Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přídavky z Německa ano či ne

Od: hroch21* odpovědí: 2 změna:

Ahoj! Potřeboval bych poradit ve věci přídavků na děti. Začal jsem pracovat v Německu. Jsem podruhé ženatý. Z prvního manželství mám dvě děti, z druhého žádné a ani má současná žena zádné děti nemá. Mají mé děti nárok na na přídavky z Německa? Pokud ano, tak jak mám já nebo má první žena postupovat. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Měl byste oslovit svého zaměstnavatele,aby se dotázal na úřadech.

Myslím,že by ty děti měly žít s Vámi ve společné domácnosti,aby měly nárok na přídavky.

Ale tohle je bez záruky.

doplněno 11.10.11 21:55:

Mé dítě přídavky ze zahraničí pobírá (také pracuji venku).

Ale žije s námi v domácnosti.Myslím,že na dotazníku od sociál.úřadu byla tato informace požadována.

hroch21*
hodnocení

Děkuji. Zbrouzdal jsen snad už snad celý net a nikde jsem nenašel jednoznačnou odpověď. Vím jen, že od května se změnil v Německu nějaký zákon týkající se dětských přídavků. Do té doby moli pobírat přídavky i ti rodičové, se kterými děti v jedné domácnosti nebydlely. To znamená, rozvedení otcové pracující v Německu. Teď prý snad si mohou o přídavky žádat matky jejich dětí a zmíněné přídavky by měly chodit jim. Slyšel jsem to už ze dvou na sobě nezávislých zdrojů, ale jistotu nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]