Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ideální místa na focení v Praze

Od: jamelie odpovědí: 8 změna:

Prosím vás, mohl by mi někdo poradit nějaká dobrá ideální místa na focení v Praze, nejlépe staré rozpadlé budovy či továrny, a pomalované zdi s grafitti a tak podobně.

Předem vám moc a moc děkuji!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tož to je těžké, takových míst se porůznu najde dost, ale asi to chce prostě dělat "pražského chodce". Nicméně za sebe bych Vás rád upozornil na usedlost Cibulka a její okolí, podívejte se na cs.wikipedia.org/... (kde je také zmínka o Malostranském hřbitově, což je další tip).

Ale to je jen jedna z možností.

doplněno 10.10.11 15:15:

fotodokument.cz/...

jamelie
hodnocení

Moc vám děkuji za radu. Vím, že tady takových míst je určitě hromada, ale bohužel nemám čas to vše projít. Proto bych raději šla na jistotu. Ta Cibulka vypadá docela dobře, mohl byste mi prosím popsat jak se tam přesně dostanu? Na jakou zastávku jet a tak...moc by mi to pomohlo.

A pokud bude někdo z vás vědět o dalších zajímavých místech, tak budu ráda za každý tip!

Dá se tam jet outobysem od Anděla, ale není to daleko ani pěšky z Plzeňské od stanice Kotlářka (například). Mapka:

mapy.cz/...

popis je taky například zde:

zena-in.cz/...

(ten odkaz namapu jsem vzal právě odsud).

hodnocení

0x

Tak na tohle Vám asi nikdo neodpoví. Co to je ideální místo? Pro někoho rozkvetlé zahrady, pro jiného sídliště s množstvím odpadků, nebo třeba mozaika chodníku. Záleží na Vás, co od fotek očekáváte. Předpokládám, že Vám nejde o "foto z dovolené", ale o fotografii výtvarnou. Jenže ta je právě jedinečná tím, že každý autor fotí něco jiného a jinak. Že je schopen vidět, co jiní nevidí a správným způsobem to ve správnou dobu vyfotí. A můžou to být uličky na Starém městě, stejně jako kontejnery na nádraží, či labuťě pod mostem. Takže chodit, chodit, chodit*uf*. A hlavně se dívat. Dívat se jinak, než běžný občan. Tak, abyste našel krásu, kterou ostatní na první pohled nevidí. Třeba i v docela obyčejné věci, či momentální náladě, způsobené ranní mlhou. Není to snadné, vyžaduje to trpělivost a jistou dávku talentu.

Přeju Vám "dobré světlo"*slunce**palec*.

jamelie
hodnocení

No, zapomněla jsem napsat, že ty fotky nebudu fotit já a ani se nebudou fotit přímo ty objekty. Věc se má tak, že fotit bude můj kamarád (fotograf) a bude fotit mě. A chceme fotit v prostředí starých rozpadlých budov či továren a někde u zdí s různými malbami či grafitti. Takže tak.

No jo, to jste ale zatajila dost podstatný detail;).

Jinak na Cibulku se dá dojet i vlakem z nádraží Smíchov-Severní nástupiště (pozor, vchod zcela jinde, než na normální nádraží), tak zvaným "Pražským semeringem". Pokud tu trať neznáte, mohu vřele doporučit. Je to technická památka. Nebudete věřit, že jedete po Praze*sok*.

K tomu doporučení se přidávám.

jarmik*
hodnocení

0x

Tady je server zaměřený na industriální architekturu:

fabriky.cz/...

Vlevo máte seznam lokalit, tak si proklikejte ty pražské a sbírejte inspiraci. Adresu vybrané lokality už si pak určitě budete umět vygooglit (a spojení najít na idos.cz... :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]