Nejste přihlášen/a.
dobrý den..
jsem češka žijící ve španělsku a chci se zeptat.. Jak začít s obchodováním na internetu? nějaký eshop atd
prosím porad te kdo má nějake zkušenosti, jak nejlépe začít co a jak?
a taky jestli si myslíte že v ČR by byl zájem o Jamon (chamon)?
Děkuji předem za odpovědi a názory
O Jamon viz např.:
Tedy vidíte, že je zde speciální internetový obchod se širším sortimentem, kterému těžko můžete konkurovat.
Vzhledem k cenám šunky Jamon mojelahudky.cz/... pochybuji, že by byl o ni větší zájem.
Jestli pobýváte u zdroje, tak byste nemusela mít problém s dodavateli, což bývá obvykle to nejhorší.
Nicméně: je to jídlo, takže to není jako poslat štos ponožek. Myslím, že hlavní problém tu nebude v zřízení e-shopu (udělat si stránky jako takové náročné není, navíc je spousta nabídek na jejich vytvoření), ale v zasílání: asi úplně nejdřív začněte se zjišťováním nějakých hygienických norem a povolení, abyste zjistila, jestli se to vůbec vyplatí. Poštou přes celou Evropu to asi nepůjde
Možná to zkuste obráceně - jestli máte opravdu dobrý zdroj, nabídněte to zdejším prodejcům. Posílat dlabanec ve velkém, to už prostě vypravíte auto (patřičně vysmýčené a vychlazené, viz výše s tou hygienou ).
Ano, je to všechno právě o hygienických předpisech. Jeden známý, vynikající kuchař, řezník, cukrář, pekař - prostě člověk nadaný od Boha přes veškerá jídla, si v důchodu otevřel krámek s textilem. Když jsem se divila té náhlé změně sortimentu, řekl, že krám s textilem večer zamete a jde domů. Ale s potravinami by měl celou řadu těžkostí ohledně hygieny.
Navíc, při shlédnutí těch cen jsem sebou skoro sekla pod počítač. Víte, tady to je asi o něčem jiném, než ve Španělsku, my tady jíme utopence a tlačenku s cibulí. Pořád se vymýšlejí nové daně a platby, zdražují se energie a všechno ostatní, obrací se každá koruna, tady byste asi vážně moc neuspěla. Ledaže byste dodávala do parlamentu, po úmorných jednáních by si naši sokolíci třeba zakrojili. Jenže: Sobotka má zadrátovanou hubu, Kája by určitě mezitím usnul, Kalous by odešel někomu dát pár facek... tak kdo by to, proboha, jedl?
Nezlobte se za můj názor, ale asi to vážně nebude moc reálné. I u nás je k mání spousta různých lahůdek, nejsem socka, ale taková běžná střední třída, přesto o sobě vím, že je nikdy neochutnám. Raději koupím maso na nedělní oběd pro celou rodinu, než sobě 5 dkg nějaké dobrůtky za stejnou cenu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.