Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystaveni faktury - info o zapisu v zivn. rej

Od: afrik* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

zakaznik ode mne chce vystavit fakturu, kde ma byt uvedeno "informace o zápisu v živnostenském (popř. obchodním) rejstříku". Vice mene toto: Společnost je zapsaná u rejstříkového soudu v Praze, spisová značka C 123456.

Mam zivnostenske opravneni, nejsem zadna spolecnost. Zkousel jsem se najit na Ares, coz se mi sice povedlo, ale nic podobneho o sobe nemohu najit. Jsem jako zivnostnik vubec takto nekde zapsany?

Dekuji za odpoved, hezky den.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Na svém ŽL máte napsáno , kdo Vám jej vydal (u koho jste zapsán) a spisovou značku tam najdete také :)

afrik*
hodnocení

Ja bohuzel uz ZL nemam. Jsem registrovany po lednu 2008, kdy se prestaly davat. Mam jen Osvedceni o registraci. Pokud se tedy podivat na osvedceni, mam vlevo nahore napsano "jen" financni urad pro Prahu...

sebod*

Ano, to je ono. A pod tím je číslo jednací a pod ním spisová značka *jasne*

afrik*
hodnocení

Rozumim tomu tedy dobre, ze firmy a spolecnosti maji na fakture napsano +- "Společnost je zapsaná u rejstříkového soudu..." a samotny zivnostnik by mel mit uvedeno napr. "Financni urad pro Prahu 9, CJ.:12548/45/784565321548"?

Bohuzel nikde nevidim spisovou znacku. Jen snad nize az pod mou adresou je uvedeno "Cislo spisu: 215/2009" To je ono?

Dekuji

buss
hodnocení

0x

Uvádíte snad IČ a ostatní si může najít sám. Jinak Živnostenský zákon, Obch. zákoník, zák. o DPH. Kde přišel na to, že to co chce je povinnost na faktuře mít? Ostatně zákon nezná pojem faktura, ale daňový doklad.
Otázkou je, zda jste plátcem DPH či nikoliv, pokud ano, platí pro vás zákon o DPH (tam je uvedeno, co má daňový doklad obsahovat), pokud ne, není zákona který obsah dokladu předepisuje. Ale můžete klidně vyjíít z uvedeného zákona a přizpůsobit si "fakturu" pro sebe.
Sebe hledat, kde je živnostník uváděný ze zákona, ne klony. Vede MPO v rzp.cz, nebo obch. rejstřík na justice,cz

afrik*
hodnocení

IC na fakture samozrejme mam. Platce DPH nejsem (na fakture uvedeno).

burinka

Přestaňte, prosím, s dalším publikováním těch vašich nesmyslů. Jak je vidět, tak není ve vašich možnostech pochopit ani základní pojmy typu faktura (zná ObchZ), účetní doklad (zná ZoÚč), daňový doklad (zná ZoDPH), atd. Než vypustíte další snůšku "chytrostí", tak si přečtěte zákon č. 513/91 Sb., § 13a (budu se modlit, abyste pochopil).

pecenkav*
hodnocení

0x

Ten zakaznik evidentne hleda duvody k tomu, aby se vyhnul placeni a vymysli ruzne kraviny, pokud mozno to s nim doresit a uz pro nej nic nedelat.

A abych odpovedel na dotaz, nic takoveho by ve fakture nemelo byt povinne, jinak by to v original fature z ucetnictvi bylo uvedeno a byla by na to zvlast kolonka a za dalsi v zakonech sem to nikde nenasel.

Posli mu ji doporucene a pak po dobe splatnosti upominku s penalizaci a pak uz zaloba k soudu s navrhem na exekuci a vubec se s nim nemazlit. Ale musis mit nekde od toho zakaznika potvrzenou treba objednavku nebo neco, co dokazuje, ze si predmet dodavky (zbozi, sluzbu, praci...) skutecne dokoncil.

afrik*
hodnocení

Na fakturu jsem napsal "Podnikatel je zapsaný v živnostenském rejstříku města XXX Cj.: 21122/85/554545454545.

Jen mne napadlo, jestli to Čj. neni pomerne soukromy udaj a nemel bych ho nikomu ukazovat. Nebylo by lepsi spise uvest Cislo spisu : XXX/2011?

Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]