Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdysi jsem si objednal jeden výrobek přes internet, a od té doby mi chodí reklamní emaily. Dokud chodili do spamu, ani jsem nevěděl, že mi něco chodí, prostě jsem to smazal. Ale když jsem chtěl zrušit moje údaje pro jejich reklami (pomocí odkazu v emailu), nejen, že mi žačali chodit do doručených zpráv, ale nemůžu to zastavit, protože každý email je na jiný výrobek a z jiné emailové adresi. Přitom vzhled emailu je na chlup stejný. Asi 6. už jsem to zkoušel zrušit, vždy mi poslali email, že moje údaje vymazali. Je nějaká právní cesta, jak tomu zabránit?
Zde je na ukázku email, co mi přijde po zrušení:
Vážený/-á pán/í
potvrzujeme zrušení Vašich údajov za Váš produkt LUNA SLIM (MAXPENE, KILL KILO, CHOCOSEX, XTRALIGHT, DUROMAX1000).
Dekujem a ostávame s pozdravem
Toto vždy odesílám těm co nepochopí že nechci newslettery. Od té doby je klid.
Zasílání informací elektronickými prostředky je upraveno zákonem č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, který nabyl účinnosti dne 7.9.2004, a podle § 7 tohoto zákona je možné šířit obchodní sdělení elektronickými prostředky pouze za předpokladu mého souhlasu. Můj souhlas vy ale nemáte, porušujete tedy onen zákon. Nebyl-li jste si toho doposud vědom, upozorňuji vás, že vám hrozí celkem tučná pokuta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.