Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit dceru chodit na nočník?

Od: evina* odpovědí: 9 změna:

Poradí mi někdo,jak naučit dvouletou dceru na nočník?Asi 2měsíce zpátky se mi to podařilo,i si sama řekla že chce čůrat.Ale asi po 14 dnech jí to nejspíš přestalo bavit.Vůbec si na nočník nechce sednout.Tvrdí mi že čůrat nechce a během 5min.se počůrá do kalhotek.Přitom jí chválím, když se náhodou vyčůrá na nočník.Na záchod jí to tolik nevadí,ale stejně u toho dělá scény.Na zadek jí dávat nechci,to nic neřeší.Díky za radu.E.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxan*
hodnocení

3x

Životní nezbytnost bez které bychom se radši obešli způsobila, že náš syn se musl naučit chodit na nočník prakticky vzápětí co se naučil chodit, což bylo krátce po prvním roce věku. Ovšem bez důrazných výčitek a sem tam plesknutí přes zadek v případě , že nespolupracoval, se to neobešlo...

...jak se to dělá podle těch moderních osvícených metod to netuším ,ale sousedova moderně vychovávaná dcera potřebovala na noc plenu ještě v pěti letech...kamarádky obě děti , rovněž "nedotknutelné" asi ve čtyřech ..

Našemu synovi je ted patnáct a pokud mohu soudit, občasné plácnutí v ranném dětsví na něm nezanechalo žádné viditelné stopy ...

hodnocení

0x

mimibazar.cz/...

Diskuze na vaše téma... :)

macka80*
hodnocení

0x
Také si myslím že občasné plácnutí nevadí ale v tomhle případě bych to zkusila takhle:rikala jste že na wc ji to moc nevadí takže kdykoliv půjdete vy na wc vezměte dceru s sebou a řekněte poslouchej poteče voda no a pak nechceš to taky zkusit? Pokud ano a povede se to tak to spolu ukažte taky tátovi já takhle učila dceru chodit z nočníku na wc a s úspěchem dejte vědět kdyztak popřemýšíme dál
evina*
hodnocení

Plácnutím na zadek jsme to už řešit zkoušeli,ale to bych nedělala nic jiného a stejně to nezabralo.Nahatá doma taky chodila a bylo ji to jedno,jestli se počůrá do kalhotek,nebo jí to poteče po nohách.Zkusím to s tím záchodem,snad se k tomu dopracujem. Zatím díky.E.

dusatka*
hodnocení

0x

Ve dvou letech už dítě velice dobře chápe, co po něm chcete, a jen to nechce udělat:). Je tedy potřeba najít něco, co ho k tomu donutí, to ale může být individuální. Já jsem třeba kdysi zjistila, že synek se bez uzardění počůrá do plíny i do kalhotek, ale nikdy, když je nahatý, to je mu nepříjemné. Tak běhal doma nějakou dobu dole bez a pak už to měl tak zafixováno, že jsme mohli přistoupit k oblečení :) a deset let na to jsem tenhle postup s úspěchem aplikovala na druhého syna.

A ještě si vzpomínám,že moje máti měla velké problémy v tomtou směru s mou sestrou, to už jí byly asi tři, a odmítala chodit čurat na nočník, dokonce nabízela, že plíny si sama vypere. Pak si máti koupila papiňák, kterého se ségra strašně bála, no a jednou jí máti dala papiňák do dvěří na židli a sestru posadila na nočník se slovy: jestli se nevyčůráš, začne pískat! a šla pryč. Od té doby bylo po problému.

Jinak já jsem teda naprosto zásadně proti tělesným trestům a zvlášť u takhle malých dětí, jsem si jistá, že to jde i bez toho.

maxan*

Jistě ...místo tělesných trestů lépe vyděsit k smrti :o)

Nejsem si až tak jistý, jestli mezi vaší a mojí radou je až takový rozdíl :o)

dusatka*

No pozor - metoda mé matky (vyděsit k smrti) nebyla MÍSTO tělesných trestů, ale až PO nich ;)

jarmik*
hodnocení

0x

Dle mého to ve dvou letech zvládá menšina dětí. My jste si řekli, že začne chodit, ať se s nim na tom holt domluvíme. Že bych svýho syna (2 roky + 4 měsíce) stresoval nebo dokonce tloukl kvůli blbý pleně, tak to teda ne!

Když jsme na chalupě v létě , tak chodí bez pleny a chodí si čúrat ven na trávu, tak nějakej začátek to má. Ale třeba si nenechá sundat plenu od mámy, tam vyžaduje mít čistou. Ale oba dědové mu ji sundat může a nechá si to.

Je pravda, že dřív se děti cepovaly víc, moje maminka tvrdí, že jsem na nočník chodil už od 9 měsíců. Rozumim tomu, že při použití látkových plenek to bylo pro rodiče důležitější.

al bunda*

Ani ne důležitější, jako pohodlnější - kdo měl ty plínky pořád prát?
BTW osobně se domnívám, že je ostuda, když dítě ještě ve čtyřech, nebo dokonce v šesti letech čurá do plínek. Už dva roky jsou příliš na to, aby ještě s plenkama...
No nic, jsem jiná generace a není to můj problém. Osobně bych to viděl tak, že jakmile se naučí chodit, mělo by se naučit chodit i na nočník. Nezapomínejme, kolik pralesů se musí vykácet, aby bylo z čeho vyrábět jednorázové pleny.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]