Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba zajít na matriku?

Od: kasandra70* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, čekáme miminko s přítelem, po porodu chceme, aby děťátko mělo příjmení po otci, zatím s ebrát teď nebudeme, je potřeba před porodem ještě zajít na matriku a toto tam oznámit? Vím, že dříve to tak asi bylo, ale teď jestli to tak je, si nejsem jistá?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

2x

Ano, je to možné i před porodem, viz např.:

mikulov.cz/...

stred.brno.cz/...

jirkazkladna*
hodnocení

1x

Na matriku určitě běžte. Byli jsme ve stejné situaci a na matrice nám řekli, že potom by to byl velký problém. Navíc potvrzení o příjmení otce v případě nesezdání bylo v seznamu "Co s sebou do porodnice",

krkovicka*
hodnocení

0x
Milá Kasandro.Bylo by dobré tam zajít teď.Budete mít v porodnici klid s vysvětlováním matrikářce a po příchodu z porodnice nikam již nemusíte...Měla jsem to taky tak,ale sepsat jsme to nestihly,v porodnici mě matrikářka málem sežrala a pak sedět na matrice s dítětem u prsu,nic moc.
kasandra70*
10.10.11 12:19
hodnocení

děkuji

antynka*
hodnocení

0x

Ano, na matriku je nutné zajít - musí se tam přiznat otcovství a to před porodem. Někde jsem slyšela, že po porodu se to už musí řešit soudně - ale co je a tom pravdy jsem nezkoumala.

krkovicka*
Dostala jsem v porodnici vynadáno,že nemůžou vystavit rodný list.Po propuštění jsme jeli okamžitě na matriku,pro rodný list kde partner podepsal prohlašení a pak na VZP s rodným listem.Děs,takový šoky.Za celé těhu neměl čas se tam semnou ukázat.Kdyby to udělal,máme rodný list při propuštění z porodnice,hodí mě s mimčem domů a pojede registrovat dítko na zdravotku.
pb®

Ode me chteli rodny list ditete pri propusteni z porodnice, takze partner jel nejdriv na matriku a pak pro nas. Nevim totiz od jakeho roku, ale matrika nesmi sdelovat rodne cislo a pokud ho porodnice nevi, neproplati ji pojistovna penize. Nechteji se spolehat na to, ze si rodicka vzpomene a rodne cislo ditete jim nahlasi po odchodu z porodnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]