Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat poplatek z prodlení

Od: stracena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám dotaz. Jak spočítat poplatek z prodlení (penále) z 2 dlužných nájmů? Postupně každý zvlášť po dnech, nebo celkovou částku po dnech. Vím, že se platí 2,5 promile z dlužné částky za den. Stracena

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

firemnifinance.cz/...

Zde je kalkulačka, která Vám to spočítá. V práci jí pro výpočet úroků (REPO sazba) používám. ;)

doplněno 12.10.11 09:28:

Nemáte zač, ráda jsem pomohla. *modla*

stracena*
hodnocení

Tak to je přesně to, co jsem potřebovala. Moc děkuju. S.

hodnocení

0x

Obecně se penále počítá ode dne následujícího po dni splatnosti do dne uhrazení (včetně tohoto dne). Pokud tedy dlužíte např. nájem za červenec ve výši 3.000,- splatný 20.srpna, penále se počítá od 21.8. až do 20.9., což je 31 dnů x 3.000 x 0,025% (doufám, že jsem odhadla správně nuly za desetinnou čárkou) a už 21.9. Vám naskočí další dluh 3.000 nájem za srpen, čili od 21.9. do (např.) 12.10., kdy celý dluh i s penále zaplatíte, běží penále už ze 6.000 x 22 dnů x ty promile.

doplněno 11.10.11 22:27:

tak 2,5 promile bude patrně 0,0025% *hi*

doplněno 11.10.11 22:29:

asi jsem se do těch desetinných míst zamotala, pomóc! ale princip výpočtu penále je dobře.

petapeta*
2,5 ‰ = 0,25 % = 0,0025

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]