit byty,abychom případně daně nemusely platit z důvodu, že jsme si pořídily nové bydlení a jestli nevadí, že já byt budu kupovat dceři a ne sobě.Nebo mohu byt koupit pro sebe a pak ho dceři darovat? Prostě mě zajímá postup, jak se to dělá,aby se nic nezvoralo.Děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Po prodeji samozrejme zaplatite 3 procenta dane z prevodu nemovitosti.

Dan z prijmu z prodeje nemovitosti se ani jednoho z vas netyka, jelikoz jste oba vlastniky dele nez 5 let. Penize ve vasem pripade neni ani potreba vynakladat na porizeni jineho bydleni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]