Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám malý nákladní automobil/dodávka/. Ta stojí na kamarádovém pozemku má(exekuce, dražbu). V té dodávce si schoval tento kamarád hromadu věcí např. sekačku, motorovou pilu, jizdni kola, další hodnotné věci. Ale od těch věcí nemá žádné doklady jsou dávno kupované(bez faktur, záruč. listů) Může je exekutor zabavit (malý nákladní automobil psaný na mě a ty věci) ja exekuci nemám. Myslím si ,že to nákladní auto nezabaví, ale ty věci vně mě nemůže vzít ty jsou jakože moje ne?Poradíte? Diky vám budeme zase o něco chytřejší Tomáš. K.
Souhlas, pokud bude někdo přítomen aby ukázal doklady od vozu, auto nezabaví a věci uvnitř rovněž ne. Nicméně exekutor by měl předem vědět (konkrétně u zabavování aut) zda-li dlužník nějaké auto vlastní a to z registru vozidel.
Nebo myslíte, že u paneláků zabavuje jedno vedle druhého? :D
Dejte auto kousek dál od domu a je to.
V případě, že byste byl věřitel exekuovaného, tak byste také tak prezentoval svá geniální moudra?
Dobrý den, automobil stojí na oploceném dvorku. Ale ja myslel když budu mávat exekutorovi před ksichtem technickým průkazem kde jsem napsán jako vlastník tak řekne jo v pořádku, ale co když řekne ať otevřu dveře té dodávky tj nákladní prostor zda-li tam neschovávám nějaké dlužníkovy věci. Víte co myslím hledám nějakou kličku proti exekutorům.
No ale technický průkaz, registr neříká nic o vlastnictví vozidla, je to jen evidenční záležitost, co když jste mu ho prodal, ale nepřevedli? A když je to ještě na jeho pozemku. Klidně sebere a vy se budete domáhat vrácení. To by i kamoš do protokolu musel uvést, že to není jeho majetek. Nejlépe v ten moment volat P ČR. Doklad o vlastnictví to chce. Prostě to u kamoša parkuju, třeba i napsat smlouvu. Klíče snad od auta nemá a nedal by je z ruky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.