Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, když vydražím určitou nemovitost, jestli tím beru i závazky dlužitele.
Chtěl bych například v dražbě vydražit nemovitost, budto byt nebo pozemek. Tyto nemovitosti byly exekucne zabaveny kvůli dluhům majitele, a když já vydražím na sebe tento majetek, tak by mě zajímalo jestli tím beru na sebe i dluh, když třeba majitel těmito nemovistmi ručí nějaké bance a pod.
Děkuji
Do dražby jdou právě věci kvůli tomu, aby se vydraženou částkou dluh uhradil. Nikdy jsem neslyšela, že by např. dům s hypotékou 1 mio byl vydražen za 850 tis a banka ještě po novém majiteli vyžadovala zbytek. Původní majitel jen může doufat, že vydražené věci pokryjí jeho dluhy a nebude muset nic doplácet.
Děkuji za odpovědi...
A co když majitel ručí nemovitostí u více institucí..
A později, až nemovitost vydražím, se přijde na to, že touto nemovitostí bylo ručeno i jinde, jak se to řeší pak?
VŠECHNY závazky budou po dražbě vymazány a NIKDO nemá již na dům žádný nárok. Proto je dům v dražbě. Zavolejte si exekutorovi který provádí dražbu když jste nevěřící Tomáš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.