Nejste přihlášen/a.
Návštěvou dobrého psychologa nic nezkazíte. Neléčená sociální fobie vás bude jen trápit.
Pokud jde o vaši "bezcennost", tak těch, co mají výjimečný talent pro něco, např. tu muziku, těch je mezi námi minimum. My ostatní se musíme spokojit s průměrností a dělat tedy aspoň to, co nás baví.
Přiznám se, že mám podobné pocity i já, že jsem se měla od mládí něčemu věnovat a teď ze mě mohlo něco být - taky bojuju s průměrností - ale jestli jste ještě na škole, tak jste mladý a máte možnost se ještě rozhodnout!
Opravdu vás vůbec nic nebaví? To by mohlo souviset s depresí a jsme zase u toho psychologa.
Pisete, ze chcete delat to, co Vas bavi. Vite co to je? Nic Vam preci nebrani se na to soustredi pri skole, najist si moznost studia na vysoke prave v tom oboru. reba Vam to potom da motivaci na co nejlepsi vysledky ve skole soucasne.
Já tyhle stavy mám taky. Mě pomáhá sportovat. Taky toho hodně zkazím a nevím jak z toho. Často mám pocit, že bych měla skočit z mostu . Musíš něco v životě změnit. Udělej něco z čeho budeš mít radost. Víc se o sebe starej, aby z tebe byl pěkný kluk a hodně sportuj. Nic lepšího na deprese nepomáhá. Prášky jsou k ničemu. Občas si dej třezalku - čaj, pomáhá zahnat chmury.
No,že někdo je v něčem dobrý,tak se to musel nejdříve naučit. To zaprvé.Dám Ti jednu základní radu,kterou stejně nejspíš nepochopíš,protože já to pochopil až po letech. Možná jsi ale dobrý a pochopíš to dřív než já.
Většina lidí hledá štěstí tak,že si myslí,že k němu musí urazit nějakou cestu.Že je někde v budoucnu před nimi je to velké štěstí.Jak by ne,když se přeci teď cití tak mizerně.Říkají až budu mít to či ono,až se stane to či ono,atd. atd.,tak to bude bezva.Pak to získají,často za vysokou cenu,ale pořád cítí,že to není ono.Jenomže nikde neexistuje místo,místo mimo tebe,kde je "ta budoucnost" a zrovna tak neexistuje místo,kde je "minulost".Vše máš teď s sebou.Chci říci,že musíš vždy začínat z okamžiku kde právě jsi,protože tam je vše.Ostatní jsou jen představy ve tvé hlavě,které nejsou zdaleka tak dokonalé jako to co je teď.Lidé říkají:"Mám problém","Trápí mne to či ono",...lze to ale vyřešit jen z okamžiku kde právě stojí tak, že si uvědomí,kde právě jsou.Utápět se v představách jak by co mělo či nemělo být,je k ničemu.Protože tam kde stojí jsou hlavně oni sami a věci,které je nutné udělat a které nelze na cestě životem obejít. Každá bolest,ať fyzická či psychická,se dá tak trochu chápat jako "tajná zasvěcení starodávných účení"
,protože Tě nutí žít v přítomnosti.Když tě něco bolí,tak nemáš chuť snít o krásné budoucnosti a ještě více sám sebe tak utvrzovat v tom jak jsi na tom teď "strašně špatně".Je třeba začít od teď a často "obyčejnými" věcmi.Otevře se cesta úplně jiná a nakonec mnohem lepší,než představy,které by sis "naordinoval" sám a pak se za nimi bezhlavě hnal. Studuješ školu co Tě nebaví? Já ti rozumím,taky jsem býval takový. Ale říkám Ti jedno,tímto postojem marníš čas.Opravdu je ta škola tak strašná?
Všechny předměty? Já bych se dnes učil cokoliv.Litoval jsem v životě jedné jediné věci a to té,že jsem mohl být šťasný a nebyl. Nemysli si,že ostatní lidé nemají problémy a neřeší všelijaká trápení.Ty depky svého životního období musíš projít.Pokud si vezmeš na pomoc odborníka tím lépe,ale nečekej,že to bude dělat za tebe.Ty totiž při každém sebemenším problému věc vzdáváš. Musíš na sobě dělat,protože samo nic nepřiletí.Myslím,že tu někdo zmiňoval sport.Nějaký intenzivní pohyb je v tomto poměrně účinný. A poslední,musíš nejdřív dát a potom dostaneš.Nikdy to nefunguje obráceně.Chceš mít prosperující firmu? Musíš do ní hodně vkládatz nejen penězí.
Snad každý člověk si na něco stěžuje, mně zaráží, že Ty si stěžuješ úplně na všechno. Navíc mladý člověk, který nemá problémy s nemocemi a malým důchodem /časté téma těch starších/. Nic neznáš, nic neumíš, nic Tě nebaví... Vzpamatuj se! Připadáš mi jako hysterický uzlík nervů. To je snad omluvitelné u rozklepané bledulky, ale CHLAP by se takhle chovat neměl. To je ostuda. Vždyť my ženské vzhlížíme k mužům, jako když si vědí rady v každé situaci. A jim to dělá dobře.
Proč jsi nastoupil na školu, která Tě silně nebaví? Vždyť už na základce se děti rozhodují, kam půjdou. Já vím, jsou to ještě lidé nehotoví a jejich představy o dalším studiu a životě musí mnohdy usměrnit rodiče, či učitelé, ale mohl sis říct svůj názor a svou touhu. Nebo Tě žádná škola nebavila a bylo Ti úplně jedno, kam půjdeš dál? Pokud ano, tak teď nehořekuj. Nemá cenu přestupovat, protože s Tvým smýšlením to brzy bude stejné i na nové škole. A uvědom si, že jednou škola skončí, čeká Tě práce a ani ta Tě nebude bavit? Co budeš dělat? Přestaneš pracovat, budeš se táhnout životem jako s přeraženou páteří?
Mladí lidé mají různé koníčky. To Tě vážně nebaví VŮBEC NIC? Někdo rád hraje fotbal, jezdí na kole, plave, fotografuje, lepí modely letadýlek, chodí do kina, poslouchá hudbu, hodně čte, nebo se třeba věnuje psovi a chodí s ním na cvičák. A plno dalších aktivit. Nebo aspoň křížovky, sudoku, počítačové hry, i když to je jen slabá náhražka toho sportu. Fakt nic?
V tom případě opravdu navštiv psychologa a nebo psychiatra, ať Ti poradí, jak Tě probudit k životu. Já být v Tvém věku, měla bych tolik prima aktivit, že bych ani nestíhala. Připadáš mi jako "starej mladej", ale to by chtělo, aby opravdu rozebral lékař. Kdoví, kde jsou příčiny. Jaga.
Co máte dělat? Dělat. Cokoli. Jak praví klasik, bez práce nejsou koláče A že vás to nebaví? To není argument
Skutečně neexistuje návod na úspěšný zábavný a naplňující život bez spousty vložené práce.
Pokud si připadáte patologicky neschopný, jděte k doktorovi. Ale i tak vás pak čeká to všechno, co je potřeba, PROSTĚ UDĚLAT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.