Nejste přihlášen/a.
Už od mala nosím brýle. Poslední dobou mě ale trápí dost únava a bolest očí po delší práci na pc (u pc trávím dost času). Dá se to nějak řešit? Jsou třeba i nějaké speciální brýle přímo pro práci u pc? Tak za měsíc jdu na kontrolu k očnímu, tak přemýšlím, jestli existují nějaké speciální brýle a jestli třeba o ně nepožádat.
Co je ale fakt, že nemám zrovna moc zdravé sezení. Třeba notebook na kterém pracuji mám umístěný proti oknu, což asi nebude nejlepší, jelikož se v něm odráží venkovní světlo. Bohužel se s tím nedá zatím nic dělat, vzhledem k tomu, v jaké situaci se zrovna nacházím a kde bydlím.
Na notebook si udělej nějakou podložku, abys měl display ve výši očí, určitě bych ho nedával proti oknu, já mám sice monitor počítače proti oknu, ale sám si stíním tělem a je matný, takže žádné odlesky. Potom doporučuju stáhnout si podsvícení podle potřeby, třeba v šeru pohodlně stačí i nejmenší co na notebooku mám a oči tolik netrpí. Potom samozřejmě jednou za čas (za půl hodiny) oči uvolnit a párkrát přeostřit jinam, zadívat se do dálky, z okna...
Kromě výše řečeného mohu doporučit ještě cviky na oči - docela by mě zajímalo, jak to funguje, ale skutečně funguje. Člévěk kouká někam, tedy nejlépe jinam než do obrazovky a kreslí očima, pohledem, čísla. Od jedné do dvaceti a zase zpět, 2-3 denně. Údajně se tím i snižuje počet dioptrií, ale tomu se mi nechce věřit... každopádně na tu únavu je to dobré
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.