Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v sobotu 15. října přijedu s vnoučaty rychlíkem na Hlavní nádraží do Prahy. Měli bychom přejít kousek na Masarykovo nádraží a odtud pokračovat spěšným vlakem na Rakovník. Tohle všechno už dobře známe, ale vyskytl se nečekaný problém. Na této trati je až do půlky listopadu výluka a to mezi výchozím Masarykovým nádražím a nádražím Prahou Dejvice. Vlak je přistaven teprve v těch Dejvicích. Poraďte mi, prosím, jak se rychleji a nejjednodušejico dostaneme z Hlavního nádraží na nádraží do Dejvic? Uvažovala jsem hlavně o metru, trasa A, ale vystoupit na Dejvické nebo Hradčanské? Prosím Vás, kdo se vyznáte, napište mi to "po lopatě", Prahu, kromě historického centra, vůbec neznám.
Nejradši bych zůstala doma, dost se toho bojím, ale slíbila jsem vnoučatům nádherné parní lokomotivy v Lužné, jezdíme tam už několik let a ony se moc těší. Tak jim nechci kazit radost. Děkuji za Vaše rady.Jaga.
Vystoupíte z metra na Dejvické, vrátíte se na konec vlaku, vyjdete ven po pravé straně, ocitnete se na Kulaťáku. Projdete kolem pravé strany k ulici, která z kulaťáku míří na jih, jezdí tam tramvaje a je do kopce, hned na začátku je zastávka tramvají i autobusů, na vaší straně trafika a na protější straně je na rohu cukrárna a GE. Vydáte se touhle ulicí do kopce, nejlépe hned přejdete a půjdete po protější straně, u první křižovatky budete míjet prodejnu Žabka, u druhé křižovatky nějakou pivnici (tuším budvarka) a na třetí křižovatce, před mostem, se dáte doleva. Pak už není kam zabloudit, vpravo (pod mostem) uvidíte kolejiště a dále před váma nádraží.
No a pak půjdete nalevo, pak napravo a rovně a budete v ho.ne. Vystupte na Dejvická, směr Kulaták a každý vám rád poradí. Prám se stánkařů v metru.
Hradčanská je podstatně blíže...
doplněno 10.10.11 07:20:.
doplněno 10.10.11 07:25:podle mapy je to nějakých 460 metrů... z Dejvické do 650 m...
takže jsem to "podstatně" netrefil... šel jsem tam tudy naposledy tak před 45 lety... už si to nepamatuji...
Také se mi zdá, Hejkálku, ale mám to před sebou jenom na monitoru či na papíře a tak jsem z toho dost "na budku". Že já ty mašiny slibovala. Ale mám je také hrozně ráda a už se na ně těším. Hlavně na Mikádo, to je moje oblíbená. Jaga.
vylezete z metra východem Dejvická, dětem dáš za úlohy najít šraňky, přejdete přes koleje, ty vedou doleva až na nádraží Dejvice... ale nechoďte po nich, za prachy za pokutu si kupte zmrzlinu( teplý nápoj, podle počasí) za šraňkama první doleva a furt doleva, a budovu nádraží poznáš nabeton...
pěkný výlet
doplněno 10.10.11 08:45:moxa správně doplnil/a moje nepřesné vyjádření... vystoupit na stanici Hradčanská a najít východ z metra směr Dejvická
díky
Ano, tohle je ta správná odpověď "po lopatě". I s tím plánkem. A přesně to jsem potřebovala. Teď už se výletu tolik nebojím. Díky, Hejkálku.
Projděte si to na google mapach pomoci virtualního procházení. Zde je náhled. Jinak kousek je hospoda Na Brusce kde maj tankovou Plzen
Milá babojago i hejkálku, na uvedeném plánku se nachází v růžku i moje obydlí, takže jsem v obraze. Ty "šraňky", přes které by měli přejít jsou uzavřeny ( vlak tam nejede, protože chybí koleje), takže se musí přechzet až na Špejchaře a to už vzdálenost prodlužuje. Doporučuji raději vystoupit z metra na stanici Dejvická, vrátit se až k tramvajovým kolejím a podle nich do kopce jít až k Prašnému mostu. Tam se dát vlevo a nádraží už je vidět. Je to ulice Václavkova.
Nábojničko, nedají se ty uzavřené šraňky nějak obejít? Či podlézt? Když tam nejsou koleje, nic nás nemůže přejet. Já jsem to už měla podle Hejkala tak pěkně sesumírované a najednou další jobovka! Takže musíme metrem až na Dejvickou? Opravdu bych uvítala, kdyby to šlo nějak podlézt, přeskočit, obejít z té Hradčanské, tam už jsem trochu v obraze, z té Dejvické mám strach.Díky Jaga.
Ty uzavřené šraňky jsou pečlivě oplocené, jinak bychom jim tam lezli všichni. Přejít se dá přes jiné šraňky směrem zpět k Letné, ale to je složitější. Já tam s přestávkou žiju od roku 1948 a podařilo se mi zabloudit. Z Hlavního nádraží metrem "C" k Muzeu, tam přestoupit na "A" směr Dejvická. Na Dejvické po vystoupení z metra půjdete po nástupišti zpět až na konec, pak po schodech a ve vestibulu se dáte do prava. Pak půjdete od schodů pořád stejným směrem, až uvidíte tramvajové koleje. Podle nich do kopce, až uvidíte staveniště, rozšiřují ten Prašný most. No a vlevo už je vidět budova nádraží. V nejhorším se můžete zeptat. Jinak to fakt nejde. Jinak nábojnička může být synonymum pro patronka
jel bych z hlaváku do Berouna a z Berouna do Rakovníka. mimochodem krásná jízda údolím řeky Berounky
Když my, Olafe, nejedeme až do Rakovníka, ale do Lužné a ta je na trati 120 na Kladno, Rakovník. Jinak cestu údolím Berounky také znám a souhlasím, že je nádherná - skoro jako jet podél Sázavy. Jaga.
Všem vám moc děkuji. Už jsem tak nějak strávila i tu Dejvickou, když Hradčanská nejde. Napsali jste to pěkně "po lopatě". Pokud nás neuvidíte v pořadu "Federální kriminální ústředna radí, pátrá informuje" s panem Leošem Jirsákem jako pohřešované, tak vězte, že jsme dobře dojeli. Protože mám málo bodů pro všechny, omlouvám se a aspoň děkuji. A pošlu Vám pak fotku té nejhezčí parní mašinky. Jaga.
Možná je to nošení dříví do lesa, ale jen připomenu, že Vám podle tarifního opatření ( vyluky.cd.cz/... platí jízdenka ČD i na uvedených úsecích vybraných linek pražské MHD.
Přímo by se dalo jet tramvají č 26 - nemusí se "pod zem"ale u Hlavního nádaží je zastávka dál než metro a jede méně často ( idos.dpp.cz/... trasa s mapkami stanic ( idos.dpp.cz/... No to jen tak pro představu.
Šťastnou cestu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.