Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dražba nemovitostí - ručení za dluh při koupi

Od: petrson* odpovědí: 6 změna:

Zajímalo by mě, když vydražím určitou nemovitost, jestli tím beru i závazky dlužitele.

Chtěl bych například v dražbě vydražit nemovitost, budto byt nebo pozemek. Tyto nemovitosti byly exekucne zabaveny kvůli dluhům majitele, a když já vydražím na sebe tento majetek, tak by mě zajímalo jestli tím beru na sebe i dluh, když třeba majitel těmito nemovistmi ručí nějaké bance a pod.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Do dražby jdou právě věci kvůli tomu, aby se vydraženou částkou dluh uhradil. Nikdy jsem neslyšela, že by např. dům s hypotékou 1 mio byl vydražen za 850 tis a banka ještě po novém majiteli vyžadovala zbytek. Původní majitel jen může doufat, že vydražené věci pokryjí jeho dluhy a nebude muset nic doplácet.

roboot*
hodnocení

1x

Zaplatíte jen to, za co vydražíte a veškeré dluhy co na nemovitosti vázly budou odstraněny.

cyril*
hodnocení

0x

Jedinou správnou a konkrétní odpověď naleznete v dražební vyhlášce.

petrson*
hodnocení

Děkuji za odpovědi...

A co když majitel ručí nemovitostí u více institucí..

A později, až nemovitost vydražím, se přijde na to, že touto nemovitostí bylo ručeno i jinde, jak se to řeší pak?

roboot*

VŠECHNY závazky budou po dražbě vymazány a NIKDO nemá již na dům žádný nárok. Proto je dům v dražbě. Zavolejte si exekutorovi který provádí dražbu když jste nevěřící Tomáš...

cyril*

Je to opravdu takový problém seznámit se s konkrétní dražební vyhláškou? Je to veřená listina nebo raději dáte na zaručené informace agentury JPP? *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]