Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď u PČR

Od: petrnovy odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

před časem jsem zjistil, že se mi ze zamčeného bytu ztratily 4000kč. Ten den smůla nekončila. Odpoledne jsem nechal na meně frekventovaném místě peněženku na otcově autě, ze které se mi před zrakem důchodců ztratilo 500kč, avšak podotýkám, že mobilu a ostatních věcí se nikdo ani nedotkl. Peněženku shodou náhod našla otcova přítelkyně, na kterou jsem měl podezření z krádeže mých 4000. Celou věc jsem předal policii ČR.

Zhruba po týdnu mě otcova "čerstvá" přítelkyně přemluvila, ať to jdu stáhnout, že nás všechny budou vyslichat a i její děti. Ona mi řekla, že mi peníze vrátí i když mi to neodcizila neudělala. A já jako hlupák šel na policii abych šel sepsat vysvětlení, do kterého jsme uvedli, že 4000kč jsem nalezl zapadené ve skříni a krádež 500kč z peněženky je jen má nedbalost. Tudíž věc je jakože vyřešena...

Ale všechny naše důkazy šly proti ní, a otec jí oznámil ať se od nás odstěhuje. To také udělala, cítila se hrozně ukřivděná a zhruba 2 dny poté napsala otci doznání, že mi ty peníze odcizila ona, protože potřebovala.

Jelikož si myslím, že s ní není rozumná dohoda a peníze mi neplánuje vrátit, chtěl bych znovu jít na policii a uvést pravdu i s důkazem, který jde proti ní- (doznání v sms). Jenže je již sepsáno vysvětlení a je uvedeno že je celá věc vyřešena. (dnes přišlo odložení pro nedostatek důkazů). Proto mě zajímá, jestli bych mohl celou věc znovu otevřít, nahlásit plnou výši - 5200kč (odcizená fin.hotovost, náklady na vyřizování dokladů) a podat policii důkazy proti bývalé přítelkyni mého otce.

Nehrozí mi nějaká sankce, když jsem uvedl nepravdu ve vysvětlení? Podotýkám, že jsem šel vysvětlení podat když jsem jednal ve stresu a pod nátlakem otcové přítelkyně, která po mě vyžadovala stažení.

Děkuji mnohokrát za všechny odpovědi, Petr Nový

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

2x

Doporučuji, policii z toho vynechte a zkuste to řešit nějakými domácími prostředky (pokud to půjde). V nejhorším případě těch 5 tisíc oželte.

Protože jste dříve protokálně uvedl, že se peníze našly (v žádném prokazatelném stresu jste nebyl, protokol jste jistě podepsal za plně příčetného stavu), hrozí vám v případě změny výpovědi pokuta, která se v přípravném řízení pohybuje do výše cca 10 tisíc Kč (v případě křivé výpovědi u soudu jde dokonce o trestný čin se sazbou 6 měsíců až 3 let či pokutou do výše 50 tisíc Kč). Policie skutečně není holubník, aby tam bylo možné každou chvíli beztrestně měnit výpověď a po pár dnech ukončené trestní řízení znovu obnovovat jen proto, že se vám zachtělo vypovídat něco úplně jiného. Koneckonců pouhá SMS zpráva není žádný hodnověrný důkaz, protože ji mohl odeslat kdokoliv (třeba dítě jako žert nebo dokonce i vy, když jste se k telefonu náhodně dostal). Je tedy velmi pravděpodobné, že na základě vašich indicií Policie žádné přestupkové či trestní řízení řízení neobnoví a naopak vy budete mít problém, protože jste je předtím tahal za fusekli (vaše původní lidské motivy bohužel nebudou moci brát v úvahu).

hodnocení

1x

Připadá mi, že vlastně nevíte, co chcete. Měl byste si utrhnout kopretinu /ale kde teď na podzim, že?/, otrhávat si okvětní lístky a říkat si: mám jim to říct, nemám jim to říct...Chybu jste udělal už jednou, že jste to stáhl na přání té ženy, i když jste ji měl i s otcem za podezřelou. Tím jste policii lhat, dělal z nich i ze sebe voly a ani bych se moc nedivila, kdyby Vám teď odpověděli něco, co si za rámeček zaručeně nedáte. Oni se tím chtěli zabývat, díky Vaší lži to bylo odloženo a teď to mají najednou otvírat znovu? Myslím si, že mají víc práce, než se věnovat vašim rodinným komediím. Udělal jste chybu, že jste se tou ženou nechal ovlivnit, být Vámi, stála bych si za svým, ať už je pravda jakákoliv.

Což o to, zkusit to můžete znovu nahlásit, ale nečekejte, že Vás budou na poliicii chválit a klepat Vám na ramena. To už si musíte vyřešit sám, jako chlap, ale příjemné to rozhodně nebude. *bum*Jaga.

lidus*
hodnocení

1x

Dobrý den. Nejhorší je tzv. domácí zloděj těžko se usvědčuje a pokud ano tak rodina oznámení téměř vždy stáhne. Vy se rozlučte s otcovou přítelkyní a s pár tisíci a nejlépe zapomeňte.

hodnocení

0x

Peklo, pardon policie není žádnej holubník.. zkusit se má všechno pokud z toho není dítě.. je na policajtech jak budou sdílní.. nicméně sms je dobrá věc ač dnes lze zfalšovat cokoliv..

hodnocení

0x

no, asi bych to nechal už být. co si od toho slibujete? PČR to stejně nevyřeší a peníze stejně nedostanete zpět. tedy, pokud se několik let (v našich podmínkách klidně pět a více) nehodláte soudit v občanskoprávním sporu. i když ho vyhrajete, budete mít v ruce cár papíru (rozsudek). a co dál? exekutor za další peníze? běh na hodně dlouhou trať. připravte si na advokáta tak 30.000,- Kč a můžete do toho jít. exekutor také není zdarma...

doplněno 13.10.11 23:31:

stirečku:

4500,- se ztratilo, ale těžko se to bude dokazovat. hlavně potom co to bylo už jednou na PČR staženo. a zaprotokolováno, že se peníze našly... to státní zástupce smete ze stolu! a problémy by, v tomto případě, mohl mít i "poškozený"

i pokud by se to podařilo prokázat, musel by poškozený částku vymáhat v občanskoprávním sporu. trestní řízení za trestný čin by tomu samozřejmě předcházelo.

stirecek*

K čemu třicet tisíc za advokáta, toho nepotřebuje. Nad pět tisíc je trestný čin a státní zástupce dá celou věc k soudu. pak si dotyčná rozmyslí, zda se soudit, protože náklady by určitě platila sama. Až když nezaplatí, může celou záležitost předat exekutorovi a to už si dotyčná hodně rozmyslí, protože pak jdou náklady hodně nahoru. Sám se soudím o 12tis již několik let, zatím jsem dostal 20 a ještě nějakých cca 15 dostanu, tedy pokud bude dotyčný rychlý, protože úroky jsou docela slušné, tak na to ani nespěchám. A náklady exekutora činí cca kolem 16tisíc zatím...takže z původních 12 cca 50hadrů, ale kdo nemá mozek...

doplněno 14.10.11 11:51:

masoni: četl jsem, že celková škoda byla 5200 a ta dotyčnému vznikla. Výpovědi dneska mění kde kdo, navíc to může dokázat, má na to nejen svědky, ale i sms, takže nátlak by si obhájil. Ale je mi to vcelku jedno, já jen proč stahovat trenky, když brod je ještě daleko a ať si to vyřídí každý jak chce. Já jsem se rozhodl soudit, ne proto, že by mě až tak bolelo těch 12litrů, věděl jsem, že to potrvá věčnost a že do toho budu muset ještě něco zainvestovat za sepsání nějakých papírů a zálohu pro exekuttora, ale proto, že nejsem žádná záložna a šlo mi víceméně o princip. A právě ten princip v naší společnosti chybí a každý si dělá co chce a pak to taky tak vypadá.Příště ta žena může krást třeba tobě, protože bude vědět, že se vlastně nic neděje a vše je v normálu..

buss
hodnocení

0x

Kdo lže, ten krade, kdo krade, ten visí, kdo lže, ten vždy ublíží si.
A ona to zapře a bude tvrdit, že jste domluveni na úhradě, nebo že to vůůůbec nevzala a vy jste ji k tomu nutili a ona skrz vašeho otce a bla bla bla...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestli jde o smesnych 5000 vykaslete se na to , ono kdyz budete mit stesti tak to pujde k soudu tam pujdete hodnekrat stejne jako na policii a za 5000 to nestoji .

K soudu nepujdu pod 100 000,- od me zkusenosti se soudy , 2x jsem byl jako svedek jednou jsem dostal pokutu 20 000,- snehova kalamita zustal jsem s autem vyset v zaveji s vytriskanym telefonem a podruhe jsem byl v hospode kde se dva porvaly (obrazne bylo to slozitejsi) byl jsem u soudu 5x jako svedek a po asi 4-5 letech to slo znova dokola a soudkyne chtela abych rekl co se stalo a ja si to nepamatuji presne (mam dulezitejsi veci na pamatovani) a tak jsem rekl ze si to nepamatuji a ona precetla moji vypoved a jestli je to pravda a ja ze kdyz si to nepamatuji nemuzu rict jesti jsem vypovidal pravdu (je to logicke) a pri dohadovani se soudkyni me vyhrozovala asi 50 000,- za pohrdani soudem takze od te doby nic nevim nevidim a nezajima me to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]