Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne, jaká je hiearchie v těch obřích marketech v sámošce s jídlem. Kolik lidí je tam asi tak na směnu, jestli je tam denně vedoucí, jestli jsou vedoucí všech úseků, kolik mají lídí, vůbec si to nedovedu představit.
Třeba dřívější vedoucí samoobsluhy věděl, že došel sýr a poslal prodavačky ho doplnit do regálů. Tady nemůže mít jedna osoba přece nejmenší tušení, jestli je něco ve skladu a chybí v reagálu, ne?
Jak se třeba hlídají záruční doby potravin, aby tam nebylo prošlé jídlo? Atd.
Pracoval tam někdo? Může mi to trochu přiblížit, jak to tam chodí?
Díky
Chodívala jsem jen na brigády, takže vím jen něco.
Obchod je rozdělen na úseky - maso, ovozel, pečivo, trvanlivé potraviny, drogerie, atd. Každý úsek má svého vedoucího a své zaměstnance - doplňovače. Úplně jiný úsek jsou pak pokladny.
Zasměstnanci jdou po regálu a co chybí, to ve skladu najdou (nebo nenajdou ).
Jak se hlídá datum spotřeby, to už si nepamatuji, ale předpokládám, že když se doplňuje, tak se zkontroluje to, co tam ještě zbylo a dá se to dopředu.
Vedouví objednává, papíruje, případně lítá po place a zadává úkoly (co se mu kde nelíbí).
Každý den nemůže být nikdo nikde, takže předpokládám, že i vedoucí má někdy volno.
Víc asi nevím
Taky jsem dělala v super/hypermarketu. A jak už psal předemnou, prodejna je rozdělena do několika úseků, které má na starosti jeden vedoucí a pod ním jsou několik zaměstnanců. Právě na doplňování zboží chodí spíš brigádníci. V tescu to chodilo tak, že vedoucí řekl zaměstnanci, nebo brigádníkovi, kterou klec, či paletu má doplnit co nejvíc do regálů. Přitom musí výrobky seřadit tak, aby ty, co brzo projdou, dali dopředu a ty, co déle vydrží, dají dozadu. funguje tu tzv. flísování, kdy se výrobky srovnají dopředu, aby zákazník nemusel šmátrat po výrobku někam úplně dozadu a taky, aby regály vypadaly plně. Jak to chodí na pokladnách netuším. Jo a ty klece a palety se značí podle datumu trvanlivosti takže taky tímhle si hlídají výrobky.
@seznammih : tzv. flísování,
Naprosto nepodstatná poznámka, ale zřejmě myslýte "fejsování", kdybych to měl napsat počeštěně... Jde o slovo vytvořené z anglického "face" >fejs<
také je to tak, že výrobce má své pronajaté regály a má své doplňovače, kteří hlídají i datum spotřeby. čím je regál na lepším místě, tak je dražší. např. ve výšce očí.
Občas opravdu přišel nějaký kravaťák od výrobce a kontroloval, jestlije zboží tam, kde má být, ale s nějakými doplňovači od výrobce jsem se tedy nesetkala.
Globus, Tesco-Letňany,Hornbach, Kaufland - potkáváte při nakupování občas někoho se jmenovkou na oblečení, jak vyndává do regálu, jeden druh zboží, kontroluje staré zboží a vše rovná. Jsou to přímo lidi od výrobce toho druhu zboží, mají ten svůj regál na starosti, musí zajistit, aby včas bylo zboží doplněno, prošlé odebere. Je to jen určitý druh zboží. Akce, to je stěhování zboží do palet, stavět do sloupků apod., to dělají pracovníci běžně, jako brigádu přes noc. V Globusu je úplně normální při změně zboží v akci, nastupují zaměstnanci v 23.00 a jedou do rána do 6.00 hod. vše musí zvládnou vystavit, odpoledne už mají svoji směnu v práci. Za vše dostanou zaplaceno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.