Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozastavení částečného invalidního důchodu

Od: paty007* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

už několik let pobírám částečný invalidní důchod (invalidita I. stupně). Každé 3 roky mě pozvou k posudkovému doktorovi, aby posoudili mé zdraví (pro mě nepochopitelné, protože mám nevyléčitelnou nemoc). Jenomže letos mě pozvali a chtěli po mě veškeré podklady od všech doktorů a jak to u nás chodí, na některé doktory jsem musela čekat i 2 měsíce, než jsem mohla přijít. Avšak když jsem vše předala mojí obvodní doktorce, aby vše sepsala a poslala do OSSZ, nakonec neposlala. To jsem však nevěděla a OSSZ mi pozastavila důchod. Jako důvod mi Dr. řekla, že se mnou potřebovala ještě něco probrat, ale nezavolala mi. Prostě si myslím, že to zapoměla poslat. Jenomže já jsem už od července bez výplat důchodu. V červenci mi nakonec po odeslání papírů od Dr. posudkový lékař důchod opět přiznal, ale řekli mi, že můžu na peníze čekat až 3 měsíce. Jelikož jsem těhotná a práci mi nikdo nedá, ani na žádnou sociální pomoc nemám nárok (v červnu jsem skončila školu), tak mám nejspíš asi začít "žrát kořínky". Nemáte někdo tušení, kdy by mi mohli peníze opět poslat? :( Dneska mi konečně měli peníze přijít, ale zase nic...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Já vám až tak moc všechno nevěřím. Všechny zprávy dostanete do ruky a odevzdáte je obvodnímu lékaři (já si je ještě ofotím), ten vypíše papíry pro posudek a za to má cca 300kč. Pokud neměl zprávy tak to byl váš nepořádek ale i tak jste měla možnost strčit je do obálky a na posudkáře odeslat sama. Důchod v I. samozřejmě ho budou přeskoumávat, za A se mění při tomto stupni váš zdravotní stav a to buď k lepšímu nebo k horšímu a za B se mění podmínky pro nárok na důchod. Nemusíte "žrát kořínky" dítě které čekáte ve svém zubožené stavu na který pobíráte důchod má zajisté otce, mzcela jistě máte rodiče a pak také můžete žádat a bezúročnou pomoc - půjčku v nouzi na obecním úřadě.

Já když jdu na přezkoumání ČID tak si veškerou dokumentaci posudková vyžádala a taky ji i dostala. Posílají žádost mě i doktorovi a ten to všechno obstarává. Ani sem za to nic neplatil (zatím).

Liduš: Co když se ,,otec" k ničemu nemá a rodiče třeba nejsou nebo nekomunikujou?.?.?

lidus*

Lujs to si nerozumíme, neplatíte nic ale lékař který vyplní papíry pro posudkáře dostane od ZP cca 300Kč za tento úkon (ZP to má takle bodově ohodnocené). Na posudek ID chodím i když já jelikož mám ID III. ne moc často, papíry příjdou mě a já je zanesu obvodnímu lékaři a jelikož mám dokumentaci v pořádku a všechny zprávy od odborných lékařů předané tak on vyplní papíry a odešle posudkářům. Vyrozumění příjde mě a mám možnost se do 30 dnů odvolat.

Pochopila jsem, že je to dívčina mladá, po škole a předpokládám, že ta rodiče má, no a jestli ten co mu ujeli nohy nekomunikuje tak se slečna musí holt obrátit na jiné orgány. Dnes je tolik sociálních dávek, že mi to někdy rozum nebere, pravda u některých záleží na barvě pleti. Sice můžeme vykřikovat, že se stát nestará ale mám za to, že se v mnoha případech stará až moc.

paty007*
hodnocení

No nevím, ale když už jsem vyběhala všechny potřebné doktory a všechny potřebné dokumenty zanesla k doktorce, sestřička mě ještě ujišťovala, že to stihne zaslat do data, kdy jsem potřebné papíry musela zaslat na úřad. To, že už je nezaslali jsem se bohužel dozvěděla až poté, co mi důchod pozastavili. Takže nevím, kde bych měla pochybyt, když jsem vše potřebné a včas donesla Dr., která papíry měla zaslat. Samozřejmě jsem veškerou dokumentaci mohla zaslat i já, jenomže když mi Dr. řekla, že vše zašle, doufala jsem, že tak i udělá. Sice žiju u rodičů, ale ti peníze nesází na zahrádce a taky se musí obracet. Mě prostě štve to, že i když jsem chybu já neudělala, nikdo na úřadě mi nedokáže říct, kdy peníze dostanu. To, že jsem těhotná je už jiná kapitola, ale rozhodně přes velikou nabídku sociálních dávek bohužel já nemám nárok na žádné, a jelikož jsem v rizikovém těhu, nemůžu si stoupnout ani nikam za kasu... prostě mě štve, že mi nikdo nedokáže odpovědět na to, kdy peníze dostanu.

doplněno 13.10.11 19:15:

A co se týče těch zpráv, hned jak jsem z úřadu dopis dostala, oběhla jsem všechny možné Dr., bohužel někteří měli čas až za 2 měsíce a tak když jsem šla vše sepsat k obvodní, ta mi poté řekla, že papíry od ostatních mám dodat později. Což jsem udělala, takže nevím o tom, že bych já někde udělala chybu.

lidus*

paty007-já v r. 1988 dostala ID vyplacený až za 5 měsíců.

justisak*
hodnocení

0x

Rozhodně doporučuji vše s úřadem vykomunikovat (alespoň telefonicky), sdělí Vám, v čem je problém...Takhle by jste se důchodu nemusela dočkat nikdy.

paty007*
hodnocení

Na úřadě jsem byla už před měsícem, jediné, co mi řekli bylo, že holt musím počkat. Také mi řekla, že zkusí napsat urgenci, ale že mají zkušenost, že to většinou stejně nepomůže.

hodnocení

0x

Na tu vaši doktorku bych si určitě stěžoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]