Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodičovská dovolená a odstupné

Od: smutnicka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem na rodičovské dovolené a můj zaměstnavatel zavřel obchod kde jsem pracovala(jinde pobočky ještě má).Kolegyně dostaly výpověď a odstupné.Zajímalo by mne, jestli mohu taky nyní dostat výpověď s odstupným a nebo mi dá výpověď s odstupným až mi skončí rodičovská dovolená?Co mohu od zaměstnavatele očekávat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

V době rodičovské dovolené vám nemůže dát výpověď - až po jejím skončení.

Klidně může i v době rodičovské dovolené - pokud se zaměstnavatel nebo jeho část ruší anebo přemisťuje mimo místo výkonu práce dané smlouvou.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jen doplním,nepřistupte na výpověď dohodou.
atreus*

"výpověď dohodou" je nesmysl!

Pracovní poměr může skončit BUĎ výpovědí NEBO dohodou (popř. okamžitým zrušením zrušením ve zkušební době).

I při ukončení prac.poměru dohodou (ZPŮSOB ukončení) může být nárok na odstupné, pokud je k ukončení dohodou ten správný DŮVOD podle zákoníku práce, čili převážná většina důvodů uvedených v § 52.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]