Nejste přihlášen/a.
Ochranu mate urcite, ja bych ho udala na policii i na socialce. Spousta chlapu dostane soudni zakaz kontaktu a priblizeni se. A Vam bych doporucila co nejdrive se odstehovat, na chvili ke zname, k rodicum, proste pryc. Pokud mate nejaky dukazy (urazy - dokumentace, svedky - sousede, kamaradi, otec partnera atd), vsechno pouzijte. Dcera se u rizeni nejspis nevyhne psychologickemu vysetreni, coz bude taky hovorit ve Vas prospech. Pokud mate zastani u "tchana", je dobre, ovsem mela byste vedet, zda tesne pred vyresenim problemu necukne a nevezme vsechno zpet.
Hlavne se nenechte utahnout na varene nudli, takovy parchati se nikdy nezmeni. Cim drive budete pryc, tim lepe pro Vas a hlavne pro Vasi dcerku.
Měl jsem švagra opilce.Když byl střízlivý a to málokdy,zlatej kluk.Neustále sestru napadal a bil.Nikam nešla ani nikomu nic neřekla.Jednou jsem to náhodou uviděl a spráskal ho.Do sestry jsem tak dloho klavíroval až se "vzmužila" a když ji zase napadl tak mu vyťala takovou počuni až zajel pod postel.Od té doby nani nesáhl.Stačilo,jak začal blbě kecat,pohrozit a byl beránek.Mimochodem uchlastal se.Jen mne napadlo,žebyste mohla zkusit tutéž metodu.On totiž takový násilník bývá obyčejný zbabělec.
Jj, sikovny bracha ci kamarad, co je ochotny dat parchantovi pres hubu, by byl potreba jako sul!
Na podobné rady bych byl opravdu opatrný. Jednak je možné, že by bratr či kamarád mohl dostat přes hubu také, což by paní určitě mrzelo, ale především by ti mohla dohnat "parchanta" ke stejnému kroku a nakonec by třeba taky skončila s rozbitou hubou. Když už, tak ať to riskne s nějakým cizincem z východu... z těch jde aspoň strach.
Děvče, ostatní ti poradí lépe než já, ale já bych ti chtěla jen říct, že na tebe budu myslet a fandit ti. Sama jsem něčím takovým prošla, řešila a vyřešila, takže vím o čem to je. Je moc dobře, že ses do toho pustila. Já jsem to snášela dlouho, až se mi projevila lupénka, která by se, podle psachologa, vůbec nevysypala a všecky problémy z ní pramenící v kloubech Prosím tě, jen jednu radu ti dám. Nevyhrožuj, neřeš to s nikým, ani s nejbližšími, dokud nebudeš přesně vědět, co musíš udělat a co jsi schopná udělat sama a pak, o jakou pomoc koho budeš muset požádat. Ale s mladým to neřeš, nevyhrožuj a nedej se zastrašit. Promysli to do všech detailů. A pak to teprve rozjeď. Ať to není seriál!
Budeš potřebovat hodně sil a výdrž. Ale nakonec se to povede a ty budeš se svou holčičkou, žít život takový, jaký si ho uděláš. A ne do čeho tě kdo namlátí.
Hodně štěstí a zdravý rozum.!
Krkovičko, jenom stručně a všeobecně: člověk si k druhému dovolí jenom to, co je mu dovoleno. Pokud ukazuješ, že se ho bojíš, tak máš smůlu. V těchto případech je nejúčinnější rychlé a razantní řešení. Čím déle budeš váhat, tím budou následky horší. Držím ti palce.
... je to otec ditete. Pche, je to hovado, co Vas bije a psychicky tyra. Budete cekat, az to same zacne delat male?
JIste Vas ceka nelehka cesta po soudech plna lzi, vycitek, slz. Ale potom budete svobodna, budete v bezpeci a v bezpeci a pohode bude hlavne Vase dcerka. Vite, nekdy proste plati, ze lepsi zadny otec, nez takovyto. Nebo ma jeho existence pro Vas a malou nejaky prinos? Na to si uprimne odpovezte...
Proto od nej vypadnou co nedriv, nebo s pomoci otce nechat vyhodit jeho (kdyz to nabizel). A podle prispevku jste sympaticka prijemna mlada mamina, na kterou se budou stat fronty!
Zajimave, ja myslela, ze vlastnik bytu ci domu z nej muze vystehovat nepohodlneho cloveka. Koukam, ze pan otec je aspon docela format, ovsem chapu, ze si na stara kolena nechce nechat vyhrozovat, kdovi, kde by vyhrozovani nakonec skoncilo. Zreknout syna se zreje take nechce - pak by ho kvuli spatnemu a nasilnickemu chovani mohl soudne vystehovat.
Vas "partner" je agresor a fetak, coz zase krasne hraje do karet Vam. Samozrejme vsechno toto (marjanka, vyhrozovani), pouzit muzete, bez obav a v plne sile!
Krucipísek, proč ženy mají potřebu se obhajovat, vysvětlovat, že nepijí atd atd., že si toto nezaslouží, že že že. Bla bla bla. Proč ten pocit provinění a proč pocit, že tohle všechno zavinily?! Přece nechodily, nezamilovaly se, nedaly lásku polotovaru. Ale hotovému muži, který nedělá co nechce! Přestaňte! Vstaňte, narovnejte se a jednejte jako dospělý člověk, jistý si svou pravdou, svými záměry.
Jen je potřeba spolehnout se na sebe. Nepočítat se svědectvím někoho, kdo třeba dostane strach postavit se před soud. S velkorysostí tchána. Až půjde do tuhého, může si najednou uvědomit, že přece je to syn. Opravdu, každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno. Neděláte pitominy, jen hájíte sebe a svou dcerku.
Vlastně mi dochází, že k čemu důkazy? Pro koho? Kdo o to bude stát? Kdo to bude potřebovat? Píšete, že přítel. Takže žádný rozvod, žádné soudy. Stačí zabalené kufry před dveřmi a vyměněný zámek. Telefon na policii po ruce. A fertyk!
Bohuzel Vam neporadim. Za domaci nasili ho muzete nechat vykazat z bytu policii, ale to by muselo byt asi pri, nebo teste po cinu. Jinak by jsem se opravdu zbalil a odjel nekam, kde Vas nenajde, alespon na chvili. Zakony jsou zakony, ale zdravi mate jen jedno. Hlavne Vam drzim moc palec, at jde vsechno co nejrychleji a urednici premysli a nejednaji jako zabednene ovce.
kontaktujte Bílý kruh bezpečí, vyznají se ve všech právních i neprávních kličkách. Mají zkušenosti.
Podle mne, bohužel, vám nezbude nic jiného než se odstěhovat a nejlépe někam hodně daleko...
Bojujte! Bojujete hlavně za své dítě!
Ze soužití je přežití jak sama píšeš...takový človk se již nezmění.
Rada fláknout mu už asi nebude dobré řešení..
Škoda že jsi na tom s rodinou tak jak jsi..
Hodně sil a usínej s myšlenkou na lepší zítřky s dcerkou, ne na špatné včerejšky..
Držím ti palečky ať se vše v dobré k Tobě obrátí a to špatné čas schvátí.
Pokud bych byla v podobné situaci spíše než na sociálku bych se obrátila na poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy a intervenční poradny, které k nim často náleží. Záleží ve kterém místě bydlíte a jaká zařízení máte poblíž. Pokud je to jen sociálka určitě hledejte pomoc i tam. Já jsem v průběhu studia absolvovala praxi na sociálce a byla jsem právě i v intervenčním centru a tam se pomoci ženám postiženým domácím násilím hodně věnují. Pomohou ženám i s plánováním, jak konkrétně jednat, na co se připravit, jak se chovat, kde jít apod. K dispozici jsou tam odborníci jak z řad sociálních pracovníků, psychologů i právníků. Takže jsou schopni poradit na celou škálu otázek a poskytnout konkrétní pomoc.
Na internetu o této problematice je dobře pojednáno na stránkách rosa-os.cz/...
K dispozici je např. i donalinka.cz/...
Nevím jestli se k vám může manžel dostat do počítače, ale dávejte si pozor, aby treba neviděl co plánujete. Dobrý je mazat historii na odkazy, který si prohlížíte na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.