Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení u rodičů - dokáže přispět sociálka?

Od: smilest odpovědí: 6 změna:

Jsem matka na mateřské dovolené, mám dítě 2 roky. Přítel mě opustil a nechal mě s dítětem samotnou. Na dítě platí alimenty v celkem velmi malé výši ( pár set ). Bydlím u rodičů. Zde mám trvalý pobyt. v domě jsou 3 byty a já obývám jeden z nich. Dům patří 4 lidem, jedním z nich je můj otec. Otec protože je velmi lakotný odpojil mi elektřinu a topení v jednom z bytů ve kterém žiju s dítětem. Platím pouze jemu symbolické nájemné, protože jako matka na mateřské dovolené víc nemám. Ostatní majitelé domu tiše naslouchají, protože je to tyran a lakota. Pouze jeden z majitelů s jeho počínáním nesouhlasí. Pokud bude nájemné 6000 energie, nevíte kolik mi zaplatí sociálka na nájem? Potřebuji si koupit pračku a kamna, pračku nemám a vařím na karmě ze 60 tých let. Nevíte jestli přispívají i na tyto věci? Děkuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

6x

přesně vám neodpovím,ale nechápu proč otec dítěte platí pár stovek na dítě. má platit pár tisíc + živit Vás, jelikož jste na mateřské dovolené. píšu z vlastní zkušenosti.

nejlepší by bylo zajít na sociálku a tam si o všechno zažádat. držím Vám palce,ať narazíte na nějakou dobrou sociální duši a ta Vám poradí a přiklepne co nejvíc.

curly*

no, pokud jsem to pochopil spravne, tak slecnu opustil pritel, ne manzel, tudiz v podstate nema preci zadnou povinnost platit alimenty. nebo se mylim?

olaf71*

přítel je platit nemusí (i když znám jednoho troubu,co si přivlastnil cizí dítě a nakonec alimenty platí sám) *zed*,ale otec ano, pokud existuje. jestli je dítě sirotek, tak to zaplatí sociálka

martinaa*

Presne tak, otec musi cvakat vzdy, a je jedno, zda zijete na hromadce ci jste rozvedeni nebo se bezbreze milujete.

A zazadejte o zvyseni alimentu co nejdriv!

hodnocení

1x

Olaf má pravdu, pán si užil, opustil a co je to dneska pár stovek? Nic. Proto co nejdřív zažádejte o zvýšení alimentů.

Ten tatínek - jaké vztahy jste s ním měla dříve? /v dětství, v mládí/. Je možné, že Vás má velice rád, ale v duchu se "užírá", že jste si zbabrala život. Zůstala jste sama s dítětem a to ho bolí. Třeba proto se tak chová, že s Vámi měl jiné plány, je zklamaný, smutný, že to tak dopadlo a tak Vás podle svého mínění "trestá". Nepíšete nic o mamince. Ta by s otcem nepromluvila? Matky dovedou hodně své muže obrátit tam, kam potřebují. /Otec je hlava rodiny, matka je krkem, co tou hlavou kroutí/. A navíc ženské se navzájem spíš pochopí a mamka bude jistě při Vás. Zkuste to probrat s ní. Já vím, jste dospělá, žila jste si podle svého a už byste měla stát na svých vlastních nohou a umět se postarat o sebe i o děcko. A ne chtít něco od rodičů. Ale: neodsuzuji to, Vy prostě potřebujete pomoc a do té situace se může dostat každý. A i když už Vám třeba rodiče nemohou dávat, domluvte se, že jim to jednou budete splácet, až Vám děcko povyroste a Vy budete pracovat. Jak se říká - krev není voda a myslím, že tatínka nakonec oblomíte. To by se mezi vámi bylo muselo udát něco opravdu moc zlého, aby si nedal říci a nedokázal pomoci vlastní dceři a vnoučátku. Přeji hodně štěstí. Jaga.

doplněno 11.10.11 06:53:

Už jenom to, že Vás otec přijal do svého domu nasvědčuje tomu, že mu na Vás záleží a že Vám chce pomoci. Jenže někteří rodiče jsou už takoví, že než povolí, chtějí hodně odprošování a sypání si popele na hlavu. Ale nakonec stejně pomůže. O co?

knopka*
hodnocení

0x

Ono to asi jen tak jednoduché nebude.Musela byste s otcem mít nájemní smlouvu kde bude uvedeno kolik platíte nájem a služby,aspon si to myslím.Musíte mít dítě soudně svěřěné do péče,stanovené alimenty...Musíte jít na sociálku a tam vám vše řeknou.Příspěvek na mimořádnou okamžitou pomoc-pračka atd.No ale asi to nebude jen tak jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]