Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dávky v hmotné nouzi

Od: papalulu44* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,mám dotaz. Pobírám dávky v hmotné nouzi soc.pracovník zjistil,že mám účat u banky.Účet používá múj syn to,také doložil čestným prohlášením.Osobně soc.pracovníka navštívil a ukázal mu výpisy z internetBanking.On požaduje výpisy přímo z banky.Syn používá účet ke svým osobním účelúm a nemá již zájem,aby mu do výpisú nahlížela třetí osoba.Má za to,že již učinil dost.Účet jsem zrušil,dávky mi zastavili.

Jak mám tedy dál postupovat,děkuji za vaše názory...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinjelinek*
hodnocení

2x

každý kdo pobírá dávky má právo dokládat výpis vytištěný doma a tedy podepsaný, není povinen nosit výpis z banky

papalulu44*
hodnocení

Děkuji za vaší odpověd,víte to určitě,abych stím mohl argumentovat...

pohanka*
hodnocení

1x

Účet papalulu používaly dvě osoby. Zřejmě tam šly i nějaké peníze pro syna a též dávky v hmotné nouzi? Pro soc. pracovníka byl zřejmě rozhodující konečný stav na účtu. Založte si každý účet na svoje jméno. Vy potom budete prokazovat na úřadech, při žádání nějaké podpory, dávky, pouze svůj majetek.

hodnocení

0x

Promiňte, tomu nerozumím. To snad není na závadu mít účet u banky? A pokud vím, tak se dávky v hmotné nouzi posílají na účet nebo vyplácejí v hotovosti... (někde jen část, zbytek je ve "stravenkách").

martinjelinek*

na závadu to není ale pokud je na účtu poněkud "vyšší zůstatek" tak můžou posoudit že dávky nepotřebujete že máte dost.

hodnocení

0x

proc si syn pouzivajici ucet nezalozil svuj? celkem to dost nechapu ...

papalulu44*
hodnocení

Účet jsem nepoužíval,syn byl neplnoletý,tak jsem mu ho dal k dispozici...

ifkali*

Zdravím

Syn má taky ůčet s náma a je dospělý a chodí mu tam plat, společně s našima platama .-Všichni pracujeme a máme prozatím společné bydlení , teda syn bydlí s náma až se odstěhuje, tak si asi určitě založí vlatní účet, třeba společný jeden ůčet s partnerkou.

Důvodem je ten, že nebudeme podporovat systém bank a cálovat poplatky za každý účet, jako stylem co osoba to účet-to se snaží celá společnost světa vnutit všem jako samozřejmost ,něco jako je dýchání)) systěm bankovního světa s přehledem... ale když jsou dobré mravy v rodině , tak toto nepodporujeme-to je třeba důvod u nás, to jen tak okrajově , mimo dané téma.-sory.

Každý ma na tento systém bank.poplatků svůj názor a pohled a praktiky.

papalulu44*
hodnocení

Jasná věc,to je tím ,že jste normální a myslíte racionálně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]