Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat přezimování?

Od: vlastajerabek* odpovědí: 15 změna:

Chtěl bych se zeptat,jestli 50 letý bezdomovec (já) má šanci najít uplatnění,potažmo přespávání přes zimu u kohokoliv,komu by svou prací tohle privilegium zaplatil.Spoustu lidí určitě potřebuje nějak vypomáhat,dejme tomu třeba ve firmě,či rodině,nebo v čemkoliv jiném a nechce za to moc vydávat peníze.Mě by jako mzda stačil čistý a teplý kutloch.Jde to?Vlasta

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

přes zimu na nějaký horský boudě...pořád tam je někdo potřeba...od mytí nádobí přes škrábání brambor až po topení a úklid sněhu...

pb®
hodnocení

1x

Trpite zavislosti na alkoholu, automatech atd.? Pokud ne, pak by bylo resenim najit si praci, ke ktere dostanente i byt. Treba v nekterych stajich takove zamestnani nabizeji. Clovek sice pracuje od rana do vecera vcetne vikendu a svatku a penize jsou mizerne, ale vyzit se da a nemusi zustat na ulici.

ann*
hodnocení

1x

Dle mého máte reálnou šanci se někde takto uplatnit, jen doporučuji zapomenou na slovo "bezdomovec" v mnoha lidích to vyvolává určité ... pozor. Spíš než ve městě, které Vás snad nijak nedrží, najdete práci někde na vesnici u statku a nebo již na zmiňovaných horských chatách. Lidé jsou sice opatrní a nevěřící, ale to je již na Vašem podání a představení se, co umíte, a že stojí za to si Vás tam nechat na výpomoc. Snad to není Váš případ, ale jako první dojem s Vámi přijde vůně-smrad, ted se snažte udělat co nejpříjemnější a nebo neutrální, vše ostatní je o štěstí a to Vám přeji!

pt®
hodnocení

0x

Pane Jeřábek, již se zde na poradně jeden bezdomovec radí a dělá v životě pokroky. Přečtěte si něco z jeho života a zdejších rad, a pomoci tomu člověku. - stařenka

poradte.cz/...

vlastajerabek*
hodnocení

Dík za odkaz na bezdomovce.On ale píše,že po šestnácti letech konečně získal OP.To je jistě pokrok,ale já mám odjakživa všechny doklady v pořádku včetně čistého TR.To není můj problém.Dokonce pracuju jako dobrovolník,ošetřuju parkinsonika,kde dosud i bydlím.Jenže už za 14 dní si budu muset hledat něco jiného,parkinsonik se stěhuje k rodině do Plzně a já budu zase na ulici.Snad bude někdo vědět rady.

pt®
Pane Jeřábek, v odkazu byly ještě další, tak jsem Vám je zkopírovala. Chápu, že Vaše situace nebude asi tak obtížná, jako pana Pavla v odkazu. Možná Vám poradí nebo pomohou ještě jiní rádcové na poradně. - stařenka
Autor: lidka®
Datum: 25.03.10 22:13
Předmět: RE (2x): Může se bezdomovec vrátit do života?
[nahlásit]
Pro toho, kdo nezná tento příběh:
poradte.cz/...
poradte.cz/...

burinka
hodnocení

0x

Ve které lokalitě teď bydlíte? Možná by se něco našlo..

vlastajerabek*
hodnocení

Pro burinku.

Bydlím v Praze 8,kde pečuju o 35 letou parkinsoničku spolu s její matkou a rovnou s nimi i bydlím,ale je to jen dočasně,protože oni se do 14 dnů budou stěhovat k rodině do Plzně a nechce se mi být na ulici,tak to zkouším takhle.

Už jsem si dal na NET řadu inzerátů,ale dosud jsem neměl moc štěstí,asi to je tím,že nemám zase až tak bílou pleť,no posuďte sami na www.lide.cz/vlast/... mám nějaké fotky,tak nevím,jestli právě tohle je ten můj největší problém.

Jinak moc díky za reakci,snad se něčeho dopídím.Vlasta.Je možno mi napsat i na vlasta.jerabek@se/...

martinaa*

Sice nemate uplne bilou plet, ale vypadate jako sympaticky chlap, co umi vzit za praci.

Ja bych vsak misto cekani, az se nekdo ozve, radeji obchazela ci obvolavala mozna pracovni mista (horske boudy aj, co uz tu bylo napsano).

hodnocení

0x

Za velmi dobrou považuji odpověď Jenyka. Horské boudy přijímají na sezónu /která trvá až do dubna/ plno lidí. Údržbář, topič, pomocná síla do kuchyně... záleží na tom, co umíte, jak jste manuálně zručný, šikovný, ochotný. A určitě by se tam kromě ubytování pro Vás našla i strava a to by bylo úplně prima. A pokud by s Vámi byli spokojeni, možná by si Vás tam nechali nastálo, nebo byste se aspoň mohl domluvit zase na příští zimu. A měl byste po starosti se střechou nad hlavou. Jaga.

hodnocení

0x

Pane Jeřábku, mrkněte se na mejl.

hodnocení

0x

Tohle nesouvisí s Vaší otázkou, ale pokud jste si ty Vaše otázky opravdu skládal a psal sám, velice chválím Vaši češtinu. Bezchybná interpunkce, stavba vět, výběr slov, žádné hrubky. To jsou tady jiní, mnohdy vzdělaní a - škoda mluvit, co už tady bylo napsáno za "perly".

Takže, pokud jste sám opravdu autorem, oceňuji Vaši inteligenci a věřím, že určitě něco najdete. Držím Vám palce, ať to vyjde. *palec*Jaga.

vlastajerabek*
hodnocení

Milá babojago,no vidíte,jaká mě asi bude na té ulici škoda.Kdo mě zná,každý to říká.Samozřejmě,že jsem si tady všechno psal sám,psaní mi nikdy žádné potíže nedělalo,právě naopak,jsem psavec a ČJ jsem míval vždy na výbornou.

Snad se mi poštěstí si něco najít,sice je mi padesát,ale necítím se do starého železa a už vůbec ne na to,že bych měl skončit na ulici.Díky za palečky.*placni*

sisinka*
hodnocení

0x

Bohužel neporadím,nepomužu,ale držím Vám palečky:)

jita*
hodnocení

0x

napadá mě ubytovna,a pokud nemáte na ubytovnu tak jsou ubytovny pro lidi bez domova a víc by Vám řekli na soc.odboru.Tam si dáte písemnou žádost .Jitka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]