Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příbuzenské vztahy - dítě bratrance

Od: frankiee odpovědí: 12 změna:

Ahoj. Když má můj bratranec dítě, co jsem já toho dítěte? Sestřenka si myslí, že jsem teta, ale to mi přijde jako blbost... Díky. :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

4x

Jelokož neznám Vaše příbuzenské poměry, tak je klidně teoreticky možné, že jste i jeho matkou. ;)

borax*
hodnocení

1x

Podle mě nic. Ale teta se používá, taky jsem teta pro děti mojí sestřenice...stejně tak jako se používá oslovení teta - kamarádka maminky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tam už není příbuzenský vztah. Teta bys byla, kdyby to bylo dítě tvého bratra.

jarda20*
hodnocení

0x

Jaký je toto vztah mě nenapadá, ale vztah mezi Vašemi dětmi a dětmi Vašeho bratrance by mohl být "vlastník".

petapeta*
hodnocení

0x

Čeština pro tenhle vztah slovo nemá. Někdy se také lidově říká synovi nebo dceři bratranců a sestřenic, že jsou to synovec nebo neteř přes koleno (synovec z druhého kolena).

krkovicka*
hodnocení

0x
Někde se jim říká:Bratřenci a sestřenky.Každopádně je to vzdal.příbuzenstvo a pro ně už není formální název.
lm®

U nás by se řeklo,že jste druhá teta (jako z druhého kolene).:)

dzordz*

Jojo, u nás taky druhá teta.

hodnocení

0x

Pokud je to holka, je to sestříně, pokud je to kluk, je to bratříně.

doplněno 09.10.11 21:09:

Pardon, dopustil jsem se menší blamáže - je to tak, že jakékoliv dítě bratrance je bratříně, zatímco dítě sestřenice je sestříně.

des*

U nás se říká bratraně.

dehi

Na jižní moravě,konkrétně v Lanžhotě se říká " vlastňanec", a za rodinu se to tedy považuje...

Ano, také genealogové také používají termíny ,,vlastník´´ a ,,vlastnice´´ . Mělo by to být totéž,, jako bratříně a sestříně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]