Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Často se mi stává že mi přeskakuje hlas do vyšších poloh hlavně když delší dobu nemluvím a to mám už 17 let.
Mohli by jste mě prosím poradit jak tento problém vyřešit?
Děkuji.
Bať bať, s největší pravděpodobností se to vyřeší opravdu samo, 17 je takový nešikovný mezivěk...
Ale: nějaká rétorická cvičení by tomu měla pomoct. Nevím, jestli je to něco, co se člověk může naučit podle popisu na netu, ale jestli tě to opravdu nějak víc obtěžuje, je to věc, po které můžeš jít a která bude zaručeně užitečná celkově, ne jen kvůli přeskakujícímu hlasu.
Děkuji za odpověd,nicméně mám ještě jeden dotaz.
Mohli by jste mi ještě poradit ( např. nějaká konzumace něčeho,trénink v domácím prostředí atd.)s tím co mám dělat když mám ne přímo dětský hlas ale ne zase mužský a málo zvučný? ( Bylo mi 17 let) .
Děkuji za odpověd,cenním si každé rady.
Děkuji
Kdy to tak přejde a jak by to šlo uspíšit? Už mám 17 let a nic,nevím to jistě ale nemělo to přejít už v 15-ti letech?
Díky za odpověd.
Tajemství sedmé: Proč mu tak směšně přeskakuje hlas?
Mutování neboli přeskakování hlasu patří k přirozenému vývoji chlapce v období puberty. Hlas kluků se mění, stává se hlubším a mužnějším, hlasivky se totiž prodlužují a sílí a roste ohryzek. U některých kluků je tato změna téměř nepatrná, u některých chlapců naopak značně slyšitelná. Kluci pak mají ze své proměny hlasu mindrák a snaží se na veřejnosti příliš nemluvit, aby se nezesměšnili. Někdy však může dojít k malému vývojovému opoždění a mutovat může i téměř dospělý muž.
zdroj:
prokrasnetelo.cz/...
Další řešení je kastrrace. Tím by se zachoval původní chlapecký hles. Odhlédnu li od toho, že je to vůbec nesmysl, stejně by už na to bylo pozdě. Slavným neapolským pěvcům - kastrátům to dělali někdy ve dvanácti letech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.